Babylons hængende haver

mandag den 30. maj 2011


Aaaj måske ikke lige Babylons, men så i hvert fald mine hængende tomater ;) Upside down, groende tomater. Jeg har set det før med andre planter, men ellers havde jeg ikke før set det gjort med tomater. Men nu skal det testes på min terrasse. Eftersom jeg har 12 planter at teste med, gør det ikke så meget hvis det ikke giver så stort et udbytte.

Her følger en DIY, hvis nu nogen af jer også har lyst at prøve ;)


Tag en 2 L sodavandsflaske. Skær bunden af.... du kan næsten se den har en lille støbesamling. Der har jeg skåret. Ødelæg ikke nogen af de to dele, for begge skal bruges :)


Tag den afskårne bund og put den omvendt ind i flasken. Tag en hultang eller lignende og klip 4 huller, igennem begge dele. Disse huller skal bruges til at hænge flasken op i, når den er færdig :) Så har du andre måder at hænge den op, så gør du det :)


Tag nu din bund og lav små huller. Jeg har brugt en stoppenål, som jeg har varmet op over et stearinlys. Hullerne skal ikke være ret store. Disse skal bruges til at vande planten igennem. Og som regnopsamler. Så bliver planten vandet stille og roligt.


Da flasken er gennemsigtig, skal denne males. Mest for at give skygge til rødderne inde i flasken :) Men så gør det jo ikke noget, at de så samtidig bliver kønnere at se på vel? ;) Jeg har bare malet med en akrylmaling.


Klip nogen cirkler af gamle grydesvampe. Lav en slids og et lille hul i midten. Disse skal bruges til at putte rundtom stænglen af tomaten, nede ved udgangen af flasken, så jorden ikke løber ud :)


SÅ er du klar til at putte planterne ind i flaskerne :) sørg for at have jord og et lille ark papir klar.


Tag nu det lille ark papir og vikl det forsigtigt rundt om bladene på tomatplanten. Og lemp nu forsigtigt det hele ned i flasken og lad papiret føre planten igennem mundingen på flasken. Hold nu fast i flasken, mens pege og tommelfinger holder fast (forsigtigt) om stilken på planten. Fyld så jord i fra den tykke ende :)
På med bunden, som du kan vande igennem.


Sådan her...  :) Tag nu dit lille stykke grydesvamp og put meget forsigtigt op i mundingen på flasken, rundt om stilken på planten, sådan at jorden ikke ryger ud.

Færdig ! Og så håber jeg du har held med din hængende have :) Vældig god idé til små haver og balkoner!




Omplantning

søndag den 29. maj 2011


SÅ fik jeg fat i nogen blomsterpinde :) Så idag gik det store udfiltrings-arbejde igang! Tolv bønneplanter havde valgt at gruppekramme, inden jeg fik dem plantet ud..... Og jeg kan hilse at sige, at de ikke er så lette at skille ad endda. For deres stængler har nærmest modhagere og de er samtidig sarte. Så to ender blev bukket, desværre. Så nu håber jeg de klarer den alligevel.

I hvert fald står de nu, to sorter, fordelt i to potter :) Så nu må solen godt komme og hjælpe lidt til grolysten.


Skønne ser de ud og jeg håber på stort udbytte og en masse grønt virvar af grene :)

Samtidig fik jeg så lige delt alle de små tomatplanter der stod og mængede sig med hinanden i alt for små potter. Og eeeeh jeg tror at jeg enten skal leve af tomater, eller forære nogen planter væk. For hele 12 planter blev det til ;)


Jeg tror jeg gik ud fra, da jeg såede alle frøene, at jeg nok var så elendig til det med at så planter fra bunden af, at de fleste nok alligevel ville gå til. Men eeeh det var så ikke lige tilfældet. I hvert fald kommer jeg næppe til at mangle tomater i år ;)

Chili planterne går til gengæld langsoooomt. Kun Omnicolor'en har for alvor stukket næsen frem. De to andre er enten sparsomt befolket i potten eller ikke eksisterende endnu.


Men mon ikke de dukker op en dag :) Det håber jeg. For jeg kunne godt tænke mig chili nok til både at spise af og sylte af.

