Færdige lamper

søndag den 31. juli 2011


SÅ fik jeg malet og monteret lamperne :) Vejret har været formidabelt, til at male i idag... stort set ingen vind og en god temperatur.

Uh og sikke de blev goe!! Jeg elsker den farve! Hvilket vist ikke kommer helt bag på den opmærksomme læser ;)


I hvert fald glæder jeg mig til at hænge dem op over sofaen. Jeg mangler bare lige to klik-afbrydere, så jeg kan tænde og slukke dem, som originalerne. De originale var slidt op og i udu. Eller det vil sige at den ene er... for på den anden var der monteret en ukorrent mørk grå afbryder... og det duer jo ikke.

Men dem regner jeg med at få fat på imorgen, så jeg kan få dem op og hænge. Og så skal jeg lige se hvilke pærer der findes, som kunne passe ind i de små fatninger, uden at de stikker ud af lampen.


Men fremgangsmåden idag, var ligetil. Skille ad og dække af, som i kan se i forrige post. Finde et sted i læ, hvor man kan hænge dem op før man maler! Jeg valgte mine forældres carport, hvis nu det skulle begynde at regne. Og HUSK for himlens skyld, at fjerne biler og andre elskede genstande, lidt mere end 2 meter væk, når du maler med spraymaling!!! (Det skal lige siges at min far udmærket vidste dette og at bilen på linket er en meget gammel skrammet og beskidt rodebil.... bemærk det let grønne skær over motorhjelmen... hvilket var ret meget tydeligere i virkeligheden end på foto. ;)  )

Men alt i alt, synes jeg det var vældig vellykket :) Og nu leder jeg efter to lamper mere, da Nanna ønsker sig et par til værelset, som så skal være navyblå.



På vej til maler


SÅ er jeg ellers klar til at male lamper. De er skilt ad. De er foret med malertape og papir. Malingen står klar. Og så er jeg løbet tør for sandpapir!!

Men så er det jo, at jeg har en "undskyldning", for at komme på kaffevisit hos mine forældre.... de har nemlig sandpapir. Og så kan jeg få lamperne malet :)

Det må også være på tide, for nu har jeg haft lamperne liggende i godt 2 år. Men okay, Rom blev jo heller ikke bygget på een dag vel?

Og jeg har testet om de fine grønne ledninger kan gå i hullerne på lamperne... det kan de!! :) Så det skal nok blive godt.




Forkælelse

torsdag den 28. juli 2011


Når man sådan ligger syg og har ondt af sig selv, så må man godt lade sig forkæle lidt, ikke? ;) Denne lækkert udseende hvide æske står nu og siger: "Åbn mig, se hvad der gemmer sig i det hvide indre, med den lækre skrift".

Og man skal kun kende mig lidt, før man ved, at chokolade går rent ind os mig :) Chokolade,  alle afskygninger, er noget der altid er godt. Uanset humør og uanset om man så ligger syg eller ej!


Uhmm, æsken gemmer på 3 flødeboller med marcipan, 1 med hindbær  og 2 almindelige... KUN til lille mig :) Og jeg lover at hvis smagsløgene ikke opfatter til fulde, bliver resten gemt til imorgen.... for nydes, det skal de.



Projekt lamper

tirsdag den 26. juli 2011


SÅ fandt jeg endelig mit grønne maling :) Hos et firma i Kolding. Så nu skal der males lamper... og montere dem med de grønne ledninger, hvis det kan lade sig gøre og de ikke er for tykke til at få igennem diverse huller.

