Her er liv....

mandag den 18. januar 2010

Her er liv endnu, omend her ikke er så meget gang i den som der plejer. Og bedst som jeg troede at træthed og stress, var ved at vige pladsen, for godt humør og skabertrang.... begynder det nu desværre at vende igen.

Efter at have kørt sag i Huslejenævnet i en rum tid, hvor nævnet nåede frem til nogen konklusioner, som udlejer bestemt ikke var så enig i..... fik jeg i lørdags besøg af en stævningsmand, der tog mig på sengen.

Jeg må have set umåde underlig ud i hovedet, da jeg rakte hånden ud og tog imod en stak papirer, fra en meget smilende fremmed mand (uHA skalkeskjul), mens jeg mumlede: "Tak.... hvad er det?" ........ hvorefter manden bare smiler underfundigt, for i næste sekund at tage de næste trin op til overboen.

Først da falder mine øjne på øverste linje: Du stævnes..... FØRK og sgu da osse!!!

DET har jeg da lige godt aldrig prøvet før!!! Og foretrækker godt nok at det heller ikke skal ske for ofte da!

For i ca. 5 minutter mistede jeg da lige fuldstændig jordforbindelsen. Indtil min flinke overbo ringede ned og spurgte om jeg også lige havde haft besøg.... og om jeg ikke lige synes jeg skulle kigge op til en kop kaff!!! Det krævede lige nøjagtigt NUL overtalelse. Så med morgenhår og fede rande under øjnene, tog jeg stakken af papirer med derop.

Så, vi står nu der, hvor vi skal hitte os en advokat. Noget jeg havde svoret jeg ville gøre mit bedste for, aldrig at få behov for. Men det er åbenbart ikke alt jeg kan styre her ;)

Men da visse parter muligvis læser med her, vil jeg ikke udpensle noget yderligere. Så hvis spørgsmål er møj nærgående, bedes de smides på en mail : momsen (@) gmail.com ... smid parantesen væk.

Som om det ikke lige er nok, så bøvler jeg også med Nanna's fædrende ophav. Eller ... måske det i virkeligheden ikke er ham, men hans kære kone, der styrer slagets gang dér.

Jeg spurgte ham om han ikke synes han kunne tænke sig at støtte sin datters tur til USA. Fx. med lidt lommepenge hver måned, sendt direkte til hende. Ikke noget bestemt beløb eller noget.. men hvad han nu synes var fair.

Svaret var meget bestemt nej!!! Så jeg tænkte, at så måtte jeg desværre se mig nødsaget til at søge om udd.støtte, eller hvad det nu lige helt korrekt hedder, via statsamtet. Men klogere var jeg dog ikke, end at jeg fandt ud af at det kunne man ikke før barnet var 18 år gammel....

Men de var flinke nok til at skrive tilbage, at de synes jeg i stedet skulle søge om forhøjet børnepenge, og at blanketten var vedlagt.

DET kom der så et knap så pænt svar på, fra fædrende ophav, den anden dag....

ØV det kan godt gøre mig trist, at han ikke har lyst til at hjælpe sin datter det ene år mens hun er USA, med noget så beskedent som fx. 300 kr pr måned? Billigere end at gå til badminton!!

Men nå... den glæde skal hun så ikke have.

Så lige i disse dage, må jeg tilstå at humøret og gnisten, er cirka lige så tåget og grå, som billederne i denne post.

Nu håber jeg ikke at nogen finder noget anstødeligt i denne post. Jeg har ikke tænkt at hænge nogen personligt ud. Men jeg har så meget brug for luft for min frustation.... derfor har jeg forsøgt her, uden navne, at komme af med lidt af den. Og samtidig lige få forklaret at grundet stilheden og den knap så store kreative udfoldelse her på det sidste, ene og alene skyldes at jeg føler jeg pisker rundt i modvind for tiden.

19 kommentarer:

Deborah sagde ...

Øv, der er ikke noget så opslidende som den slags problemer. Håber jeg godt nok heller ikke jeg nogensinde kommer ud i. All the best med det.

Det fædrene ophav: Det lader til, at det er bedst at forvente INGENTING og så ikke blive skuffet. Det er ham det falder tilbage på - husk det. Det skal nok gå altsammen!!!

Tina sagde ...

