Én på lampen

tirsdag den 23. februar 2010


Jeg har været så heldig, synes jeg selv, at få en af disse gamle fine lamper forærende. Jeg er helt vild med sådanne lamper.
Jeg står dog og grubler lidt over dens videre udseende. Male eller ikke male. Betrække eller ikke betrække. Stof eller plastic. Nogen sværger til 100% originalitet. Nogen ser mere fidus i at sætte sit eget præg på tingene.

Den står i en meget fin stand. Intet er ødelagt eller misligeholdt. Den bærer præg af tidens tand... men kun i den forstand, at man kan se den ikke er ny mere.

Jeg elsker de små krummelurer på fødderne. Irret på foden er også smukt. Men spørgsmålet er om hele foden og stangen skal være hvid?


Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres input ;) Jeg har selv en skræddersyet idé. Men jeg ved ikke om den holder. Så jeg venter med at sige noget. Hvis jeg ender med den beslutning jeg selv har kreeret, viser jeg trin for trin fotos istedet.

Men nye input er aldrig af vejen... så kom frisk :)

9 kommentarer:

Mie sagde ...

Ih hvor spændende. Har selv en af disse lamper stående - som er i en mere miserabel tilstand end din. Den trænger til en ordentlig overhaling - men jeg mangler ideerne til hvad jeg skal gøre ved den. Især skærmene er helt forfærdelig autentiske :-) Glæder mig til at høre, hvad der kommer ind af ideer og forhåbentlig se dig leve dine ud :-)

Helle K. sagde ...

Jeg ville beholde den originale - men en sort-hvid ide kunne jeg også overveje - måsek med sort eller hvid fod. Eller måske guld...

Deborah sagde ...

Absolut NEJ!! Jeg er ved at dø over, at folk maler ALTING hvid helt kritisk. En ting er IKEA reoler, men smukke gamle ting i smukt træ m.m. maler man kritisk. På et tidspunkt må folk da for HULEN blive træt af hvidt?? Personligt har jeg været længe og har iøvrigt altid ønsket mig sådan en lampe. Men nu er det jo ding, så du skal bestemme. Heldigvis tænker du over det og når forhåbentlig at stoppe i tide :)

Tine sagde ...

Jeg må nok give Deborah ret.
Jeg syntes det er synd at male den hvid.
Men om man kan gøre den pæn uden at male den ved jeg ikke.

Lone sagde ...

Hvis lampen var min (husker en fra min barndom), ville jeg pudse lidt på metallet, uden at det kommer til at se alt for "nyt" ud og så finde nogle hvide bånd i samme bredde som de oprindelige på lampeskærms-stativerne og vikle nye skærme efter den oprindelige model. Jeg tror, det skulle være brede bomuldsbændler eller skråbånd...

Tanterne sagde ...

Jeg stemmer for at bevare det originale look.

Britta sagde ...

Kom du bare igang med at lave den til dit værk!

Tina sagde ...

Mie: De er så lækre de lamper :) Jeg elsker de gode gamle ting.

HelleK: Ja det er ikke let :) Jeg overvejer måske hvide skærme og resten som det bare er.

Deborah: Så vil du snart græde. Jeg er også ved at male en gammel skænk hvid ;) En som er åremalet.
Jeg er lidt bagefter moden og gør lige hvad der behager mig ;) næsten...

Tine: hvis den ikke skal males, skal den have lov at stå helt som den er i metallet. For den er ikke beskadiget. Kun lidt irret her og der.

Lone: du rammer ret godt en af mine ideer :) Jeg er bare i tvivl om hvorvidt det er NO GO at pille de gamle skærme fra hinanden. Jeg er sådan lidt: er det ren helligbrøde?! ;)

Tanterne: Jeg tror det er der jeg ender.

Britta: jeg har en gammel lampe mere... DEN kan jeg gøre mit projekt med ;)

Bibbi sagde ...

Jeg ville INTET gøre ved den! Den er totalt cool præcis som den er!!! Hvor er jeg bare misundelig ;o)

Send en kommentar