Men prøves, det skal det :) Alene det at de får den ønskede kulør, vil hjælpe en hel del. Man føler sig helt sat tilbage til barndommen. Der havde jeg også een af disse lamper, som sengelampe. I øvrigt var den lampe skyld i at jeg fik et gevaldigt stød, fordi jeg liiiige skulle se om man nu også virkelig fik stød, hvis man stak fingrene i fatningen....... DET gjorde man!!! ;)

Jeg var vist et af de børn man ikke skal tackle på denne måde: Pege på en lampe og sige: "Stik aldrig fingrene derind, så får du stød"....... for så kredsede jeg om den faarlige ting og grublede over om det virkelig kunne passe... for så til sidst at give efter og prøve ;) Så hellere ti stille og lad være at henlede opmærksomheden på den faarlige ting! ;)



Regn regn regn

søndag den 24. juli 2011


Regn regn og atter regn .... Mon vi får lov at få noget varmt og solrigt vejr, inden det igen bliver efterår? :) Jeg håber det virkelig. For ellers bliver mine batterier godt nok noget flade, inden året er omme.

Det eneste gode, jeg kan finde på ved regn, for tiden.... det skulle da være at det giver nogen gode fotos. Der er i hvert fald riiig mulighed for dråbe-fotos. Alt er vådt og lyset er dæmpet af de grå skyer.


Selv planterne har da vist fået nok vand nu, ikke? Og mine tomater og bønner mangler snart noget varme og noget solskin... så jeg kan få en god høst :) Jeg tror aldrig, at jeg i juli måned, har set så små tomatplanter før.

De er ikke så særligt høje endnu og har vel 5-6 blomster hver. Og endnu ikke tegn på en lille grøn tomat. Men mon ikke det snart kommer? Det kan da ikke passe andet....

Og jeg har glædet mig sådan til tomater af egen avl.... så det skal bare lykkes.


Se bare... der ER bønner og der ER blomster i tomaten. Så mangler vi bare at det går liiiidt bedre :) For der er ikke meget sjov i at sidde og spise 10 bønner i alt, til to mand. Eller bare kigge på tomatplanterne og tænke på lækre bruchetta... når den ikke får spyttet nogen tomater ud ;) Så krydser vi altså lige fingre for en formidabel sensommer ikke?



Grøn Koncert

fredag den 22. juli 2011


Idag var dagen, hvor Grøn Koncert kaldte på os i Kolding :) UHA det var godt!!!!

Personligt var jeg der mest for at høre Kashmir!!! De går altså rent ind hos mig.... og så gør det jo ingenting at Kasper er lidt smådejlig, vel ? Smeeelt. Men Kato, Medina, TV2, De eneste to osv... gjorde det bestemt også godt :)


Og vi var heldige her hos os, for vejret var faktisk ganske godt! Selvom det var lidt koldt til sidst.... men sådan er det jo når man har glemt sin jakke derhjemme, ikke? ;) Smarte!

Men skulle det give grundlag for en forkølelse, så var Kashmir det det værd! Nanna er nedlagt, godt og grundigt. Jeg hentede hende fra Lyngsbo lejr, hvor hun har været ungleder hele ugen. Og da jeg hentede hende kunne jeg godt se hun havde blanke øjne og var lidt rød i kinderne. Og at hun så også lige skulle have sin "leder-dåb" og dyppes i et kæmpe kar med koldt vand, plus efterfølgende masse vandkamp.... gjorde det nok ikke spor bedre. Så nu er hun kravlet under dynen med the, strepsils, næsespray og med mindre stemme end normalt. Håber på hun er mere frisk imorgen.... ellers hedder det vist lægebesøg!

Men nu vil jeg i hvert fald nynne på vej ind i seng ;) Sikke en god dag!!!



Pakkepost

tirsdag den 19. juli 2011

Idag kom posten med en præmie, jeg havde vundet ovre hos Tina Dalbøge. Kig over til hende, hvis du mangler gode kreative idéer, der ikke koster en bondegård. Nu er der jo så meget regn og småkedeligt udevejr, så der er rigtigt basis for at sidde inde og hygge med ungerne :)

Nu har jeg i hvert fald ikke mindre end 3 bøger, der kan give mig nogen gode idéer :) Og mon ikke de to skal bruges til gaver? ;)

Jeg mødte første gang Tina, på Creative indkøbsmesse i Vejle, hvor jeg var afsted med to dejlige kvinder :) Og jeg synes simpelthen hun sprudlede af kreative påfund. En masse ting, lavet ud af "ingenting". Så genbrug og billige materialer er en rød tråd her. Og det er jo bestemt noget vi kan lide!

