Jakken fortsat...

fredag den 22. oktober 2010


Jeg arbejder på højtryk her :) Jeg har nu fået syet alle de dele sammen jeg kan på nuværende tidspunkt. Jeg mangler stadig en stump hvidt og en stump orange stof, til hhv. næb og "øje".

Men her er det hele lagt midlertidigt og løst op på det stof der skal være på ryggen af jakken. Hvordan synes i det ligger? Er det sådan det skal ende? :)

For at vise hvor meget fuglen må fylde, har jeg herunder postet et foto, der viser det felt der er til rådighed. Det er kun det midterste smalle felt på ryggen der skal bruges.


Feltet inden for blyanterne, svarer til feltet midt på ryggen. Så der er ikke ret meget plads at give af. Man kan også se det på tegningen her!

Men alt i alt skrider projektet frem og det er gået bedre end frygtet. Nu står jeg dog overfor et spørgsmål.... skal jeg stryge ALLE delene fast nu og så sy bagefter? Eller stryger man kun en del fast af gangen og så syr langs afsted? :)  Altså jeg tænker at jeg syr kroppen fast først. Og så måske stryge alle fjerene fast og så sy?

Så leder jeg også efter noget skrap blå og grøn glittertråd/garn. Jeg købte noget den anden dag som jeg troede skulle bruges til detaljer. Men det er så super tyndt at det mindst skal ligges 5 dobbelt for at kunne ses. Nogen gode idéer ? Hæklegarn?

Hvis man klikker billedet med blyanterne op i stor størrelse, kan man se jeg har lagt en lille perle på hver fjer. Jeg overvejer at sy en perle fast der, for pynt alene. Men det er endnu een af de ting jeg stadig tygger lidt på. Der kommer en masse finish arbejde med nål og tråd bagefter :)

Spændende spændende... jeg kan næsten ikke lade det ligge :)

4 kommentarer:

Pernille sagde ...

Hvor kan jeg godt forstå at du næsten ikke kan lade det ligge. For et mere spændende projekt, skal der ledes længe efter.

Jeg synes din oplægning ser godt ud, men jeg kan alligevel ikke lade være med at synes, der er lidt mere sving i fjerene på din tegning, og det kan jeg personligt bedre lide.

Jeg tror jeg ville stryge alle fjerene fast inden jeg gik i gang med at sy, fordi jeg tror det er nemmere at ligge det hele op, så det ligger præcis som jeg vil have det og så stryge fast - i forhold til at stryge en enkelt fjer fast ad gangen og hele tiden skulle vurdere hvordan den næste skal ligge... Men det kommer også an på hvor godt limen fæster til grundstoffet.

Jeg kan rigtig godt lige ideen med at lade et par fjer fortsætte p[ det næste stykke stof.

Jeg synes stadig det er spændende at se arbejdet skride frem :)

Tina sagde ...

Jeg har nu snakket med en kyndig. Bare stryg det hele på. sagde hun :)

Og så har jeg besluttet at stryge bæltet, så påfuglen ikke bliver skåret over midt på. Jeg har også flyttet kroppen af fuglen lidt ud til venstre, så der kommer mere sving i halen :) Det hjælper alt sammen! Og så fortsætter 2-3 fjer op ad mod forsiden, sådan som om de er faldet af og blæser lidt om på forsiden.

Dorthe sagde ...

IH altså - bliver da mere og mere vild med den - jeg er bare forelsket..
Og JO du tegner fantastisk, jeg ville ønske det var mig der havde fået den ide.
Jeg kan godt nok ikke huske om jeg har taft i orange men skal nok lige kikke...
Følger spændt med ;-) Knuser

Tina sagde ...

Ja så må du lige skrige højt Dorthe, for jeg har ikke noget selv og kan ikke finde det :) Orange eller gyldent. Og hvid.
Men ellers kommer jeg ud og kigger om du har noget der er blankt, som ikke lige er taft :)
KNUS!

Send en kommentar