Sy din egen konfirmationskjole

søndag den 10. februar 2008

Sådan lød det i artiklen, som fangede vores opmærksomhed :) For hvor sejt ville det lige være at gå op i kirken i egen kreation? ;)

Arrangementet foregik hos Modestoffer i nabobyen Vejen, hvor indehaveren Dorthe havde åbnet butikken for os. Og helt ærligt, kan man vælge bedre rammer at boltre sig i??
Vi var kun 3 tilmeldte, hvilket i og for sig var ret dejligt, blev vi enige om. For der er god tid til hver enkelt, om man ikke har mange sy-år på bagen. Kyndig vejledning og hjælp i lange baner, var der ihvertfald fra underviseren Marlene!! Tak for din tålmodighed Marlene!!! ;)
Øverst ser i Nanna til venstre og Mette til højre. Herunder ser i mig til venstre og Mette's mor Jonna til højre :) Iiiih hvor vi altså arbejder!

Tredje deltager var Julie og mor Inger, som i ser herunder. Julie er en hamrende modig ung dame, som faktisk lavede enormt meget selv på sin kjole! Flot gået Julie!!

Nanna og Mette havde begge valgt en korsage, eller meget lignende. Nanna's helt i glat snit uden så mange dikkedarer. Dog med stivere... "Hvad HAR du lokket mig ud i Nansen?!"

Mette's, ja den glæder jeg mig til at vise jer. For de har bare bakset med metervis af tyl, som er lagt i sirlige folder hen over korsagens forstykke. WOW! Nu foregår der vist en kamp mellem englen på den ene skulder og dæmonen på den anden, om hvorvidt der skal sys perler på også ;)

Julie har valgt en smuk enkel kjole med empiresnit og et diamantspænde, fundet i butikken, midt på. Som sjovt nok matcher totalt til hendes sko.


Nanna's nederdel bliver i en flot snit, der er kortest fortil og længere bagtil, med en længde til knæene foran. Inderst et lag satin med vidde og dernæst 2-3 lag tyl. Det skal vist ses førend man kan se det smukke i det ;)

Men vi må tilstå at vi fik vores sag for, Nanna og jeg. Jeg har aldrig prøvet at lave en korsage før, og tog derud i den tro at vi da blev færdige idag med Nanna's tøj! Jeg skulle blive MØJ klogere ;) For sådan en sag tager alligevel en pæn portion tid! Så vi tog hjem med en korsage der ikke var færdig og en nederdel der end ikke er påbegyndt ;)

Vi har en dag til gode endnu, og jeg glæder mig meget til at fortsætte projekt Konfirmationskjole!

Tak til jer alle, Dorthe, Marlene, Julie og Inger, Mette og Jonna... i har alle været super dejlige at være sammen med!

14 kommentarer:

Karina sagde ...

Det er da en supergod idé - tænk at kunne iføre sig egen fremstillet kjole på den store dag! Jeg er sikker på, at der kommer noget meget fint og flot ud af alle anstrengelserne. Glæder mig til at se kreationen når den tid kommer!
Hilsner fra
Karina

Anne sagde ...

Sikke en fantastisk ide...kunne en eller anden dog bare finde på det her i min nærhed...Min yngste skal først konfirmeres i 8.kl , så der er 1½ år til endnu,...men sikke en godide.

Tina sagde ...

Karina: Ja det skal nok blive ret fedt :)Vi skal nok vise resultatet herinde :)

Anne: Ja jeg tror da at mange kunne tænkes at gøre dette :) Du må da foreslå det i den lokale sybutik, hvis i har en? :)

Britta sagde ...

Det ser rigtig hyggeligt ud.
Og det var godt at I ikke var så mange, for ellers kunne det være endt som dengang jeg skulle lære pileflet - vi brugte det meste af tiden på at sidde og vente på læreren i stedet for at lave noget :-(
Jeg glæder mig til at se det færdig resultat.

Min mor syede forøvrigt min konfirmationskjole - det havde sin fordel at være datter af en skrædder ;-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Fed ide - og sikken et godt mor og barn rystesammenprojekt!
Jeg glaeder mig til at se det faerdige produkt. :)

hanneb sagde ...

Sikke en god ide. Glæder mig til at se jeres kreationer. Det skal nok blive en drøm af en kjole :-)

schjerning sagde ...

Hvor sejt. Tænk at have sin helt egen konfirmationskjole :-)
Jeg er meget spændt på at se det færdige resultat - jeg er sikker på at det nok skal blive flot.

Losarinas mor sagde ...

Det er simpelthen en rigtig god ide!
1000 tak for din hilsen!

Marianne S sagde ...

Det var da en super sjov ide - jeg glæder mig til at se det færdige resultat.
Mine 2 piger var desværre ikke interesserede i hjemmesyede konfirmationskjoler, men da de senere skulle holde gallafester på handelsskolen var de glade for deres mors kreationer - og det er nu noget helt specielt at kaste sig ud i de større kreationer.

Tina sagde ...

Tak for alle jeres søde hilner om kjolen :) Jeg håber at jeg kan leve op til alle forventningerne ;) For det er svært og vi er begge tæt på at kapitulere!!

Anonym sagde ...

hey i'm kaj what a hell is this... ? ej okay det er da en superfed ide ...Jeg skal til Thailand i julen og der skal jeg også lave egen design eller ihvertfald tegne en tegning eller noget til nogle thailandske designere der kan man jo også få det mega billig.......Fik i den?...Ha Ha hvor sjovt..Ej okay det er rigtigt ik grin vel...He He ses gutter!!!

Anonym sagde ...

så lidt

Anonym sagde ...

hEJ kARINA... eJ ER DET DIG !! UNDSKYLD JEG ER ANONYM MEN JEG VED IKKE HVORDAN MAN LAVER EN BRUGER..HVORDAN? oG FORRESTEN JEG ER kAROLINE DIN GAMLE VENINDE...(: HÅBER DU SKRIVER TILBAGE .. (:(; sNART SÅ JEG KAN FÅ LAVET BRUDEKJOLE..

Anonym sagde ...

Ej hvor fedt hvordan foregår det? kan andre folk få lov ? det er da bare det fedeste jeg har hørt om.
Ej Tina det er da bare snuskedt at gøre sådan noget(snuskedt betyder:"lækkert" ses du jeg håber på svar kh. Signe

Send en kommentar