Nå, ikke mere havesnak for nu ;)


Små indkøb

lørdag den 28. maj 2011


Jeg er SÅÅÅ klar!!! :) Jeg har bogen, en ordentlig sprøjtepose, et thermometer .... men ingen mandelmel og ingen farvestoffer...

Hvor køber i disse ting? :) Jeg har været i Bilka, Brugsen og Kiwi og ingen af dem synes at have mandelmel.

Og jeg er ellers så lun på at bage nogen macarons nu!

Så som trøst købte jeg en Bimle til min Bumle.... :) Så kan jeg om ikke andet småfnise af dem, hver gang de får en dask over nakken. Mens jeg går og tænker på hvilken farve "unger" de skal have :)




Det regner deroppe

torsdag den 26. maj 2011


"Det regner deroppe på vorses tage... " Sådan synger Bamse. Og sådan kunne jeg også synge idag ;) Bortset fra at det ikke kun "regnede" på taget. Jeg har en svag fornemmelse af at jeg skal have kigget på nogen tagrender ;) Een ting er en rensning, men det svage buk der er i min, resulterer altså i en syndflod ud på terrassen når det regner pænt meget!

SÅ disse tre spande du ser på billedet, blev fyldt på under to minutter!!! Men okay, det gav lidt gratis vande-vand. Og det der ligger i spandende nu, underminerer da ikke terrassen. Men som det nok anes på billedet, er der en SØ der hvor spandende står! ;)

Men vand skal der jo til og så må jeg se at få kigget på de tagrender ;)


Og når det nu har regnet lidt af, synes jeg godt solen må komme igen :) Jeg har nemlig nogen bønner der er vokset en DEL siden sidst ;) Og da jeg har haft lidt svært ved at finde nogen lange blomsterpinde eller bambuspinde, har de eeeeehhh valgt at komme hinanden lidt ved og flette fingre!!! ;)

Gad vide om det bliver muligt at skille dem ad igen, eller om jeg må bide i det sure æble og have TOLV planter i samme kumme udenfor ;) Det var nu ellers slet ikke meningen!



Soldyrkning


Vi har jo hørt i mange år, at overdreven soldyrkning kan være farligt. Mon det er det der er sket for Mulle her? I hvert fald ligger han på ryggen, med de store gravelapper lige i vejret, let uglet pels og halen hængende slapt ned. Den eneste positive ting, ved det, er at jeg måske ikke skal sprede nye store støvskyer, hver gang jeg klipper græs og kører ind i een af hans ind- eller udgange ;)


Men samtidig synes jeg jo det er lidt synd for det lille skind. Det kan ikke have været en sjov skæbne, at komme om på ryggen, med en lille buttede mave i vejret og måske ikke kunne komme op igen? Ja hvem ved hvad der skete den skæbnesvangre time?


Igår var en dag der var fyldt godt op :) Først til tandlægen, som kunne sige nul huller og dygtiiiiig ;) Og så med venner ud og handle og hygge. Så jeg fik købt mig nogen lavendler til terrassen. Bare 3 krukker med en sommerfugle lavendel.... tror jeg nok de hedder.

Jeg er helt skør med lavendel og duften af dem. De skal stå i det lille smalle jordstykke for enden af terrassen. Så jeg kan trække nogen sommerfugle til og nyde duften :) Ved du om der er stor duftforskel på diverse lavendler? For så kunne jeg jo mixe rækken med et par stykker af en anden art.


Jeg synes dog at disse lavendler er smukke, med den lille dusk for oven. Og om det er den dusk der gør at de hedder noget med sommerfugl, ved jeg ikke. Eller om det er fordi de trækker sommerfugle til....

Samtidig fik jeg lige købt en plantesæk, til de mange tomatplanter der myldrer op, i min vindueskarm!! GOSH enten kommer jeg til at leve af tomater, eller også må jeg se at få afsat nogen planter. ;) Hvor store mon de skal være før jeg kan plante dem udenfor?

Mine stangbønner er nu 60 cm høje og har lavet en voldsom fletning, i vinduet. Mon jeg nogensinde får dem delt igen? De skulle ellers fordeles i to potter udenfor ;) Sådan går det når man ikke kunne finde blomsterpinde nogen steder og lod tiden gå.


