Glas kursus

onsdag den 27. januar 2010

Jeg er optaget af nye ting - igen!! ;) Det er jo ikke noget nyt her på matriklen.

For tre uger siden, begyndte jeg på glaskursus. Hvor jeg lærer ord som "fusing", "slumpning", "bulls eye", "stringers" osv osv

At skære i glas, bliver jeg bedre og bedre til. I starten krampagtigt, nu mere flydende. Idag blev husene øverst til. (Glasset der ligger under taget, skal ikke være der... det fungerer kun som støtte). Når de er færdige, bliver de meget blødere i formen.

Vi er et meget lille hold på kun 4 kursister og en underviser. Det er super fedt! Dog har vi alt alt alt for kort tid hver gang. Bedst som det bare kører, så skal vi hjem. Og vi står ikke selv for brændingen, så den skal vi vente minimum en uge på. Derfor har jeg ikke noget færdigt produkt endnu.

For det der skulle være brænde, var ikke blevet det, da vi ikke var blevet informeret rigtigt om underlag, limning osv osv. Men det skulle der så være fod på nu! Så hvis jeg er heldig har jeg færdige ting på onsdag.

Missekatten på pladen her, er min. Der er nogen ting der skal regnes ud her. Om der skal et eller to lag glas, og hvordan ligger det bedst så det hele ikke skrider. Det bliver spændende at se, efter brænding, om det stadig ser sådan her ud.

De to ting ved siden af, er min medkursists og mit, startprojekt. Nemlig en fyrfadsstage. Først skæres 10 rektangler af glas. De samles så, som du ser her, med lim. Så brændes de een gang (Det tager et døgn), og så bliver det til en fast glasting, der ligner nøjagtigt det du ser på billedet. Bortset fra at de 10 stænger er "svejst" sammen.

Så lægges disse firkantede "plader" på en form. Fx. en fyrfadsform , og brændes så igen, så glasset ligesom falder ned og former sig efter formen. Møj smart ;)

Her er en medkursist igang med at stykke et "puslespil" af firkantede stykker sammen, ovenpå en klar glasplade. Så skal de også svejses sammen, eller fuses, som det hedder. Og dernæst brændes i en form, så det får den ønskede facon.

En skam jeg ikke kunne fotografere glasset bedre, som hun har valgt. Det har sådan et flot skær. Du kender det, fra en vandpyt, hvori der flyder lidt olie :)

Behøver jeg at sige at jeg venter spændt på næste onsdag??? Behøver jeg at sige at jeg HAR været på google og søge priser på ovne, skæreværktøj, glas osv osv??? Nej vel?! ;)

4 kommentarer:

hanneb sagde ...

Ejj, det ser spændende ud. Kan godt forstå du glæder dig:-)

Bibbi sagde ...

Orv, spændende!
Jeg har flere gange taget tilløb til at arbejde med glas, men det er ikke blevet til noget endnu....
Er vild med katten! Bliver spændende at se resultatet :D

Tina sagde ...

Hanneb: Ja og nu er der kun 3 dage til ;)

Bibbi: Uh spring endelig ud, for det er så sjovt :) Jeg ville ønske jeg havde adgang til værksted hver dag.

Anonym sagde ...

Ser hyggeligt ud......, hvor er du på kursus?????

Send en kommentar