Hej Deborah, Nejd et er bestemt heller ikke særlig morsomt, ngen af delene.
Tro mig, det er ikke kun ham der taber... det gør Nanna også. Hun føler sig bare så ultra svigtet af sin egen far. Det synes jeg er værre end ALT andet. Det er simpelthen synd. Og ja, jeg synes også det er synd for ham... synd at han mister alle de år med hende og alle de gode stunder, han kunne have haft.

Britta sagde ...

Hvis han har råd til forhøjet bidrag, så skal han da også af med pengene! Selvom det da havde bedre (for Nanna) at han frivilligt havde ville give et tilskud.
Men tag og så sendt den blanket ind - i en fart!

Ang stævningen, så kontakt retshjælpen. Det gjorde jeg/vi da vores vært gjorde det samme i sin tid og det endte faktisk med at vi vandt sagen - og fik fri process.

Tina sagde ...

Britta: Jeg ved intet om forhøjet børne bidrag og hvad der skal ligge til grund for at han idømmes det. Stod det til mig, ville jeg helst holde mig af amtet og bare samarbejde. (Den er sendt ind, det var via amtet jeg modtog svar fra fædrende ophav)
Vi er igang med at undersøge diverse muligheder mht. udlejer... så vi ligger ikke på den lade side.

Pernille sagde ...

Og så siger de en ulykke sjældent kommer alene.

Godt I er flere om lejesagen, der kan støtte op om hinanden være der, når det bliver hårdt.

I forhold til eksforældre, synes jeg desværre jeg ofte oplever at forsvar er det bedste angreb... eller at enhver henvendelse som udgangspunkt opleves som et angreb - så hellere sige nej, uden at overveje konsekvenserne. ÆV!
Jeg er ked af det på Nannas vegne, også at hun skal opleve det svigt, at hun ikke er værd at støtte.

Jeg har ingen gode råd, håber bare I husker at passe på jer selv :)

Bibbi sagde ...

Øv, en træls omgang for dig :o(
Håber på det bedste!

Bamsekrammer herfra...

kludemutter sagde ...

Hvad F..... er det for en far ;(
Hvor er det synd for Nanna.
Har i ikke et sted i kommunen hvor i kan få gratis advokat bistand ?
Vores er på bibloteket med jævne mellem rum.

Knus Yt

Fríða sagde ...

öv! og et stooort knus til dig og Nanna. ja, noget svar har jeg jo ikke, andet end at huske dig på at tingene plejer at ordne sig på et eller andet vis og langt de fleste gange kan man efterfölgende ikke forstå at man var så bekymret. findes der ikke i Danmark en eller anden fond der stötter ungdommer til fritids-/udviklingsfremmende aktivitet? du kunne da pröve at google "stötte til unge" eller lignende.
mine bedste tanker og önsker om at det hele går godt trods alt.
kh.fra Island
Frida

Tanterne sagde ...

Ja, men sikken et liv.
Du har fået dig nogle udfordringer at slås med.
Jeg er nu sikker på at du klarer dig igennem. God kamp.

Kagekonen sagde ...

Øv!
Sender lige kram og varme tanker i din retning.
((((((KRAM))))))

Stine sagde ...

Puh, sikke en omgang! Du får lige et virtuelt smil og kram!

Tina sagde ...

Pernille: Det med ulykkerne passer vist meget godt. Det er vist enten op ad bakke eller nedadbakke. Jeg savner lidt ligeud nu ;)
Jeg er også mest ked af det på Nannas vegne. Det er hende der får ar på sjælen... jeg bliver "bare" skuffet og det kan jeg leve med.
VI gør vores bedste for at holde næsen ovenvande. ;)

Bibbi: tak :):)

Yt: Jo der er på biblioteket om torsdagen. Idag ved jeg lidt mere... senere idag :) Ellers tager jeg på bibler på torsdag og får råd og vejledning. Det er jo desvære kun HJÆLP de giver... ikke at de tager sagen for mig ;)
Ja sikke en far... jeg hader at kaste med mudder... men må tilstå jeg bliver skuffet fra tid til anden.

Frida: jeg har prøvet at søge på nettet. Og jeg synes ikke rigtigt jeg kan finde noget. Hvis det derimod handlede om et Efterskole ophold her i Danmark, så ville vi kunne finde støtte. Men som jeg ser det, findes det ikke til udlandet. :) Vi skal nok finde en eller anden mulighed. Jeg synes bare hendes far skylder hende at bakke op! :)

Tanter: Ja jeg kan da i hvert fald ikke klage over at jeg går og keder mig... ;) Vi SKAL hitte ud af det...