I hvert fald er jeg glad for mine bøger :) Tak til Tina for en flot give away!! Og tak til lille Line, for at trække mit navn ud :)



Der er vådt derude

torsdag den 14. juli 2011


Det drypper lidt vel meget derude idag, synes jeg! Og jeg skulle ellers have malet fuglefoderbrædt. Og lave bremser på bilen.

Men okay, så havde vi da istedet en undskyldning for at smutte i centret og købe gummistøvler!!!! Bortset fra at det endte med at kun Nanna fik sine. Hun havde forelsket sig i et par grønne Hunter gummistøvler. Men da jeg helst ville have dem i sorte eller limegrønne, var der ingen til mig idag.

Men trøstede mig selv med nogen musik cdere istedet. Så nu kan jeg sidde inde i varmen og lytte til Mads Langer - Behold, Bon Iver og John Mayer - Continuum. Det er bestemt heller ikke helt dårligt :)

Så må bil, have og alt det andet udendørs, vente til vejret har lyst til at samarbejde lidt.....






Familieforøgelse

søndag den 10. juli 2011


YAY, idag blev familien udvidet med endnu et medlem :) Jeg har købt bil !!! Så fra nu af bor denne lille røde dyt også på min matrikel.

Okay, det er ingen Ferrari, som jeg jo ellers ønskede mig, men den er dog rød og har en forvokset udstødning. Det tæller også lidt, ikke? ;)


Jeg kiggede ellers ikke sådan rigtigt seriøst efter en bil. Men da min far sendte mig linket til denne idag, besluttede jeg alligevel at tage ud og kigge på den. Og da prisen var god, slog jeg til :) Mon det var et hint om at jeg efterhånden lagde lidt for meget beslag på deres bil ???

Der skal dog kigges lidt på gearkassen og blæseren... men når det er fixet har jeg en fin dyt. Den store bule i bagskærmen er rettet ud... og ridserne, de kan dæmpes en del med noget indfarvet voks.

Bilen er helt uden rust. Ingen steder finder man rust, hverken oppe eller nede. Sjældent har jeg set en så gammel bil, uden at der er rust enten i bunden eller i bærende dele.... eller i det mindste langs dørkanter eller paneler. Men intet at finde nogen steder. 

Så når vi lige får fixet gearkasse problemet og den blæser der kun vil blæse varm luft ind i bilen, tror jeg der kan være bil i den, i lang tid :) SKØNT ... det har jeg savnet længe.


Men så snart det er fixet er jeg rullende :) Og så mangles der bare lidt pimp af en art. Måske nogen pæne kapsler på hjulene (alufælge magter budgettet ikke lige nu) og så måske noget pænere sædeovertræk, istedet for det mormor noget, der er i den nu. Og burde jeg ikke også brodere en pude med færdselstavler, til bagruden? ;) Eller i det mindste udstyre den med en ildelugtende wunderbaum?

Bortset fra det, så er den da najs nok, det lille røde rullende polo-dyr!!!





IKEA.... elsker det sted

lørdag den 9. juli 2011


Vi har været i IKEA :) Det var så mit første møde med den store møbelkæde. Jeg er ret vild med stedet, må jeg sige :)

Selvom vi fik brugt en del kroner der, synes jeg bestemt også vi fik meget med hjem. Både et sofabord til Nanna, et par svævehylder til mig, nogen kasser, to cd hylder, en papirkurv, nogen bøjler og to lamper... alt sammen for mindre end 1000 kr. Det synes jeg da er godt klaret :)

Se bare på vognen ovenover, der kunne da have været MEGET mere ;)


Så snart vi kom hjem, begyndte Nanna at samle sin nye lampe. Klik klik klik og den var færdig :) Og det ser ret godt ud nu, på hendes værelse. Der er nu en rød tråd igennem det.... eller nærmere en navyblå tråd ;) Ting matcher og der er en væsentlig mere "voksen" stemning derinde nu.


