Chili marmelade

fredag den 6. juli 2012

Jeg har haft en stille og rolig dag idag, og derfor fandt jeg endelig overskuddet til at få lavet det chili marmelade, jeg har talt om længe.

Jeg havde desværre kun 6 stk Espelette selv, som ses på foto øverst. Så jeg måtte lige supplere med nogen chili fra Brugsen. Både for at opnå ret mængde, men også for at opnå lidt mere bid i marmeladen.


Derudover skal tilsættes et par almindelige søde peberfrugter, samt det sædvanlige sukker osv... Jeg tilsatte så også en lille smule ingefær, for at tilføje en lille snert af anden smag.

Nu må vi så se hvad det hele ender med! Og så vil jeg lige i den forbindelse sige: "Lad være at inhalere dampene fra sådan en grydefuld kogende chili!" Det kradser pænt i næsen, vil jeg bare sige.

Men nu er det hældt på glas, lågene er sat på... og jeg venter bare tålmodigt på at det køler af. Det syner en smule tyndt, synes jeg. Så jeg er spændt på hvor meget det vil stivne når det køler af.


Fire små glas blev det til i denne omgang. Men det var også kun en testrunde, for at se om det er noget jeg kan finde ud af, samt om det er noget vi gider spise :) Jeg holder jer opdateret.


10 kommentarer:

Helle Rasmussen sagde ...

Det lyder spændende......Men stærkt ;/

Deborah sagde ...

Flot, klap dig selv på ryggen for at få det gjort. Det er da fint med sådan en portion til at starte med, når du ikke ved, om det er noget. Jeg har jo også sået chili, men om de når at få frugter kan jeg tvivle på.

Pernille sagde ...

Mmm.. Det lyder spændende :)

Tina sagde ...

Helle, jeg har ikke smagt endnu. Men i morgen, hvor det er kølet af og stivnet ;)

Deborah, nej skal lige se om det smager os . Hvornår såede du og hvor store er de nu, g hvilke sorter?

Pernille, jeg er spændt på at smage :)

**Perler på snor** / Dorthe DK sagde ...

Hvor ser det lækkert ud - er vild med chilli!
Mon du kunne lokkes til at gi' opskriften??

:-) Dorthe

marianne Sa sagde ...

Glæder mig til at høre hvad du synes om det - smagte det på vores tur til Ballerup, det var rigtig lækkert. Selv om jeg ikke selv har chili selv, kunne jeg godt finde på at prøve at lave en portion.

Tina sagde ...

DortheDK: Jeps, opskriften kommer lige her:

Chilimarmelade:

2,5 dl æbleeddike
8,5 dl sukker
12 røde chili
2 stk. rød peberfrugt
1 knsp. tørret chili (kan undlades)
2 tsk. rød melantin

Æbleeddike og sukker koges sammen. Fjern kerner fra chili og peberfugt og blend det sammen og tilsæt det eddike/sukkerlagen sammen med det tørrede chili. Kog i ca. 10 min. og bland derefter 2 tsk melatin med lidt sukker og drys i under omrøring. Kog i 2 min. Hæld på atamonskyllede glas og luk glassene til med det samme.

Anvendes alene på et stykke godt brød, til ost, eller tilsæt evt. et par spsk. til en god creme fraiche for en lækker dressing som går godt til grillet grønt og evt. fisk.

Tina sagde ...

Marianne: Jeg har stort set ikke været hjemme idag, så fik det ikke testet :) Meeen mon ikke imorgen? Skal i hvert fald nok give lyd om det! Ja man behøver jo ikke dyrke selv for at lave det :)

**Perler på snor** / Dorthe DK sagde ...

TUSIND TAK, Tina!
Kært af dig at bruge tid på det!

:-) Dorthe

Deborah sagde ...

Tina, det er bare sådan nogle røde chili fra Supermarkedet, jeg har taget frø af, de aflange. De er 15 cm nu. Tak for opskriften, som måske skal prøves :-)

Send en kommentar