Indendørs vejr

mandag den 29. oktober 2012


Vejret er bestemt ikke til lange gåture idag og haven sejler sin egen sø... bogstaveligt fortalt. Så kunne jeg jo lige så godt blive inde ikke? ;)

Så derfor kastede jeg mig over nogen af de ting jeg købte i Fredericia i weekenden :) Først blev det til en halskæde, af de keramikblomster jeg forelskede mig i, samt lidt af det jeg allerede havde i gemmerne. Den minder da lidt om forår, midt i alt det her regnvejr ikke?


Armbåndet fik jeg laver ud af alle de smukke keramik-knapper :) Jeg eeelsker de lækre farver og armbåndet er lavet på mest mulige simple måde. Bemærk ringen med den blå firkantede lavasten. Jeg så en stand der solgte de smukkeste og anderledes lavasten deroppe også.


Og til sidst et armbånd, lavet i sådan noget sjovt wire/net agtigt noget. Jeg har hældt nogen sølvperler inden i , så de triller frem og tilbage når man bevæger sig. Tænker lidt om jeg kan sætte nogen af dem fast, så de ikke alle ender omme ved låsen hele tiden.

Nu må jeg desværre pakke alt det sammen, der ligger på spisebordet.... så ikke mere smykkefremstilling idag! :)


Messe igen igen

søndag den 28. oktober 2012


Så er jeg atter engang hjemme fra messe :) Jeg holdt desværre ikke ud en heeel lang dag igen. Kroppen ku ikke mere... men hovedet er også fyldt med idéer, og tasken med nyt guf.

Pulsvarmere fra Dorthe og diverse sjove knapper, der skal laves til smykker :) Og noget sjovt wireagtigt noget, der skal bruges til armbånd.... m.m. :) Uh det bliver godt....

Og jeg fik også mødt nye og kendte ansigter idag, og det er jo altid rigtigt dejligt :)

Men nu er jeg trææææt - på den gode måde, og sofaen kalder på mig. Jeg håber i stadig er mange der nyder messen i fulde drag... I må jo lige hilse Jim Lyngvild fra mig ikke? ;)


Kreative dage

lørdag den 27. oktober 2012

Den skønne Lyngvild! Bemærk hans fede jakke!

Jeg har været på messe i Fredericia, med Kreative Dage! :) Det er jeg hvert eneste år, så det er der såmænd ikke noget nyt i.

Min dag startede egentlig med en, mega voldsomt meget dybfrossen bil!! Det tog godt og vel 3 kvarter om at defroste både min og Nannas bil !! De var simpelthen hyldet ind i et tykt lag, nærmest uigennemtrængeligt panser af is.

Men da den endelig blev tøet op, kunne jeg køre afsted mod Fredericia. Men for at det ikke skal være løgn... så skulle isen ikke være eneste udfordring idag. Midt i motorvejsfletningen mod Fredericia, valgte min bil at smide antennen ad pommern til !! Så hvis i finder en tyk sort antenne, der ligger og flyder derude, er det bare min! ;) Og næææ nej, det er ikke nok endnu ;).... et par kilometer herefter, løber jeg også tør for sprinklervæske.... på en dag hvor vejene sejler i salt og en smule smeltevand.

Jeg vil ikke sige jeg kørte i blinde det sidste stykke vej... meeen det lagde da et fint hvidt filter på forruden... argh ;)

Men SÅ blev det godt igen... jeg trådte ind i hallerne, hvor Dorthe ventede på mig! Og så var dagen skudt igang :) Jeg har set meget, pillet ved endnu mere og købt en smule.
En stor del af dagen i selskab med den skønne Lene.... dejligt at følges med dig ! :)

Og mit lille personlige højdepunkt idag.... jeg "mødte" Jim Lyngvild!!!!!!! Ihhh min lykke er gjort ;) Jeg er intet mindre end forelsket i det skønne menneske, der altid får sin meninger ud... på en måde som er tilpas rap uden at træde på nogen :) Et dejligt menneske der udstråler livslyst og ytrer så mange sandheder om livet, verden og virkeligheden som den ER!

Hold op, hvor ville jeg give højre arm, for en eftermiddag i hans selskab! Om det så var det eneste jeg fik til både jul og fødselsdag, de næste år. (aj ønsker mig nu alligevel nogen småting ;) ). Han er dybt inspirerende.

Hvis du ikke har nået at høre hans foredrag, så kommer han igen imorgen.... så der har du chancen igen... og jeg  højst sandsynligt at finde foran scenen igen igen ;)

Og jeg har ikke slæbt vildt meget hjem i år. Pengene er små, så måtte være meget mådeholdende.... og jeg gjorde det ;) Jeg har et strikkekit med pulsvarmere med hjem fra Garn-Garagen - nogen fede keramik knapper, lidt guf fra Panduro Hobby, samt nogen flere wires til mine strikkepinde.... (noget me for mange hvilende strikkeprojekter) ... Og så fik jeg en gave fra Lene - den smukkeste Bjergkrystal! Min absolutte yndlings sten (?er det en sten?).