Pia: Tusind tak... det kunne jeg godt lige bruge :)

Stine: Ja, jeg tror snart jeg kender til udtrykket: "det er som at skovle sne i snestorm"!! ;)
Tusind tak!!! :)

dk.lin sagde ...

Haeld du bare vand ud af oerene Tina. Det er vi her nemlig ogsaa for, og vi kan klare det. Soegning om gratis advokatbistand, som de andre skriver om, lyder godt, og saa synes jeg det er en kaempe fordel at du ikke er alene om dette her, men at I er flere lejere. Saadane situationer giver et sammenhold i en opgang som tit ender med at "gaa vaerten paa", og som bliver vendt til jeres fordel.
Ang. faedrende ophav, er det ham selv det gaar ud over tilsidst.Nannas skuffelse over ham bliver en mega hoej pris at betale istedet for nogle lomme-penge som samtidigt ville have vist Nanna at han interreserede sig for hendes leben og goeren. Stakkels pige, hvor maa hun vaere skuffet. Det kan godt vaere som du siger at hans nye kone har en staeek indflydelse (du kender forholdene bedst) men helt aerligt.... er det ikke ham der burde have n..... nok til at sige " hov, det er min datter, og det bestemmer jeg!"
Er selv skildsmissebarn og har haft de samme "problemer" og skuffelser,og jeg har tit vaeret mest skuffet over at min far ikke kunne slaa i bordet og forsvare mig hans datter. Det giver een foelelsen af at vaere en slags "second hand".Saa min erfaring er: " forvent intet, saa er der ingen skuffelse". Held og lykke med det, og hold os underrettet.
Megakram fra Lin

hanneb sagde ...

I får også nogle kærlige hilsener herfra...kender heller ikke til nogle muligheder, desværre...

Bettina sagde ...

Jamen for dælen, da, Tina - det ramler da lige lidt! :o(
Sådan noget lort, det hele! Og sikke en rådden far - men så må han jo berede sig på manglende lyst til kontakt fra Nannas side senere hen, hvor hun måske ikke kan holde skuffelsen tilbage. Tænk, at han ikke fatter det! :o(

Linnea skriver: sagde ...

Nogen gange er der trøst i ordene: "Intet varer ved". Desværre ikke det gode men sådan er det bestemt heldigvis også med det dårlige. Krydser fingre for at du forhåbentlig snart synes det går den anden vej. Ikke nødvendigvis fordi du - eller andre - har gjort noget særligt. Bare livets (dejlige) indbyggede rytme.
Knus Anette Linnea

Laila Hedam Hansen sagde ...

Hej Tina
Håber at alt løser sig til det bedste for dig og din datter.
Har du prøvet at kigge i kraks fonde og legater. Det kan da være, at de har noget der kan støtte en udviklingsstudent.
Kram Laila Hedam

Laila Hedam Hansen sagde ...

Hej igen
Jeg fandt lige denne
side

http://www.udiverden.dk/
Laila :-)

Tina sagde ...

Lin: vi har gang i en advokat nu :)
Du har så fuldstændig ret mht. Nannas far. Han har skuffet før, så hun er for længst bakket. Bakket på den måde at hun hele tiden har barikaderne oppe og forventer at blive skuffet frem for at møde velvilje og forståelse. Og du har da ret... det burde da være ham der hanker op i rygraden og siger JEG synes,.....
Jeg har lige siden, været ked af at han ikke evnede det. For det fortjener Nanna og egentlig under jeg jo også ham at det kunne lykkes.
Men sådan bliver det vist ikke lige foreløbig.

HanneB: Tusind tak. :)

Bettina: Tak. Den tid er forbi, hun ER skuffet. Der er sket ting før, som har efterladt hende "uden en far"... og uden følelsen af at han vil hende. Desværre...
Og ja, jeg synes lidt vi har modvind lige nu... jeg håber snart vinden lægger sig!

Linnea: Du har ret... det bliver ikke ved. Heldigvis da :)

Laila: Jeps vi har pløjet legatbogen igennem, både forfra og bagfra. Noget er søgt og andet ikke. Der er ikke ret meget at søge til en 16 årig på highschool. Der er så mange kriterier.
Hun har jo fået et stipendie, så det meste er betalt. Men skal alligevel ud og finde godt 30.000 i alt. :) Tak fordi du tænkte på os!

Send en kommentar