Uhmmm, mere sirup

torsdag den 24. oktober 2013


Når man ikke kan sove (fatter ikke hvorfor, jeg er sååå træt).. så kan man jo lige så godt lige blogge om den sirup man fik lavet idag, ikke? :)

Jeg fik virkelig lyst til at lave mere lækker sirup, ovenpå den med lakrids. Så idag gik jeg på, hvad jeg tænker er årets sidste æblerov, i det grønne område bag huset. To spande senere, gik jeg ellers i krig med at skrælle den ene spandfuld, som var smukke røde æbler. Og som gav ca. 2.4 kg færdige æbler.

De skrællede æbler røg i fryseren - hvorimod alle skræller og kærnehuse, røg op i gryden, sammen med vand nok til at det lige nøjagtig var dækket. De blev kogt godt igennem i ca 30 minutter. Derefter siede jeg det hele og hældte væsken tilbage i gryden og kogte det ind til ca halv mængde.

Så tilsatte jeg ca. 1 lille kg sukker og vanilie. Og lod det så koge yderligere ind, indtil jeg synes konsistensen var der.

Og jeg siger det bare: NØJ hvor hytten dufter godt af æble og vanilie! :)

Skræller og kærnehuse fra 2,4 kg færdige æbler, gav ca. 1 L sirup.

Det er svært at give en målfast opskrift på... men bare spring ud i det :) Det kan næsten ikke gå galt.

4 kommentarer:

wannabe husmor sagde ...

Det må hellere prøves elsker sirup

Tina sagde ...

Det smager også dejligt og er let at lave :)

Helle Rasmussen sagde ...

Jaarmen, nu ved jeg hvad jeg skal lave i weekenden. OOg ærgrer mig over at jeg ikke lige havde set det, da jeg lavede æwlemos. Det må prøves.
Hvordan bliver det når man fryser æbler? Det har jeg aldrig prøvet, altså rå æbler.

Tina sagde ...

Helle, god fornøjelse :) Jeg har til gode at finde ud af det med de frosne æbler Helle, men finder ud af det én af dagene, hvor jeg laver mere æblechutney.

Send en kommentar