Aflæse himlen

mandag den 5. juli 2010


Igår aftes, kiggede jeg op mod himlen, mens jeg lidt i 21:00 stod i mine forældres garage og "plukkede" pull tabs af dåser.  Jeg blev enig med migselv om at jeg nok hellere måtte huske at få gjort alvor af det der med at fjerne ALT fra gulvet i kælderen, inden der kom en mindre stormflod.

Det er noget vi ofte har bøvlet med i ejendommen. Og jeg troede, at dømme fra de grumt udseende skyer, der drev ind, at vi ville få eet af de der skyl, der ville sætte kloaksystemet på overarbejde.

Men ikke andet end 1,5 mm regn, målte vi sidste nat, har jeg fået at vide. Så intet at snakke om og ikke et eneste flot lyn jeg kunne knipse.


Så må jeg sige, himlen så meget mere solrig ud idag. Først på dagen var der en masse store vattot agtige skyer. Den slags som kan gøre hele forskellen på et foto af et landskab. Den slags skyer som ser ud til, at man rent fysisk kan ligge i dem og tage en sommerlur.

Det ligner dem fra i aften ikke ret meget. De var lette, luftige, tynde og nærmest flygtige. Smukke... men slet ikke som vattotterne.

Meget kan man stå og gruble over, mens man lige "plukker" de sidste pull tabs, for denne omgang, inden traileren kører til scrap med dåserne.

Ah okay, jeg fik da også lige tid til at knipse ukrydtet i naboens indkørsel. Skvalderkål er nu flot når det blomstrer.


Jeg beklager den lave dybdeskarphed i dette foto :) Godt nok ville jeg have en lav dybdeskarphed, men ikke så lav.  Men det er ikke skvalderkålens skyld... den står bare der og ser smuk ud.

Ukrudt.... egentlig en sær betegnelse for mange smukke blomster ;)


8 kommentarer:

mette b sagde ...

Dejlige og smukke billeder, du beriger os med :)

Jeg kan heller ikke forstå betegnelsen ukrudt, da det ofte er de smukkeste planter og de kommer jo igen fra år til år. Er det så ikke stauder???

Klem

Tina sagde ...

Mette, du siger noget. Stauder må da være det rette ord ;) Omend skvalderkål er en meget hidsig og pladskrævende staude ;)
Tak for rosen! :)

Tanterne sagde ...

Smukt!

Du får lige lært mig det ord jeg har ledt efter længe 'dybde-skarphed'. Det ville jeg rigig gerne kunne lege med. Men, hvad kræver det af ens kamera før det kan lade sig gøre?

Tanterne sagde ...

Komentaren var godt nok forsvundet, så jeg prøver igen:

Smukt!

Der lærte du mig lige et nyt ord, som jeg har ledt efter: 'dybdeskarphed'.
Det ville jeg gerne kunne lege med. Kræver det noget særligt af ens kamera?

Tina sagde ...

aaaiii hvor mystisk, kommentarer forsvinder herfra uden nogen forklaring :(

DU skrev:

"""Tanterne har efterladt en ny kommentar til dit indlæg "Aflæse himlen":

Komentaren var godt nok forsvundet, så jeg prøver igen:

Smukt!

Der lærte du mig lige et nyt ord, som jeg har ledt efter: 'dybdeskarphed'.
Det ville jeg gerne kunne lege med. Kræver det noget særligt af ens kamera? """"

Dybdeskarphed: Det kræver at du kan indstille blændetallet... altså F-tallet.Jo lavere tal, fx F 3.5, jo mindre dybdeskarphed. Jo større tal, jo større dybdeskarphed.
Så hvis du vil knipse en valmue tæt på, og kun den skal være skarp og intet andet, så skal du bruge et lavt Ftal :)

Jeg håber det lød lidt til at finde ud af :)

Jane sagde ...

Ukrudt er vel betegnelsen for de naturlige planter vi ikke vil have på visse steder, for også her hos os er haven oversået med fx. violer, så nogle steder i min have er viol ukrudt og andre steder ikke...

Tina sagde ...

Jane. ja du har nok ret :) Jeg synes mælkebøtter er super flotte på en mark. Men måske lidt mere træls i en pæn græplæne ;)
Omvendt så må MIN personlige græsplæne gerne have dem.... i min have er næsten alt velkomment ;)
(dvs, den have jeg formodentlig får engang ;) )

Tina sagde ...

Mærkeligt... nu er alle kommentarer fra tidligere dukket op af sig selv.... mystisk!

Send en kommentar