Solskoldning

onsdag den 23. maj 2012


Nanna var ved stranden igår og kom temmelig branket hjem :) Og een af mine chilier fik samme tur igår.

Så idag passer vi bedre på. En farvestrålende stor paraply, sørger nu for skygge til chiliplanterne her i middagstimerne. Solen er ganske enkelt for hård lige nu. Og planterne endnu ikke tilvænnet.

Når jeg engang får et drivhus op, kan jeg bedre styre det hele. For varmen kan de godt tåle... det er mere solen. Og til den tid, kan jeg kridte nogen af vinduerne....


De seneste dages varme, gør dog rigtig godt :) Nu er Habaneroen også godt igang. Jeg har nippet en del af de første blomster af, for at give planten vækstmuligheder, før den skulle slås med frugt.

Så nu slippes den løs og jeg venter spændt på nogen super stærke chili.


Espeletten har sat frugter for længe siden. De er nu ved at være ret store, men stadig grønne. Så vejrskiftet til sol og varme, kommer ganske belejliget :) Jeg glæder mig til at smage dem.

Idag fik jeg så en ny chilisort på hjernen!!! En Peppadew, eller også kendt som Baby Pepper. De der små runde nogen, du kan finde i bla. Bones salatbar! Jeg MÅ bare have den plante.... Men ingen steder, kan jeg finde frø til salg. Ikke her i DK i hvert fald :)

Men den bliver STOR. Over 2 meter høj, hvis den får lov. Jeg bliver nok nødt til at begrænse den lidt, da jeg simpelthen ikke har et højloftet hus ;) Men prøves, det skal den!


4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej. Bjarnes frø og planter med hjemmesiden www.barney.dk har massevis af chilifrø, bl.a. baby pepper. :) Hilsen Irene

Pernille sagde ...

Hej. Jeg har lige et spørgsmål omkring chilliplanter. Skal man nippe sideskudende af ligesom på tomatplanter?

Klem Pernille

Tina sagde ...

Irene: ja de har bare udsolgt lige nu :) Men jeg har fundet dem.

Pernille: Hejsa :) Jeg har et link til dig, med nippeskole her : http://www.chilifan.dk/da/artikler/dyrkning/soerensnippeskole/

Men det vigtigste er faktisk at du snupper de første blomster, så planten får energi til at gro frem for at sætte frugter. Jo større udbytte får du senere. Nippeskolen handler endnu mere om at opstamme planten.

Pernille sagde ...

Hej Tina. Mange tak for hjælpen :) Nu tror jeg, jeg forstår lidt bedre, hvordan jeg skal gøre.

Send en kommentar