Så nu står den på sofa og fødderne oppe.... inden jeg smutter derop igen i morgen! Ses vi ?




Cement-stager

fredag den 26. oktober 2012


Sååå begynder mine cement stager at tørre godt igennem :) Det har taget længere tid end forventet. Jeg troede de ville være tørre på et døgns tid. Men det tager nemt 3-4 dage.

Men nu da de var tørre, kunne jeg endelig begynde at dekorere og pynte på stagerne.


Et sæt fik noget æblegrøn maling indeni, samt et lag klar lak. Et andet sæt, har fået en omgang bladsølv for neden. Og det sidste foto viser lidt blandede idéer.


Der er uanede muligheder inden for det her :) Og een af de nærmeste dage, viser jeg nogen adventsstager, de står og tørrer nu. De er lidt tykkere og tager lidt længere tid om at tørre.

Og endnu senere, skal jeg lave nogen udendørs stooore stager. Men jeg skal lige finde noget egnet at støbe i først :)

Hvad synes i? Kan det bruges? :)


Garmin på udetur

onsdag den 24. oktober 2012


Den anden dag blev Garmin chippet. Hun er nu 6 mdr gammel og klar til udeverdenen. Så er det mere om hendes ejer også er det ;)

I hvert fald, var hun ude i snor idag. Og kattebakken er tømt rundt langs hækkene, så der er duftspor hun kender. Og når vi har gjort det i nogen dage, og weekenden kommer, hvor der er færre biler på hovedvejen...... ja så skal hun have lov at gå ud uden snor.

Det er ikke uden bævende hjerte - jeg har lige mistet Oskar og vil meget nødigt igennem det igen.

I Oskars tilfælde, tror jeg det handlede om at han var ALT for tillidsfuld. Han kunne ikke gå udenfor en dør, uden at alle snakkede med ham og lod ham komme ind i deres huse. Så han stolede jo blindt på alle og dermed nem at lokke med sig.

Det håber jeg bliver anderledes denne gang. Jeg har gjort mit bedste, ved at bede naboerne lade hende gå i fred og JAGE hende ud, hvis hun kommer ind. Hun skal lære at ikke alle huse er venlige og et sted hun bare kan komme og gå. Det vil i hvert fald hjælpe på den del, der gør at hun er nem at lokke med sig.

Hvad jeg ikke kan styre, er rovdyr, store biler osv..... Men det må jeg sætte min lid til at hun selv klarer :)


Idag var fuglehuset et hit !! Modsat Oskar, er Garmin komplet ligeglad med at være i snor. Hun fræser rundt og kravler op alle steder det er muligt.


Meget modig og selvsikker, sidder hun på toppen af fuglehuset og kigger ud over haven. Eller endnu bedre... INDE i fuglehuset. Hendes smækre krop kan knap nok være der.... men ind skal hun alligevel.

Så der bliver nok ikke fodret mange fugle der fremover ;)


Halloween

fredag den 19. oktober 2012


Hils på min ven, Michael - flot fyr ikke? ;) Så er det snart Halloween...! :) Ikke at jeg sådan går og fejrer halloween, men jeg er alligevel vældig fascineret af makeup og kostumer. Men det er mere sådan set i lyset af fotografi !

Jeg kunne godt knipse vilde makeupper og temaer, hver eneste dag! Alt lige fra flotte vilde makeupper og til ting som herover. Det tager timer at lægge det, så det ser ægte ud og er lavet ud af så "simple" ting som vand, glycerin og gelatine :) Og dertil en mængde makeup og "blod".

Michael, kan lægge de vildeste, blodigste makeupper. Se lige hvor klamt det blev, med denne halloween-gys-grumme-blodige makeup!! :) I love it. Og selvfølgelig skulle jeg lige udnytte muligheden for at fotografere!

Efter dette photoshoot, er jeg helt sikker: JEG skal have fat i en masse teatermakeup!!! Jeg har bunker af idéer der vil ud og det skal simpelthen bare testes.


Uh, jeg fandt lige et foto mere fra serien. Et hvor han piller i "såret" ;) Gross!




Efterår

lørdag den 13. oktober 2012


At efteråret er over os, kommer vist ikke bag på nogen.... Kulden sniger sig så småt ind i huset og der må igen igang i centralvarmen.

