Quilt - patchwork

mandag den 17. august 2009

WOW hvor ville jeg gerne kunne svøbe mig selv i sådan et tæppe. Men jeg har aldrig prøvet at lave sådan noget før.

Er det svært? Jeg forstår fint logiken i at klippe nogen firkanter ud og dele dem i trekanter... sy osv.... Men præcissions delen af det brrrrr.....

Jeg har lånt foto her... hun har lavet dette ultra smukke tæppe!! Og linker da også til en tutorial...

15 kommentarer:

Heidi sagde ...

Ja, det er vildt flot tæppe. Jeg drømmer også om at få lavet et par tæpper af pigernes aflagte babytøj, så har de minderne om tøjet i form at et tæppe. Jeg synes det er en genial idé, men jeg tør ikke selv gå i gang med projektet, for jeg er ikke ferm til at sy. Det er nok mest præcissionen der halter. ;o)

Pernille sagde ...

Det tager tid og det kræver akkuratesse. Ud over det er det egentlig ikke svært, hvis du har tålmodighed nok :)

Tutorialens del om at klippe firkanter og sy dem sammen, før de deles til trekanter er en rigtig god ide, fordi et trådlige firkantet stykke, trækker mindre skævt end en trekant :)

Kast dig ud i det, selvom det ikke bliver færdigt lige med det samme, tror jeg, det vil blive et fantastisk projekt :)

Anonym sagde ...

sæt du bare i gang...det skal nok gå..følg tutorialen og/eller lån bøger på biblo, der er bl.a en grundbog af Charlotte Yde, måske du kan få glæde af den?

Ulla sagde ...

Lækkert tæppe. Enig med Pernille. Du skal være omhyggelig, når du skærer stoffet og syr stykkerne sammen. Jeg har stor glæde af min rulleskærer, måtte og quiltlineal, det er mere nøjagtigt end at klippe.

Anonym sagde ...

Jeg har prøvet - og opgivet. Mit præcisionstalent er alt for lille til den skals udskejelser. Men ufattelig smukt og energi-rigt er det.

Tina sagde ...

Heidi: Jeg har det lidt som dig :) Jeg VED jeg er en utålmodig sjæl og helst ville have været færdig imorgen. Så jeg ser i ånden at jeg japper derudaf ;)

Pernille: Uh jeg havde ikke lige fattet at sy firkanter før det blev til trekanter :D Tror lige jeg skal nærlæse i den tut. Jeg har lysten... men spsm er om jeg ejer tålmod nok! :)

Anne: Den grundbog vil jeg lige spørge efter om lidt når jeg skal på bibler. :) Det skal undersøges hvad det er for ngoet.

Ulla: Jeg har fået foræret et par rulleskærere. Har dog aldrig brugt dem før. Så kan være det skal testes nu. Linealen har jeg dog ikke.

Syslerier: Jamen frygter også jeg opgir ;) Eller frygter er så meget sagt. Men jeg hader nederlag hahaha!! :)

Inger Risengaard sagde ...

Et rigtig flot tæppe, med alt det stof jeg har liggende burde jeg vel gå igang, patchwork er hyggelig, men det tager tid - lang tid.

Så start med et lille projekt ;-)

KH Inger

Inger Risengaard sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jette sagde ...

Sy det over pap, så bliver det præcist.... og så er det et halv års projekt.... taler af erfaring ;)

Tina sagde ...

Inger: Hmmm lang tid.... lille projekt? Det er jo ikke et tæppe *suk* ;)

Jette: ET HALVT ÅR!?!?! Jeg ville jo bare lige sy et tæppe her i løbet af den næste uge jo!!! ;););) Hmm er det virkelig utopi? Haha... Så kan det godt være jeg skal lave noget andet.

Anne D sagde ...

Skægt, jeg har også lige lagt et link til dette tæppe på min blog. Vi er åbenbart flere der synes at det er fantastisk. Jeg er helt overbevist om at sådan et skal jeg lave... det er bare lige det der med... hvornår :-)

Dorte sagde ...

Jeg har selv syet babytæppe i samme teknik - det er supersjovt at pusle lapperne sammen - der er rigtig mange måder, at danne mønstre på.
Du kan se mit tæppe og en kortfattet vejledning her :

http://www.sitecenter.dk/patchwork/scrapbog/view.nhtml?profile=scrapbog&UID=10013

Kh Dorte

Jette K sagde ...

Nej, lad endelig være med at kaste dig ud i at sy over pap. Det kan skam også blive unøjagtigt, hvis man er rigtigt dygtig. :-)
Og hvis det tålmodighed som er problemet, så tror jeg heller ikke det er det man skal kaste sig over, håndsyning over pap.
Dette mønster er desuden også oplagt til maskinsyning.
Men hvis du gerne vil i gang, så synes jeg da du skulle prøve med nogle firkanter først. Det er nemt og det er helt fantastisk hvad man kan lave med simple firkanter. Og lav en pude.
Og så skal du bestemt købe en lineal når du har det andet. Hvis du vil følge de gratis tutorials på nettet er det en god ide at købe en lineal med inches, fordi amerikanerne (som lægger de fleste tutorials ud) stadig bruger tommer.

Jette, som har syet pw i sådan ca. 21 år. Og jeg er bestemt ikke verdens mest tålmodige menneske. :-D

Jette K sagde ...

Og lad mig da lige tilføje at når du er begyndt på endnu et bølgetæppe, så har du også tålmodighed til at sy patchwork. :-)
Sådan et ville jeg også fantastisk gerne lave, men det har jeg ikke tålmodighed til, ved jeg.

Jette

Anonym sagde ...

Tak for en interessant blog

Send en kommentar