Alt vel

onsdag den 25. maj 2011

Jeg har ikke været alt for god til at opdatere omkring Nanna, derovre i det store USA. Så det er vist på tide at give lidt lyd, omkring den ting. Selvom hun også selv skriver på sin egen blog.

Tænk engang, at tiden snart er gået!!! Tiden er fløjet helt utroligt hurtigt... lige indtil nu her ;) Nu snegler tiden sig af sted.... for mig! Jeg ved, det er stik modsat for Nanna, der har det godt i Tonkawa (heldigvis), og egentlig bare gerne ville blive.

Hun har fået nogen super venner derovre, som vist ikke slippes sådan lige igen. En familie der har åbnet sine døre for hende i 10 måneder. En skoleoplevelse der har været anderledes og spændende... og som nogen nok havde set komme, er Nanna efter endt skoleår, straight A student. Behøver jeg sige, at jeg er stolt?
Helt ærligt, så synes jeg det er flot. Een ting er at lære et pensum... om det så er højere eller lavere end det danske system. Men en anden ting er at lære fagene på et andet sprog.... også her, selvom hun faktisk var god til engelsk allerede inden hun rejste. Men alt dette er gået over alt forventning.

Dermed ikke sagt at jeg forventede at hun klarede sig dårligt, for det ville ikke ligne hende ;) Men jeg havde forberedt mig på at det mååske ikke var så nemt som man måske kunne tro. Så da hun oveni købet fortalte at hun som den første udvekslingsstuderende på sin skole, havde bestået US history, var jeg da stolt :) Synes hun gør det så godt.

Desværre var det eneste der ikke gik som planlagt, sporten! Benene ville ikke som hovedet og hun har måttet kapitulere ad flere omgange, med skinnebensbetændelse. Super træls, når man nu gerne vil sporten, samværet og sammenholdet med vennerne, igennem sporten. For hulen hvor har jeg ærget mig, på hendes vegne og ønsket at det ville gå i sig selv, så hun igen kunne have det sjovt sammen med de andre.

Men alt i alt, har året indtil nu været fantastisk for hende. Ja også for mig da. For jeg har lært at mit "barn" godt kan selv (på en måde, som ikke kan bevises inden for egne 4 vægge). At hun er vokset indeni og er blevet mere moden og selvstændig. At JEG personligt, har lært nye sider af mig selv at kende. Og lært at bruge mere tid på migselv, ud af huset. Noget jeg ikke var så god til før.

Så året der gik, må siges at have været en win win, for både for Nanna og for mig.

Nu skal den sidste tid lige nydes for Nannas vedkommende... uden skole og med ren sugen til sig. Og for mit vedkommende med sommerfugle i maven, over at jeg snaaart igen skal se hende sådan rigtigt :) Jeg vil ikke lægge skjul på at jeg savner og at jeg glæder mig.

----------------------------

Nå men ovenpå tornado/stormvarslet, ville jeg egentlig ikke gå i seng før jeg vidste om alt var bedre. Men set i lyset af at Nanna siger de nok er i ly, indtil imorgen..... kan jeg jo ikke så godt stille ret meget op. OG da jeg er ved at segne om af træthed, vil jeg tøffe ind i seng og nøjes med at sætte min lid til at de passer på sig selv.... og ringer hvis ting går skidt.

Godnat derude!



Gang i den!!

Så er der gang i den, ovre hos Nanna. De er gået i hi for stormen. De har stormvarsel (kan ikke finde ud af forskellen på stormvarsel og tornadovarsel og hvor grænsen mellem disse går).... og har derfor søgt læ under kirken.

Så det ser ud til at hun får en oplevelse ud over det sædvanlige derovre. Egentlig er jeg både nervøs og ikke nervøs. Nervøs fordi jeg lige har set hvad der skete i Missouri og ikke så nervøs fordi jeg ved de har taget deres forholdsregler og har søgt ly under kirken.

Men vildt mystisk at sidde så langt væk fra dem og vide at de er gået i ly fra en storm, man ikke selv hverken kan se, høre eller mærke. Man kan kun sidde og følge nogen røde grønne og gule blopper på et kort over staten Oklahoma.

Men krydser fingre og sender al mulig positiv energi i deres retning og håber de slipper nådigt!!! Oplevelser kan også blive FOR spændende, ikke?

