Dyrt vs. Billigt

tirsdag den 11. august 2009

Jeg har TIT hørt på ytringer om mine fotos. At de er gode, men "at det jo også er fordi jeg har sådan et godt kamera!"
Det er nu en sandhed med modifikationer. For et godt kamera, giver unægteligt mange flere muligheder for lækre fotos. MEN når det er sagt.... så handler det i høj grad om lys, komponering af dit foto og idéen.
Billedet herover er taget med mit lommekamera til 999,-. Og det er da hverken dyrt eller et avanceret spejlrefleks kamera ;) Men kvaliteten af fotoet sådan rent fototeknisk, er da ganske udemærket.... skarpt.... okay farver osv.
Så til de af jer der sidder og tænker at i bare MÅ ha et 10.000 kr's kamera, så i kan tage gode billeder... VENT og brug det i har :) I kan sagtens få gode billeder ud af et lille lommekamera.
Læs istedet nogen gode bøger eller tutorials om hvordan du fx. placerer dit motiv på dit foto, for at det bliver seværdigt, istedet for almindeligt kedeligt.
Det er tit små ting der gør den helt store forskel :)

8 kommentarer:

kludemutter sagde ...

Det hat du ret i Tina, det er jo ikke kameraret der finder motivet, men kvinden bag.
Det er et spørgsmål om at lege og øve, ting tager tid ;)
At lære at indstille sit kamera og ikke altid bruge faste indstillinger.

YT.

Tina sagde ...

Lige netop Yt :) Og det gælder både på de dyre og billige kameraer,,, det med a tlære det at kende BAGVED auto knappen ;) For de kan næsten alle noget som de fleste slet ikke ved.

Pernille sagde ...

Jeg forbavses til stadighed over hvor gode billeder, der kommer ud af mit lille kompakte kamrera :)

Tina sagde ...

Pernille: ja de kan ski meget idag, de kameraer! :) Lommekameraers største minus er nok hastigheden... eller manglen på samme ;)

Britta sagde ...

Ja bare fordi jeg har et dyrt kamera tager jeg jo ikke lige så gode billeder som dig ;-) Men det skyldes helt klart at jeg ikke har sat mig ind i alle de ting som du har. Og jeg gider heller ikke rigtig hvis jeg skal være ærlig. Men du har da lært mig lidt og det er jeg glad for.

Helle K. sagde ...

Du har ret - en ting er kameraet, men det vigtigste er, at kunne SE motivet.

Felisi sagde ...

Takk for hyggelige kommentarer i bloggen min :)

Du tar virkelig gode bilder, og det er en tankevekker for oss andre at du bruker et billig kamera...

Bettina sagde ...

Helt enig, Tina - selv med mit mobilkamera (som dog også er købt efter at kunne tage acceptable billeder) kan jeg tage ganske flotte og skarpe fotos, hvis jeg lige får sat alle indstillingerne rigtigt og rammer motivet helt perfekt fra rette vinkel etc.. Flot sommerfugl!

Send en kommentar