Jeg fik så endelig den lampe jeg har sukket efter længe ;) Jeg er ikke så hurtig... for jeg er faktisk ret nærig nogen gange! Jeg kan godt forelske mig i nogen ting, men farer sjældent bare ud og køber noget. MEN nu skulle det altså være!


Men se også bare et fedt lys det giver om aftenen :) Jeg er vild med det. Og så virker den ikke så kompakt over bordet, som den gamle store rislampe gjorde. Denne er meget mere luftig :)

Men nu kom så også lysten til at skifte stort set alt indbo ud ;) Jeg ønsker mig et spisebord der ikke fylder så meget. Og så er jeg bare sååå træt af afsyrede møbler...... Men har også svært ved at se hvad jeg skulle hitte på....

Ikke at man mangler idéer, efter sådan en tur til IKEA, men måske bare lettere forvirret over hvilken retning man synes man føler for. Og så er der lige pengedelen... man går jo ikke bare ud og skifter det hele ud på een gang. Og hvis jeg skifter spisebordet ud, til det jeg vil have ... så passer alt andet mere end jammerligt til det, indtil jeg får råd til at skifte den næste del ud ;) Kender i det?

SÅ indtil videre, må det vist bare være som det er!!!!



Give away hos Onkel Anne

torsdag den 7. juli 2011

Jeg deltager i denne give away hos Onkel Anne :) En bog om et emne, som mange nok kunne bruge at læse. Enten fordi de selv står midt i det... eller kender nogen, de måske kunne tænke sig at forstå bedre :)



Med på noderne

onsdag den 6. juli 2011


Nu er det jo så moderne, med smarte negle og gerne vældigt kunstneriske. Som fx disse eller de mere vilde, som disse !

Så jeg har forsøgt mig udi "smarte negle", med at lave sølv tipper, på de blå negle :) Dette er et ret hurtigt forsøg og kan helt sikkert gøres meget pænere, hvis man liiiige lægger lidt mere sjæl i det, end jeg lige gjorde idag :)

Og har lige lidt mere tid til at sidde og vente på at flere lag tørrer, end jeg lige har idag. For jo mere tid du vil lægge i at fordele tynde lag ad flere omgange, jo pænere kan det helt sikkert gøres! Men idag vil jeg så kigge lidt på disse blå glitter negle, med de sølvskinnende tipper.

Imorgen skal der nok prøves noget andet ;)




Fotos og guitarer

tirsdag den 5. juli 2011


Der hvor vi boede før, havde Nanna en fotovæg. En væg der ofte var genstand for en masse gode historier og samtaler. Nu har hun gang i at lave en ny fotovæg... stille og roligt :) Jeg synes det er så hyggeligt.

Så da Nanna spurgte hvorfor jeg ikke bare lavede sådan en væg over mit spisebord, i stuen, og måske så bare gjorde det med sorth/hvid fotos alene, fik jeg da helt blod på tanden. Måske det var en mulighed der kunne passe mig i stuen. Jeg har nemlig ikke ret meget på væggene.

Mest fordi huset ikke er så frygtelig stort. Og fordi jeg ikke rigtigt har haft nogen idéer til udsmykning, der ikke fik rummet til at virke lille, eller frygtelig rodet :) Så måske et felt, i bordets bredde... og fra bord til loft, kunne være godt :)


Samtidig med at fotovæggen vokser, på hendes værelse, rydder hun også op (læs: ud). Deriblandt, er der een af hendes 3 guitarer, der nu er sat til salg. Så hvis der sidder nogen interesserede derude, har hun en Maestro guitar til salg. Pæn og velholdt, med få små ridser på bagsiden. Der er også en guitar case, der er pæn og velholdt.

Pris:
Guitar: 500 kr
Case: 250 kr

Skriv på min mail, hvis du er interesseret i disse ting :) Du kan se et par fotos mere her! Og hvis du vil se flere, så sig til, så knipser vi nogen.


