Woodland update 3

søndag den 18. november 2007

Ja så kører vi lidt igen :) Tørklædet er nu godt en halv meter langt og bladene ser meeeeget mere rigtige ud nu!!!

Men det er langsommeligt synes jeg. For jeg skal hele tiden følge med i mønstret... og det er ikke noget jeg har prøvet ret meget før!! ;)

Men det bliver lækkert, det er jeg ikke i tvivl om!
Nå jeg engang skal til at blokke det... hvodden gør jeg så bedst?
Skyller det helt op? Eller fugter man det kun? Det lyder måske som dumme spørgsmål.... men jeg har jo ikke prøvet det før.
Men forestiller mig at skylle op i lunkent vand? Presse vandet ud og så nåle det ud på gulvtæppet i stuen, med et par håndklæder under.... eller noget.

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg glæder mig til at se de svar der kommer på blogning, da jeg også er i tvivl om, hvordan jeg gør det bedst...vaske, skylle, dushe, eller hva´... så vi er altså to der gerne vil have hjælp :-)

Anonym sagde ...

glemte helt i min iver at sige, flot tørklæde og rigtig flot farve:-)

Annette sagde ...

Hej Tina
Når jeg skal blogge et tørklæde plejer jeg at skylle det op i håndvasken i lunkent vand, centrifugere i vaskemaskinen eller presser vandet ud af det strikkede i et håndklæde og derefter blogge tørklædet på en madras jeg har (den er som regel stor nok 70X200) og den kan jo flyttes/stå på højkant mens det tørrer..
Håber du kan bruge det.
kh
Annette

Lise sagde ...

Hej Tina
JEg plejer at vaske i mildt uldvaskemiddel og komme lidt eddike i det sidste hold skyllevand. Herefter bliver værket skånecentrifugeret, eller hvis det er meget sart, trykkes vandet af i et håndklæde. Herefter spændes det ud med knappenåle. Jeg har en aflagt madras med ternet betræk. Ternene gør det let at lægge ting lige og at se om man har spændt det lige meget ud over det hele. Det lyder måske lidt omstændeligt, men specielt for hulmønster er det altså lidt af en mirakelkur. Held og lykke, jeg synes det er fantastisk så langt du allerede er nået som ny strikker!

Karen S sagde ...

Det ser rigtig godt ud! Jeg plejer at skylle op i lunkent vand og så slynge det en gang (så det ikke er så vådt) og derefter spænde det op med nåle på et håndklæde.
Kh Karen S

Kamilla sagde ...

Harj :-)
Ja jeg gør nogenlunde som de andre, ville bare lige huske dig på at du endelig skal lade det sidde udspændt til garnet er knas tørt.. .. med mindre du altså syns det er helt vildt sjovt at blogge irl *fnis*

Når jeg er utålmodig og i tvivl om det bloggede er helt tørt, så tager jeg et stykke wc papir og ser om det bliver vådt, hvis jeg presser det imod garnet. Så ved jeg om jeg kan rive nålene ud og gå verdenen i møde med nyt strik.

Jeg håber du snart er færdig, så du kan få varmet halsen med hjemmestrik.

Klem K

Julia Zahle sagde ...

Jeg gør som de andre. Jeg ville bare sige, at jeg synes dit woodland er flot! *S* Det dér hulstrik ER slet ikke så svært, når bare man får taget sig sammen til at kaste sig ud i det.

KH Julia

Karen-Ditte sagde ...

Jeg vasker altid i vaskemaskinen på 0 grader og med lidt uldvaskemiddel i. Jeg udspænder på mine havehynder med lange knappenåle.
Det skal virkelig være knastørt - og så vil du måske alligevel opdage at hvis du har det på i regn - ja så skal det spændes ud igen. Så find frem til en metode der passer dig bedst. der er flere bloggere som har vist "russisk udspændning" som er med en tråd rundt i strikken og op i en træramme.
held og lykke med dit fine strik

Anonym sagde ...

kan jeg tillade mig at sige tak på egne og måske Tina´s vejne...jeg er hjulpet godt på vej,, tak tak siger jeg

Tina sagde ...

anne: tak for rosen :):) Og nu lærte vi noget nyt !!! ;)

TUSIND tak for alle jeres gode råd med blokning!! jeg har noteret jeres råd og glæder mig til at skulle prøve det :)

Og TAK for rosen af mit tørklæde :) IDeen er jo slet ikke min!

Tina - omme i London sagde ...

Nej, hvor bliver det paent. Jeg har selv et stykke woodland paa pindene, for lige at laere moenstret. Det er bare saa smukt!

Tina sagde ...

Tina: Taaark :) Det er et super mønster! Og jeg tror jeg skal have lavet flere med tiden :)

Send en kommentar