Farveklatter

mandag den 21. marts 2011


Det har igennem årene, været en stående joke i min familie at jeg ikke har grønne fingre og jeg ikke er noget havemenneske. Men jeg undskylder det med, at jeg to gange har overtaget et hus med en have, der mildest talt var forsømt. Med knæhøj ukrudt, græs, stenet sandjord og mildest talt en uoverkommelig opgave. Een af mine "haver", var næsten 1 tønde land. Og det var bare slet ikke mig.

Men NU vender det, siger jeg højt og tror på det. Jeg har overtaget en have der er passet og plejet og ukrudtet har været holdt i ave. Her er kun to runde bede og to aflange bede, langs gavlen. Og foran huset er to bede der er med plastic i bunden og granitskærver ovenpå. Så alt i alt er det overkommeligt.

Så er der liiiige det der med de manglende grønne fingre! Det er der tilgengæld noget om. Indendørs kan jeg ikke holde liv i planter der har blomster, ud over lige Orkidéer :)

Men igen: NU vender det! ;) Her er jeg så knap så hurtig, til at sige, at jeg tror på det. Men mon ikke jeg kan lære? Hvis jeg nu fører havedagbog, over de nye ting jeg lærer?

I hvert fald flyttede der idag 3 krukker med Bellis og Hyacinter ind på matriklen. Et par hoveder knækkede undervejs på den ret humplede cykeltur ad grusstier og dårligt belagte cykelstier. Men de står der!!
Nu må vi så se hvor længe jeg formår at holde liv i dem ;)

Een ting er at jeg SÅ gerne vil have en smuk og indbydende have. Et andet er om det er noget jeg kan få lært.

Igår pillede jeg ukrudt i haven og det har pyntet gevaldigt. Og langs min gavl står 6 thujaer, som jeg har en forventning om at kyle ad H til. Jeg er ikke ret vild med thujaer og jeg kan ikke tåle at røre ved dem. Så går der kun 15 minutter og jeg har helt rødspættede hænder og arme. Så UD !!

Så jeg har planer om :

- Sommerfuglebuske
- Dronningebusk (hvis den kan tåle at blive stynet godt)
- Magnolie
- Japansk Snebolle
- Småblomstrende Clematis
- Brudeslør
- Japansk blåregn (ååh jeg vil så gerne dække mit terrassehegn helt ind i sådan een)
- Hosta'er... som gennemgående plante, sådan ind imellem det hele

Og på terrassen og ved fordøren, skal der være nogen krukker med skiftende guf. Men her ved jeg ikke helt hvad jeg skal hitte på endnu. Der er så mange ting jeg elsker at se på. Og jeg går især efter ting der blomster i hvid og lilla og rosa farver. Og en anden vigtig ting, for mig, er dufte.... masser af dufte!!

Så der er nok at begive sig igang med!! Og hold op hvor jeg dog glæder mig!7 kommentarer:

Lis sagde ...

Det lyder som en flot have, når du får det lavet. Yndige er dine krukker, jeg bliver så glad når jeg ser farver i denne tid. Det er nok forårets komme.
Husk at dække dem med noget, for der er stadig frost om natten, og hvis de får frost, så er de væk.

Kh. Lis

Tina sagde ...

Tak Lis :) Uh... se der lærte jeg noget nyt, for jeg troede godt de kunne bo i krukkerne fra nu af. Hvad ville du dække til med? Sække? sætte dem i skuret om natten? Eller? :)

Marianne sagde ...

hej tina

så smukke de er dine krukker men som Lis skriver ...husk at de ikke kan tåle frosten..
jeg ville sætte dem ind i skuret/carport eller andet sted med overdækning...
kh♥

Tina sagde ...

Tak Marianne :) De er nu puttet i seng, i skuret, med en havehynde foran, ud mod døren :) Så håber jeg de klarer den. For godt nok er der god læ på terrassen, der er lukket til 4 sider, men alligevel. Vil jo ikke smide planterne ud allerede om en uge ;)

Tina sagde ...

Har lige læst på www, at Bellis kan tåle "en del frost"... hvad det så end betyder i grader ;)
Hyacinterne står der om: bliver der rigtig streng frost, så flyt dem i ly i garagen.
Så er det, at jeg som have dummy sidder og tænker: hvad er en del frost og hvad er rigtig streng frost? :D

Lene sagde ...

hejsa. Manglede voldsomt dit telefon-nummer i dag, da jeg stod i fakta og kiggede på farvestrålende ledninger. Og i Netto har de altså Magnolia til 20 kroner - om de dur ved jeg ikke, men det kan jeg fortælle dig om til sommer, for jeg har nemlig købt én. Knus fra Lene

Tina sagde ...

Aaajjj Lene, det sender jeg dig lige på en email :) Jeg var ellers i Fakta i Vamdrup igår... der havde de kun få ledninger tilbage og jeg tog et par stykker. Men de havde ikke flere grønne. Hvor var du?
De havde heller ikke nogen magnolia... Kun piletræer :)

Send en kommentar