Tilgengæld ændres farverne også derude, så det varmer i hjertet at kigge ud. Jeg kan slet ikke lade være at smile, når jeg ser hvordan farverne spiller på store dele af paletten. :)

Så da jeg var nede og sige hej til mine forældre, "kom jeg til" at snuppe en håndfuld smukke blade, far min mors rododendron. Og idag, hvor jeg var alene hjemme... oprydningen var gjort, hylder sat op, ledninger trukket (2 år gamle opgaver der bare har ventet)... fik jeg lige tid til at lave en lille fotosession med de blade.

Jeg tænker på efteråret, der hvisker om den kommende forår... når jeg kigger på dette foto :)

Nu manglr bare oprydningen på spisebordet. Der står en sværm af lamper, der kigger i alle retninger. En gasbetonblok, der måtte mødes med en pensel og noget gråt maling. En middelstor stak efterårsblade... og lidt andet rod.....

Mon nogen gør det for mig, i løbet af natten??



Der er sket et mord

tirsdag den 9. oktober 2012


Den omkomnes identitet er sløret, af hensyn til de efterladte, da de endnu ikke er underrettet.

Vi har længe haft mus i vores skur, som i den grad spredte og byggede rede af ALT der var derude. Lige fra skruer, til pottemuld, græsfrø og kattemad!!!

Så nu gik kampen ind for alvor... ikke mere p** med den/de mus!! Første dyr er gået i fælden... vi er klar til runde nr to.


På efterårstur

søndag den 7. oktober 2012


Det er om at være hurtig når solen skinner, lige for tiden. Det er ikke meget solskin der får lov at slippe igennem bygerne :)

Så idag var vi oppe af sofaen, i stedet for at stene indendøre mens regnen vælter ned. En tur til Skamlingsbanke og skovene der, var målet.


Så på med røjserne og afsted :) Det er et sted jeg elsker at besøge på skiftene årstider og ikke mindst vejr. Her om efteråret er der sååå smukt, hvor naturen viser hele sin farvepalet af røde, grønne og orange farver. Dog skal jeg derned igen lidt senere... for det er lidt tidligt for farverne endnu.


Idag var der dog et sjovt koncept igang dernede. Overalt hang underlige ting, som fx. ved en bænk, hvor der hang sedler med spørgsmål, man kunne fundere lidt over :)


Eller, hvem iagttager mest hvem, i skoven? Dig der kigger på naturen? Eller naturen der kigger tilbage?


I hvert fald var der nogen der kiggede tilbage ;) Nemlig fårene der går dernede. Vi slog et smut ind igennem indhegningen... men der var ikke nogen af dem der ville snakke ;)

Men for syttan hvor er der smukt dernede.


Se bare hvor idyllisk og hyggeligt der ser ud! Jeg kunne sagtens bruge mange timer der, på alle tider af året.


Men der var nu også lidt mystik dernede, altså ud over de ting nogen have hængt op, som led af et eller andet event.

Denne lille orange sag, fandt jeg, midt i ingenting. Men ingen buske med dem, nogen steder ;) Hvem mon har tabt den? Nu lod jeg den ligge på en gren, så de næste der går forbi, også kan undre sig.


Vi havde stort set området for os selv dernede. Vejret var nemlig skiftende, med nogen ret gode byger ind i mellem. Men det afholdt os nu ikke fra at kravle rundt i skovbunden og knipse små svampe og andre småting.


Men de opsatte ting, var nu sjovest idag. Det var en ny fornemmelse at gå og knipse "gemte ting", som man ikke normalt ser i naturen.

De ophængte røde rammer, var sjove. Og der var uanede muligheder for billeder, i billeder, i billeder...


Eller området med de mange røde lampeskærme :) Og hold da fast det kriblede i mine fingre for at snuppe nogen stykker med hjem. Der var lige 2-3 stykker, som jeg godt kunne bruge til et par projekter jeg har i tankerne. Meeen, jeg lod dem pænt ligge....


Eller, som den røde løber, på den gamle slidte bro der går over åen. Godt nok med et lag gyldent løv... Men det bidrager nu bare til den finurlige stemning det giver.


Om ikke længe - når skoven for alvor får efterårstøjet på, skal jeg ud igen :) Jeg får slet ikke fotograferet så meget som jeg plejer.... og jeg kan bestemt mærke at det gør godt at komme ud og trave i den gode natur og knipse løs.


Jeg kan stresse fuldstændig ned, på sådan en tur.... Luften, farverne osv....
At sidde på sådan en bænk og bare VÆRE... det er nu lykken. Nanna har knipset det nederste foto af mig (obvious ;) )






Nyt glas

tirsdag den 2. oktober 2012


Vi har testet noget nyt glas på værkstedet :) Glasset hedder System 96 og er væsentlig billigere end BullsEye, eller Amerikansk glas, som det også kaldes.

Jeg synes det er gået ret godt. Dog er det opak (ikke gennemsigtigt), det jeg har forsøgt mig med, og det er mine sismofytter normalt ikke. Men det var sjovt at prøve at skære i, da det opfører sig lidt anderledes.