I hvert fald rigeligt spændende det der skrete i Joplin Missouri.... Når man ser sådanne billeder, lukker man altså bare øjnene og håber det bedste.

Jeg bliver i hvert fald oppe lidt endnu og følger hvad der sker derovre. God aften/nat til jer derude!

EDIT: oohhh derfor...thunderstorms og tornadoer hænger vist tæt sammen:
Numerous SEVERE THUNDERSTORM WARNINGS issued in western and NW Oklahoma. Severe thunderstorms can produce tornadoes with little or no warning.



Jeg VED det godt !

onsdag den 18. maj 2011


Jeg VED det godt, vi trænger til vand. Men kunne det ikke regne om natten? Og så høj solskin og lækkert terrassevejr om dagen? ;) Det stemmer jeg for!!

At sidde på terrassen og suge noget varme og solskin, er da lige hvad man trænger til. Spise i haven. Sidde i haven. Nyde duftene og de flotte spiræahække.... DET kunne jeg altså godt bruge nu :)

I stedet minder haven en lille smule om en efterårsdag, med blæst, for få varmegrader og for meget tøj !! Kom nu kære sol, vind dog den kamp, ikk´? :)

En anden kamp, der skal vindes, er kampen mod myrer!!! En lille hær fandt igår vej igennem ... hold nu fast... Stikkontakten ved mit køkkenbord. Pludselig myldrede en mindre hær ud: "Eet - to, et - to, et - to !" På rad og række marcherede de rundt i cirkler og overvejede hvor de skulle slå deres lejr ned!!! Alt imens jeg bombarderede dem fra min front, med hhv. fluesmækker, hvidløg, kanel, eddike og alle de andre husmorråd, i mangel af det rette skyts.

Nu har tropperne trukket sig tilbage. Om de så ser sig slået, eller er igang med at planlægge næste angreb, vides ikke med sikkerhed. Men hvis de lige gir mig tid til at opgradere mit eget våbenarsenal, så kan de bare komme an, kan de!!!

Og hvis i har nogen gode råd derude, modtager jeg gerne. Jeg kan sige at meget er prøvet. Myrelokkedåser af de sorte slags. Kanel, eddike, hvidløg, sukker iblandet natron. Men lige meget hvad jeg disker op med, kravler de respektløst rundt i det og er hamrende ligeglade ;) Mon der findes cyborg-myrer, der er udviklet til at modstå husmorråd???

Tilgengæld fangede jeg en flot farvet bille, ude på stakittet idag. Hvilken race den tilhører har jeg intet forstand på, men dens blå farve, gjorde den ikke just usynlig :)


Se lige en flot farve den flasher her. Og alt efter lyset chancerer den fra sort til blå. :) tænk at sådan en lille bille har fået så smukke farver.


Nå, men nu kalder pligterne. Vasketøjet ordner ikke sig selv, desværre.... og jeg skal også se om jeg kan grave cyklen frem og bevæge mig ned i byen. Mangler både det ene og det andet :)

At "Vinde i Lotto", kan være mange ting

For Nanna er det helt sikkert ikke lige at vinde i Lotto, i ordets egentlige betydning, hun jubler over i disse dage ;)

En overraskelse for hende, er nemlig blevet gennemført, siden weekenden. Hun har fået lov at holde sommerferie sammen med dem hun frygter sådan at sige farvel til :) Så i stedet for at stå og juble ved gaten, den 31. maj, ser jeg hende så først nogen uger senere.

Fedt at vide at hun nu jubler stort og har åndet lettet op. Fedt at vide, at hun nu kan få sagt farvel, uden skolen. Med dage hvor man kan bruge mere tid på familien og vennerne til fulde. Og sammen med veninden, der ellers ikke ville kunne være der, den sidste uge hun var derovre.

