Sankt Hans

onsdag den 23. juni 2010

Så fik vi lov at holde Sankt Hans i super skønt vejr i år!! Hvor var det dog dejligt :) Vi smuttede nogen stykker op på den lokale plads for at tage del i fejringen.

Lidt tyndt som altid, men også rigtigt hyggeligt. Der voldte lidt problemet at få gang i bålet... men pludselig tog det fat. Der var vist lidt om vådt brænde og sådan du ved ;)


Der blev plads til hygge, snak og en enkelt lille een. En sang, en tale og en summen af snak :) Sådan som en Sankt Hans skal være.

Men ingen af dem jeg fulgtes med kunne fortælle hvorfor man egentlig fejrer Sankt Hans ;) Incl undertegnede. Så det må der lige googles lidt på.

Advarsel... herunder følger fotos af kryb !!!!! Nu er du advaret ;) Vi har lige set et uuuunderligt fænomen. En laaaaaang række buske og træer var fuuuldstændig spundet ind i en slags spindelvæv.... og helt tæt og tungt overalt, sad klaser af små larver!!!

Se, hele stammen er spundet ind i et tynd, men ret stærk væv. Selv kæmpe store kampesten, var spundet hele tæt i et lag af en slags nylonstrømpe, hvori der boede en maaaasse små larver.

Sådan så de ud, de små kryb. Vi undrer os og har aldrig set noget lignende. Har du?? Ved du hvad det er for nogen???


6 kommentarer:

Pernille sagde ...

De hedder spindemøl og snareorm. De æder alt og efterlader træer og buske fuldstændig afbladede, men i live.

Jeg oplevede dem sidste år og synes det var voldsomt fasinerende.

Se evt: http://skauogco.blogspot.com/2009/05/wormwood.html og
http://skauogco.blogspot.com/2009/06/spindeml.html

Der er også en henvisning til mere viden :)

Tina sagde ...

TAK for en forklaring :) Ja træerne lignede de var helt døde, men jeg er da glad for at få at vide at træerne lever!!!
Ja vi var også ret facinerede af det, selvom vi samtidig også synes det var lidt gyser-agtigt ;) Jeg smutter lige over og læser!

Fríða sagde ...

hm, ret så fascinerende,men også lidt uhyggeligt. den med Sct Hans kan jeg ikke hjælpe med da vi ikke fejrer det på den vis her hos mig. vi fejrer dog naturligvis årets længste dag på behörig vis, nok den samme skik i grunden.
kh.fra Island
Frida

Fruen sagde ...

Hej Tina
Det er endnu et af dine fantastiske billeder. Jeg synes du skal lægge det ind på www.fugleognatur.dk

Tanterne sagde ...

Jeg havde nogle lignende larver i haven. Jeg syntes de var for ulækre, og klippede alle de grene af der havde larver på sig og smed dem i skraldespaden. Med en følelse af at have overreageret og at være for sippet. - Efter at læse det Pernille skriver tænker jeg, at det vist var en helt ok reaktion.

Tina sagde ...

Frida: Ja det har vel noget med det at gøre :) je ghar ikke fået google det endnu.

Fruen: Tak :) Det sted kender jeg ikke... men vil da lige se på stedet :)

Tanterne: GODT du gjorde det... for det her angreb virker enormt voldsomt. I hvert fald 50 til 100 meter buske og træer er helt sat til i larver... yrk!!! :)

Send en kommentar