Musik

mandag den 4. juli 2011


Musik- er vellyd for hjerne, hjerte og sjæl....

Jeg elsker at lytte til Nanna, der spiller på sin guitar. Og det er uanset om hun spiller nogen gode sange, som jeg elsker, eller om hun i virkeligheden bare sidder og øver akkorder. Lyden gør mig glad! :)

For Nanna er musik tæt på at være det vigtigste hun ved.... om ikke nær det vigtigste! Og hvis jeg skal vælge imellem en god bog, en ny film eller en musik cd.... så ved jeg godt hvad jeg vælger. Jeg vælger helt sikkert en musik cd.

Jeg elsker følelsen af at pakke en helt ny cd ud og sætte den på anlægget. Jeg elsker den følelse det kan give indeni. Musik er et internationalt sprog, som end ikke behøver ord. Det kan gøre glad, det kan fremkalde melankoli, tristhed. Det kan lette sorg og sætte gang i krop og tanker.

Et liv helt uden musik, ville for mig, være et trist liv. Så når Nanna sidder der og leger med lyd, der bliver til musik, der bliver til en følelse....... gør det mig i godt humør og får mig til at tænke: Stop ikke, bare bliv ved :)

Jeg undskylder billedkvaliteten. Foto er reddet fra telefonens udbakke. Så jeg har kun kunnet gemme en mms-komprimeret størrelse, da telefonen har ædt de sidste to dages fotos, uden varsel :(


Migræne update

Så kom jeg langt om længe igennem ventetiden, til et besøg hos en neurolog, for at få kigget på "øverste etage". Vi skulle lige have en snak om de her "kære" Aura Migræner!

Ikke at jeg blev så frygtelig meget klogere. For han kunne sådan set bare sige at det jo er aura migræner. Han kunne også fortælle at jeg ikke skulle tage en imigran lige når auraen begynder, men når selve auraen klinger af, før selve hovedpinen kommer. Hvor egen læge havde sagt at jeg skulle skynde mig at tage en pille så snart auraen kom.

Men kan nu konstatere, at ingen af delene hjælper spor !!! For dagens forløb gik ikke specielt godt.

En lille lysende prik viser sig i mit synsfelt, som om jeg har kigget ind i en pære...... og jeg tænker "pokkers også!".... Og ganske rigtigt vokser der hurtigt et sirligt fint zig zag mønster frem i mit synsfelt, der allermest minder om at kigge igennem barndommens små sjove pap kalejdoskoper, fyldt med glitrene mønstre... ØV Og vi skal mødes med Nannas farfar idag, for at spise på Bones.

Men det er jo intet problem, vel? For nu har Dr.Hovedpine jo forklaret lige hvad der skal til, for at styre det! Så jeg gør som han siger... "afventer at der ca. er 10 minutter tilbage af auraturen og snupper så en Imigran."
Men efter ca. 15 minutter begynder den der følelse af monster tunge arme, snurren i fingrene og på issen, kvalme og svimmelhed........ Efter ca. 20 minutter  føles et stort pres om overarme, den øverste del af ryg, nakke og nederste kraniekant,,,, som om en tung vægt ligger og trykker. Og SÅ kommer hovedpinen for alvor buldrende. Og så ER der bare intet at gøre, ud over at gemme sig under dynen.

Idag var jeg heldig... da jeg stod op efter en time (Skulle jo være klar til mødet med farfar), var hovedpinen på et niveau, hvor to 600mg Ibuprofen, kan holde det i et leje, hvor jeg kan være med. Andre gange er resten af dagen ødelagt.

Jeg synes at mine ture bliver værre og værre, hver gang jeg får dem. Så føler mig ret modløs når turene dukker op. Og de sidste 3 gange, priser jeg mig bare lykkelig for at jeg var hjemme, med det niveau de landede på ret hurtigt.

Så noget tyder på at jeg skal have fat i Dr. Hovedpine igen, for at få en sludder. For pillerne, føler jeg ikke, virker for fem flade ører. I hvert fald, hvis de gør, ville jeg nødig være foruden!!!