Jakken er skudt igang

onsdag den 20. oktober 2010


Så er jakken skudt igang :) Og i får hermed lov at se den første fjer.... som så blev lidt skæv i det sorte. Men øvelse gør mester, har jeg hørt nogen sige. Så jeg fortsætter derudaf og håber på bedring undervejs.


Jeg startede med at lave nogen baner stof med vliesofix på. Og dernæst tegnet fjerene op. Skabeloner har jeg i øvrigt lavet ved at laminere det hele og klippe ud. Et lille fif fra min søde bibliotekar, Lisbeth, som er super dygtig til det her.


På den måde får jeg ikke smadret skabelonerne når jeg har tegnet rundtom et par gange. Så, et godt lille fif.


Men nu ligger her 16 fjer, klippet og klar til at sy. Det er godt og vel halvdelen af fjerene. De næste bliver lidt mindre, hvilket jeg faktisk gruer lidt for. De er allerede svære nok at sy, i denne størrelse. Især den sorte del!

Så hvis der sidder nogen derude og brænder inde med nogen fif og tricks, så sig endelig til. Er der forskel på trykfødder i den her sag? Og hvad med nåle? Jeg har spurgt Anette, som altid er frisk på noget kreativ udfordring, og jeg fik godt nok at vide at trykfoden ikke burde have noget at sige :) Så jeg ved jeg spørger om noget jeg allerede har fået svar på.... Men kunne være der sad nogen hærdede derude, som har opdaget et fif der kunne bruges her :)

I denne post er kun brugt mobil-fotos. Ikke synderligt gode fotos, men meget handy når man nu sidder og arbejder ;)


15 kommentarer:

Pernille sagde ...

Personligt glæder jeg mig til a se resultatet :)

Jeg har ingen gode råd, men jeg tror bestem du selv vil finde den helt rigtige metode hen ad vejen.

Anette sagde ...

Hej Tina.
Den frakke glæder jeg mig til at se færdig.
Nålene skal passe til dit stof. Køb evt nåle til mikrofibre til at sy de blanke stoffer. De skærer ikke trådene i stoffet. Derfor ingen huller.
Trykfoden kan have noget at sige. Jeg har netop syet fritidsbukser op og der gjorde den rigtige trykfod at skidtet blev hvor det skulle. Hvis din maskine har satinsøm så vælg den i stedet for tæt zigzag. Det bliver pænere på min maskine som ikke er den nyeste model.
Men videre; Vi glæder os til at se den færdig.

Tina sagde ...

Pernille: Jeg er nu også ret spændt selv ;)

Anette: Satinsøm... det skal jeg lige kigge i brugervildledningen :)
Tak for rådene! Lige nu har jeg kun universal nåle.

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Jeg har en speciel applikations-trykfod til min symaskine, så de findes ;o). Ellers et spændende projekt, du har kastet dig ud i.

Tina sagde ...

Hej Tina :) okay, jeg vidste ikke helt om det fandtes. Dog tror jeg ikke jeg har sådan en i min samling :)

Annemette sagde ...

Det bliver så spændende at se det endelige resultat.. Du er da fantastisk kreativ tænkende.. kan man kalde det det? Helt enkelt sagt: hvor er du god :-)

Anonym sagde ...

Det bliver altså rigtig flot, det kan man allerede sagtens se!
Er temmelig interesseret i at høre om dine oplevelser med applikation, for den slags har jeg aldrig prøvet selv.
Kh Karen

Helle : sagde ...

Hvor er det en skøn blog du har, jeg har kigget lidt rundt og måtte bare blive fast læser hos dig.

Tak for en hyggelig stund !

Tina sagde ...

Annemette: tusind tak :) Uh er også selv spændt.

Karen: Det er faktisk slet ikke så svært som jeg troede! :) Tålmodighed skal der lidt til af... men ellers ret ligetil. Endnu da...

Helle: Tak skal du have Helle og velkommen til :)

Susan sagde ...

Hej Tina.
En applikationstrukfod, er en mere åben trykfod så du bedre kan se hvad og hvor du er, hvis du forstår.
Ellers rigtig flot frakke.
Jeg syntes du skal overveje om "stroppen" skal gå over applikationen, det syntes jeg er synd, den kan jo bare gå fra de "2 midtersømme" og frem til på forsiden.
Glæder mig til at se den færdig.
Hilsen
Susan

Tina sagde ...

Hej Susan :) Tak! Jeg har lidt problemer med den strop der. Jakken er jo een der allerede ER syet. Og der er syet et "bælte" fast hele vejen rundt. Jeg kan ikke bare fjerne det. Og det er så tykt at jeg heller ikke rigtigt synes jeg kan sy hen over det. Det er kun de to stropper der har en knap, der sidder "løst". Nogen gode forslag?

Okay det med trykfoden kunne jeg skisme godt bruge, for det er nemlig dødsvært at se hvad man laver. Selvom min trykfod har en klar overplade.

Dorthe sagde ...

Hejsa Tina.
I guder hvor ser det godt ud - Jeg glæder mig helt vildt til at se resultatet. Bare jeg da kunne tegne som dig. Er helt oppe at køre - det er SÅ flot !!! KH Dorthe

Susan sagde ...

Hej igen.
Måske kan du flytte kroppen lidt ned så halen først starter efter "bæltet".
Jeg er SÅ spændt på at se hvordan det ender :-))

Tina sagde ...

Dorthe: Tusind tak :) Så godt tegner jeg slet ikke... jeg sad og kiggede på et foto af en påfugl da jeg skitsede op. Og så forenklede jeg fjerene. :) knus

Susan: Det kan ikke flyttes ned, for så er der ikke plads til halen i længden ;) Men jeg har fjernet bæltet om jakken og jeg har flyttet kroppen ud til venstre på det sorte, så der er bedre plads til at lade halen svinge lidt :)

Tina sagde ...

Dorthe Modestoffer: I øvrigt en fed blog du har fået :) Skal nok linke til dig lidt senere ;)
KNUS! Har du mon taft i orange og hvid??? :)

Send en kommentar