Men der var lige ting der skulle falde på plads førend det var HELT sikkert. Visum, duede den længe  nok? Sygeforsikring, stod hun så uden? Var der en rejse hjem en given dato? Kunne jeg komme til at hente hende i KBH? Og en del andre spørgsmål der også lige skulle sikres. Men det ser ud til at kunne lykkes nu.... Så jeg tror jeg har en ret glad datter :)

Og så glæder jeg mig i stedet til en ny dato, inden jeg skal stå og trippe spændt i lufthavnen! ;)

--------------------

Ud over det, går det stille og roligt :) Jeg kom desværre ikke til glas igår pga. manglende køretøj. Så jeg fik slet ikke prøvet mit nyindkøbte guf!! øv og øv. Men håber på bedre held næste gang ;) Jeg har ellers lige planer om orange sommerfugle, røde sommerfugle... og måske et fad med grønt frits. Jow jow idéer er der nok af, at dømme efter en tyk skitsebog der ligger og venter på at blive bladret igennem.

De sidste par uger har været pænt travle. Egentlig ikke med det helt store, men hver dag skal jeg noget, stort eller småt. Det er sjovt som det hober sig op i perioder... for så at blive helt stille og have en helt tom kalender.

Men næste uge ser mere åben ud og kun de små faste ting er skrevet ind :) Så der skulle være plads til lidt nyt. Og hvis vejret bliver godt, trænger jeg virkelig snart til at tage ud og fotografere!!!!



Hvor mange gange skal jeg sove?

torsdag den 12. maj 2011

Hvor mange gange skal jeg sove før jeg igen står på glasværkstedet? ;) Sådan siger jeg til mig selv idag. Jaja, lykken ligger ofte i de små ting.

Jeg besøgte idag Ravstedhus, og med i kurven røg 3 små interessante bøtter. To slags frits i blå og grøn, der gerne skulle danne nogen små bobler i overfladen. Samt en super flot orange farve, som gerne skulle ende i nogen sommerfugle, i første omgang.

Så lidt skulle der til idag, førend smilet bredte sig på mit ansigt ;) At det er dyrt legetøj, skeler vi til en anden dag ikke?.... først glæden!

Men når det nu er sagt, kan jeg mærke stoltheden boble under overfladen, ved at jeg i den grad begrænsede den brusende købetrang, der forfulgte mig ondskabsfuldt fra hylde til hylde.

Så er det, at den indre argumentation kommer op i een: har du nu brug for det her? Kan du klare dig med de 40 bøtter der står på værkstedet? Mon ikke du bliver en kende lykkeligere, ved også at have lige de der blå og grønne bobler? Og den orange er da bare en glad farve ikke? Tænk nu, hvis jeg står i næste uge, og al glasarbejde må afbrydes fordi jeg liiige manglede disse smukke farver? Og det koster jo kun.... lidt meget.
Og jeg er sikker på, at både den ene og den anden evt. gavemodtager vil sætte stor pris på, at jeg lige netop valgte disse 3 dåser guf......

Behøver jeg sige at fristelsen er stor på Ravstedhus? Nej vel? Så jeg synes, jeg var rigtig dygtig ;)



Fuld fart på

tirsdag den 10. maj 2011


Bønnerne jeg såede har fuuuld fart på :) Igår da jeg kiggede til dem, kunne man kun lige ane lidt grønt nede i jorden. Så overraskelsen var lidt stor da jeg kiggede til dem idag. BAFF sagde det lige og jorden er nærmest skudt til side.... og en masse bønner stikker nu næsen op over jorden.

Men nu står jeg så og mangler nogen bambusstænger, inden jeg smider dem udendørs i deres krukker. Anyone?? Har i en bambus busk stående?  :)


Dagen idag bød også på en tur på glasværkstedet. Så nu har jeg fået mine sommerfugle med hjem og de hænger allerede på terrassen :) Og 3 nye ligger i ovnen, til næste gang.

Jeg elsker de der bobler altså!! Der er så meget spil i det. Og den dybblå farve er lækker.


Og endelig blev min skål også færdig :) Det er ikke hver gang der er nok til at fylde en ovn, på en given temperatur. Men nu var der nok.

Jeg elsker den lethed der er i den skål og det spil lyset laver i den. Jeg var ellers lidt spændt på dette projekt, om det ville virke, men det ser ud til at gå fint :) Det skal prøves igen... og næste gang med lidt mindre varme, så man bedre kan se strukturen af alle de små stænger det er lavet af.


Så dagen har været en dag med fuld fart på, både for bønnerne og mig :) Dejligt!