Næbene er skåret i noget irriserende glas, som chancerer fra gult over grønt til orange. Alt for dyrt at bruge i længden, men nice nok.


Når det er blevet testet lidt, må vi se om det ender med at vi går helt fra BullsEye og over til System 96 glas. Det må tiden vise. :)

Flyvende

mandag den 1. oktober 2012


DANGER - KEEP AWAY! Nej det var lige modsat idag... min brors arbejdsplads havde 10 års jubilæum og holdt derfor åbent hus. Så det gav mig chancen for at komme tæt på noget der kan flyve igen ;)

Jeg eeeelsker flyvemaskiner af alle arter og dermed også helikoptere. Min bror har i mange år arbejdet på Flyvestations Skrydstrup, hvor han har været både flymekaniker og klarmelder m.m.

Men nu arbejder han hos DanCopter A/S. De flyver blandt andet folk til at fra vores boreplatforme.


De har pt. 10  helikoptere i deres flåde og så vidt jeg husker 4 mere på bestilling. Denne ovenover, ligner en delfin, hvis du spørger mig ;) Den hedder vist også noget med dolphin.

Eller nærmere: AW 139. Den kan rumme 2 besætningsmedlemmer og 12 passagerer. Og den kan flyve 167 kmt. Vild lille ting :) Og iiihhh hvor gad jeg godt have været med på en flyvetur i den.
Det var desværre ikke på tapetet idag - så jeg måtte "nøjes" med at kigge på de stillestående maskiner.


Hvis man lider af flyskræk, kan mån måske ikke lige se det sjove i at der på hvert sæde ligger et nr af Safety News ;)


Se også bare lige alt den teknik der er proppet ind på meget lidt plads! Jeg tror der er over 500 knapper derinde. Tænk hvis man pludselig ikke kunne huske hvilken der sænker landingsstellet? ;)

Nogen af jer sidder nok også ryster på hovedet af mig lige nu - eller også har i for længst bladret væk og tænkt "Booooring"!! ;) Men jeg er altså facineret af at 5 rotorblade med en diameter på omkring 10-12 meter, der hænger slapt ned og blafrer i en alm. vind på en regnvejrsdag, kan løfte SÅ mange kg maskine med 14 mennesker indeni :)


Men min bror flyver ikke rundt i disse 5 vingede jernfugle. Han sidder som Engineer og jonglerer med tal og logbøger og render rundt på virksomheden og ordner dette og hint. Jeg vil ikke gøre mig klog på præcist hvad han laver - men han knokler, det ved jeg da ;)

Når han altså ikke lige viser mine forældre og mig rundt på stedet:


Her sidder jeg inde i en af helikopterne ude på pladsen, mens min bror og far snakker tekniske detaljer. Min far har også engang været på Flyvestation Skrydstrup - så når de er sammen foran en maskine, så går der altså lidt teknik i den ;) Mor og jeg render mest rundt og kommer med (måske) amatør kommentarer som: Nææ den er godt nok stor den helikopter. Og kunne more os stort over at passagerer og piloter bliver forkælet med madpakker, når de flyver hjem fra boreplatformen, trods en flyvetid på en lille times tid ;)


Her sidder jeg på samme sted, som på billedet lige før. Der er da goood plads indeni sådan en fætter :) Og nogen solide hørebøffer til alle passagerer.... i en smart modegul farve ;)


Den maskine jeg sad indeni, er en EC 225 LP, der kan rumme 2 besætningsmedlemmer og 19 passagerer! Ikke så lidt endda :)

Da vi havde stået og kigget lidt på den, rørt lidt ved de ting der ikke stod "forbudt" på, blev det for koldt og vi trak ind igen. Der var nemlig en fin buffet, samt jazz orkester til at underholde.

Og mens vi stod derinde og snakkede, kørte de helikopteren ind til tjek, inden næste flyvetur.


Det gav lige chancen for at se maskinen fra en lidt anden vinkel. Eller med alle luger og kamre åbne. Er du sviller der er meget teknik gemt indeni sådan een. Og ikke mindre end 6-8 mand gik igang med den på een gang.


Men hvis man lige kravler op og kigger ind i hjertet på sådan et maskineri, så er der virkelig også en del at holde styr på :) Og det første der slår mig er hvor pinligt rent der er indeni sådan een. Det er skisme ikke helt som når jeg åbner motorhjelmen på Frk. Evigglad ;) 


Men alting, også helikoptere, har en ende.... Så vi fik set det vi ville og fik hovedet fyldt med teknik, tal og info :) Det var rart at se hvor min bror tilbringer mange timer af sine dage. Og ikke mindst at komme tæt på flyvende maskiner igen. UHA hvis jeg havde pengene, så tog jeg flycertifikat og fløj rundt så tit jeg kunne!!