Tandlæge

mandag den 15. februar 2010

Jeg er lige kommet fra tandlægen!! En visdomstand fattigere.

Intet andet er gjort idag lige. Resten tager vi en anden gang. Men i kan tro jeg fik lagt en god bund for at forebygge tandlæge angsten.

Overboen og jeg sad og snakkede HELE natten. Søvn fik jeg først kl. 6 ... og kun meget lidt af den. Fordi jeg havde kigget dybt i en flaske Morgan og nogen små shots, jeg tiltuskede mig hos de festende unge.

Cirka 1½ time før tandlægen, skulle jeg så tage et stesolid-agtigt-produkt. Medicin jeg aldrig har prøvet, da jeg hader at miste kontrol. Men jeg må tilstå at det må have gjort en forskel.... og det helt uden at jeg faktisk følte mig påvirket. Jeg kunne komme helt ned til tandlægen og lægge mig i stolen. Og hun kunne finde en sprøjte frem og begynde at prikke, før jeg fik rystetur. Tårene var ganske lidt denne gang. Men hold KÆFT jeg rystede.
Dog skal det siges at den altopædende angst jeg plejer at føle, var langt langt mindre. Ikke væk... men mindre. Og jeg tudede ikke, som en anden dødsdømt, hele vejen derned.

Oveni det, skal der siges at DEN tandlæge kommer jeg til at bruge fremover. Hun er tæske sød og hun har ærlige øjne. Hun har GOD tid og forklarer og taler ikke ned til mig.
Hun kan bedøve uden det gjorde ondt. Og udtrækningen af visdomstand tog kun få øjeblikke og helt uden ubehag.... andet end min selvskabte angst.

Jeg er jo dog stadig godt bedøvet... så jeg forventer da en reaktion senere! Og jeg er også klar med smertestillende. Men i guuuuuder hvor er jeg lettet.............. og sulten og tørstig.

Men en sejr, i første omgang!!

9 kommentarer:

kludemutter sagde ...

Hvor er du sej ;)
Så kan du godt klappe dig selv på skuldren.

Yt.

Pernille sagde ...

Dejligt du har fundet en tandlæge du kan have tillid til.
Sejt! :)

Britta sagde ...

Skønt! Det er så sejt af dig at du er kommet afsted og hvis du skal drikke dig en lille skid på først, hvad så...?
Jeg håber det hjælper bare lidt at den tand er væk. Og hvor er det dejligt at du kan lide din nye tandlæge - så er der udsigt til at få ordnet hele munden unden at du går til af angst.

Knus B

Fríða sagde ...

nej men Tina, hvor er du sej! til lykke.
kh.fra Island
Frida

Jane sagde ...

Godt gået Tina :-))

Lisbeth sagde ...

Sådan!! Hold da kæft, hvor er du sej..

Tina sagde ...

TUSIND tak skal i have for jublen og skulderklappene!!! Det luner helt enormt. Det fortæller mig at det var rigtigt at skrive om det her :) Det har været rigtigt svært at være ærlig om noget som samtidig er så personligt og tabubelagt.
MEN jeg fortsætter med at skrive om slagets gang.

Jeg ER stolt over idag... men samtidig også ydmyg over hvad angst kan gøre ved een. :) Det er skræmmende som man kan miste grebet om tøjlerne fuldstændigt.
Det er også DEJLIGT at man kan finde en tandlæge som virkelig forstår angsten og lige giver de der ekstra par minutter. Det er ikke så meget der skal til for at gøre det tåleligt. :)

Rikke sagde ...

Hvor er det godt gået! Jeg har endnu ikke prøvet at få fjernet en visdomstand. Indtil videre opfører de sig pænt, og det har de bare at blive ved med. :)

Stine sagde ...

Hvor er det dejligt at komme hjem fra ferie og læse at det, trods alt, gik godt. Jeg kender så godt følelserne fra mig selv. En god tandlæge hjælper på det!

Send en kommentar