HOLD da op !

søndag den 8. maj 2011


Woooow jeg har noget at blogge om, som ikke indeholder have, eller fototur alene ;) Jeg har simpelthen lige lavet 3 smykker... ikke noget særligt, ikke noget hokus pokus, bare smykker ;)


De store porcelænsperler, har jeg haft liggende længe, men aldrig fået gjort noget ved. Men idag blev så dagen, hvor de kom frem fra gemmerne.

Desværre har jeg kun vokset snøre... jeg havde ellers godt kunnet bruge noget lædersnøre!


Men det får være... for det var nu lysten lige kom over mig :) Faktisk kunne jeg vildt godt tænke mig nogen hvid lædersnøre. Her om sommeren går jeg rigtigt meget i hvidt, og så er det som om de der sorte snører bare er forkerte.


Og til sidst, den rå, der godt kunne passe til min millitærjakke og bukserne med de store rå lapper. Egentlig bare en kæde, en blomst og nogen gummi O-ringe. Ikke møj fidus over det.

Hvad skal jeg så nu finde på? Egentlig er problemet ikke at jeg mangler idéer.... for jeg har en skitsebog der bugner med ting jeg gerne vil lave. Det er mere een af to scenarier der stopper mig:

A: Jeg mangler materialer og kommer altid i tanke om det klokken alt alt for sent. Verden er ikke indrettet efter B-mennesker.... hvor er de natteåbne kreashops? ;)

B: Jeg er raaastløs og farer rundt og hiver frem af skabene og ender op med.... ingeting ;)

C: ja hov, der var lige eeeen mere.... Jeg ooorker ikke at slæbe frem fra skabe og skuffer, for at pakke det hele sammen igen! UHA jeg savner et krea-rum!

Nåmen, ovenpå en fed dag, en omgang migræne (og derefter følgende 3 timers søvn af udmattethed), må jeg vel egentlig hellere finde den der tykke lækre vamsede dyne frem og lade mig svøbe i dens trygge dyb og se om ikke søvnen kan indfinde sig :)


Migræne igen igen

lørdag den 7. maj 2011

Så er det atter tid til en omgang migræne.... og de nye piller virker ikke for fem flade ører.... tværtimod giver de mig kvalme! Som om jeg behøver mere af det.....

Men sidst jeg skrev om migræne skrev Morslilleblog at hun kunne få det hvis hun ikke havde fået spist nok. Og det har jeg prøvet at lægge mærke til. De sidste to gange jeg har fået migræne, har været dage hvor jeg har sprunget frokosten over!!! Så måske det KAN være EN af grundene?!

Idag har jeg været et smut i Pakhuset, med Dorthe og Lene... hvilket i øvrigt har været en suuuuper dag :) Og hvor vi har mødt mange søde bloggere, ingen nævnt ingen glemt.
Og ikke mindst, set og rørt ved alskens lækre sager!! Men tænk engang... jeg købte næsten intet??? Go figure! for der var masser af lækre ting, ingen tvivl om det...

Men sagen er den at jeg kun fik en HAMRENDE super lækker cupcake, som det eneste siden morgenmaden! Så måske det idag er årsagen? Jeg må prøve at lægge mærke til det....

En træls afslutning på en super skøn dag !!!


Så aktiv

fredag den 6. maj 2011


Uhhmm som det dufter i stuen idag :) Jeg kom liiiige til at plukke en buket her nede i byen, hvor der står et vildt hegn. Jeg tror nok syrenen er en af de dufte jeg er mest vild med ... og sørme også udseendet af dem ;)

Så nu nyder jeg bare synet af de skønne lilla farver, der står og pynter på mit bord. Og duften fylder hele stuen og køkkenet.


Sådan en buket slår bare enhver dyrt indkøbt buket!! :)

Egentlig havde jeg besluttet at lave IKKE en sk*d idag... men kom så til at kigge ud på min terrasse, hvor der piblede op med duske af ukrudt her og der. Og jeg siger det bare.. det der med ukrudt imellem fliser er bare noget en vis herre har skabt... umuligt at plukke op, svært at kradse op og små rødder bliver stædigt siddende i revnerne, hvor de klamrer sig fast til deres lille mørke hul... bare for at stikke næsen op igen inden længe.


Men jeg vandt kampen, så godt som man nu kan,med ukrudt mellem fliser! Og da det var overstået og fliserne fejet, ommøblerede jeg lidt derude. Havemøblerne blev flyttet hen midt for terrassen, så man bedre kan komme ud af terrassedøren.

