Ishygge

mandag den 13. februar 2012


Jeg er lidt bagefter, jeg ved det godt ! Men jeg fik endelig taget mig sammen til at få lavet nogen islygter. Og da jeg ikke har nogen stor fryser, måtte jeg sætte min lid til vintervejret ;) Og bedst som jeg er klar, så gir det tøvejr! ;)


Men nå... i går plantede jeg 6 balloner med vand, på min græsplæne. Fremgangsmåden er:

- fyld x antal vandballoner med vand fra hanen.
- pust et pust luft i ballonen, med vand i.
- bind en knude.
- læg den med knuden opad, ud i sneen.
- når den er ca 80% frossen, springer du ballonen og har den fineste islygte. Man kan mærke at selve bunden ikke er helt frossen.
- Som info skal siges, at det som før var OP på isklumpen, nu er ned. For overfladen fryser let til is, hvorimod bunden tager længere tid, og kuglen derfor er hul indeni. Og så giver det en flad, glat flade at stå på.


Men som i kan se, har det tøet en del idag. Så de der tykbundede lygter jeg pakkede ud i morges, er ikke særligt tykbundede mere ;) Faktisk står lysene næsten på plankeværket!

Men ellers fungerer det fint. Og får vi god frost igen, skal jeg lave flere, det er sikkert :)7 kommentarer:

Anonym sagde ...

det skal jeg prøve når frosten sætter ind igen...jeg har lavet lyslygter i år...alle lavet ude..ingen grund til fryser !
Din ide med balloner er da intet mindre end genial :) tak for tippet

Tina sagde ...

Anne: her har tøet for meget til at det rigtigt ville :) indtil idag. Og da jeg ikke har nogen fine islygteforme, så brugte jeg balloner :) Og jeg har også prøvet i en skål... men det er som om frosten ikke har været hård nok til at fryse det helt ned i bunden :)

Perler på snor / Dorthe DK sagde ...

Det ser SÅ smukt ud - jeg har ikke nået det endnu, så jeg nyder dine.
Er sikker på jeg ikke når det for i morgen er alt sne væk hvor jeg bor. (er jeg sikker på)
Som altid dejlige billeder på din blog!
:-) Dorthe

Irene sagde ...

De er rigtig fine. Jeg fik en form til islygter i julegave og de blev super gode, men det med balloner lyder sjovt, så det skal jeg da også prøve :o)

Kh. Irene

Tina sagde ...

Dorthe: Nu er sneen helt væk her :) Og jeg har ikke fået knipset sneen og vinteren, så meget som jeg gerne ville :) Men det må jeg så forsøge at gøre om næste år!

Irene: Taak :) Jeg er ret vild med de der stjerne forme mange bloggere har vist frem :) Men kan nu godt nøjes med ballonerne!

Pernille sagde ...

Jeg tror jeg bliver nødt til at finde nogle balloner.. bare sådan hvis nu det skulle fryse igen :)

Tina sagde ...

Ja jeg er også forberedt på næste gang Pernille :) ;)

Send en kommentar