Havebordet fik en skrubbetur, så den igen er ren og pæn. Det regn og blæst den anden dag, var bare noget der svinede voldsomt.


Men nu ser det så også ud på en måde, så jeg kan sidde der ude uden at få tics, af alt det grønne der bor mellem fliserne og griner af mig ;)

Faktisk fik jeg også lige ryddet alle bede for ukrudt! :) Er du vimmer hvor har har jeg været sådan lidt "bonderøv"'s agtig idag.... Mangler bare en køkkenhave! (Og nej, det skal jeg ikke have!)

Kun een ting mangler, eller faktisk er det to.... Den ene er at den ukrudtsmark, der gør det ud for græsplæne, trænger til en overhaling af de større! Om det så er en totalt omlægning, eller om det er at sprede noget ukrudtsforskrækker ud, ved jeg ikke endnu ;)

Og den anden er PLANTER i haven. Men bliver så belært af "gartneren" (min mor), om at det ikke er årstid til at plante fine buske.... Hvorfor er haver sådan en videnskab?? ;)

Men okay okay, så kan jeg da forsætte lidt med mit sommersjal..... får ikke strikket så meget for tiden.... I wonder why!


Mere glas

torsdag den 5. maj 2011


Et lille forsøg på at lave nogen sommerfugle, der skal sidde på mit terrasse stakit. Ganske godt indtil videre. Jeg elsker de der bobler og skal helt sikkert arbejde videre med det.

Metallet mellem vinger og krop er nok bare lige til den tynde side, så det skal der lige ndres på ;)

Jeg havde regnet med at de bare skal sættes fast på træværket med små kramper (u-formede søm), og så rette vingerne til, så de sidder pænt.

Men nu må vi se... og jeg tager lige et billede når jeg henter dem hjem, hvor de ligger på en hvid baggrund, så i kan se den flotte blågrønne farve de har fået. :)


En mini regnbyge

mandag den 2. maj 2011


Hmmm egentlig ganske godt knipset, taget i betragtning af at de er fanget mega tidligt i morges i efterdønningerne af en mindre brandet. Men spottede lige ud af vinduet at min parasol der lå ned, var helt dækket af dråber.

Så måtte man jo lige ud i bare tæer og for lidt tøj og knipse... brrrrr koldt var det ;) Og så ind under dynen og sove resten ud. Så var lidt spændt på at se om de fotos var til noget.

Jeg elsker dråber,,, og kan ikke lade være at hente kameraet. Så jeg har ikke tal på alle de fotos jeg har liggende, der involverer dråber. Det grænser sig til at være lidt underligt ;)





1. maj


Seee hvem jeg så og hørte igår til 1. maj møde i Kolding ;) Jeg hørte ikke en eneste tale, men jeg fik hørt på Billy Cross, som var fryd for øregangene. Han kan altså noget med en guitar, den mand!


Og det kan GODT være han ikke er nogen årsunge mere, men synes stort set ikke han har forandret sig i mange år. Samme hvide hår og friske smil. Og guitaren kan han i den grad stadig styre ;)


Men dagen var super, lige på nær at vejret var en smuuule koldt. De få minutter af gangen, hvor solen skinnede, gav ikke meget varme. Så da Billy var færdig og pakkede sammen, smuttede vi videre på værtshus og fik varmen! ;)


Seee , han kiggede lige på mig og spurgte: " Vil du op og jamme med mig?" ;) .... aj godt han ikke gjorde det, for så havde vi tømt hele pladsen for folk i løbet af meget kort tid ;)

Næste år, vil vi altså gerne bestille noget varmere vejr, men ellers var det nu super :) Var du også ude og holde 1. maj??


Pindgris

søndag den 1. maj 2011


Se lige hvem der lige var på visit i haven :) Det sødeste lille pindsvin. Og den turde godt at jeg nussede den i panden....

Jeg synes de er så søde og dejlige. Ikke at jeg ved en masse om pindsvin, men i hvert fald er den velkommen her hos mig. Jeg skulle bare liiige ud og se hvad der raslede sådan omme bag hegnet.... og så var det bare en lille besøgende.