Mumzz

lørdag den 3. november 2007

Nanna og jeg har lige lavet æggesnaps!!! Af ikke mindre end 6 æg ;)

Om vi har ondt i maven? næææh!!!

Jeg har vist ikke smagt det siden jeg var barn og tit var på besøg hos min dejlige farmor og farfar. De er iøvrigt 90 og 92 idag og nogen skønne, dejlige, hjertevarme, glade mennesker! :)

Min farfar lavede engang æggesnaps til min bror og jeg, af to solsorteæg!! Det er nok den mindste æggesnaps jeg nogensinde har fået. Og vi troede det ville være blåt, fordi ægget var det udenpå. Hvad der var blevet af forældrene og hvor æggene kom fra, melder historien intet om.

De har lært os mange kullinariske unoder ;) Der var også der vi for første gang fik cacaomælk på cornflakes. Vistnok opfundet fordi farmor havde glemt at købe mælk. Men det var sjovt, lidt forbudt og så smagte det rigtigt godt.
Uhh og jeg kommer til at tænke på alle de gange vi fik rødgrød med fløde... uuhhmmmmm (sidder og smiler henført).
Eller varm hyldebærsuppe med en klat flødeskum! PLUS det flødeskum vi åd når farmor vendte ryggen til ;)

Årh mand, det var tider..... Jeg har nok 1000 små historier og oplevelser, som kun handler om de to mennesker, som betyder så meget for mig!! :)

9 kommentarer:

Siffe sagde ...

Æggesnaps er nu slet ikke så ringe endda - trods salmonellaadvarsler mm nyder jeg da osse denne 'gamle' slik en sjælden gang ;-)
Minder er rare og smager ofte godt!
KH Siffe og god søndag

kludemutter sagde ...

Sikke nogle dejlige minder at have.
Hvad med kartoffelmos med sirup og stegt flæsk mums ;D

Faster´s corner sagde ...

Uhm....jeg kender det godt fra min barndom - det var stort når vi fik et par æg i kaffenkoppen, og vi så kunne piske og spise det hvide skum oven af!
Ja, det var tider, da det var stort at få lov at smovse i et æg!
Jeg har desværre ikke mine bedster mere, men de stærke minder om dem, dem er der ingen der an tage fra mig!
God søndag!

Helle sagde ...

Uhm æggesnaps, det fik jeg på øllebrød, da jeg var barn. Min bedstefar var også ham der altid var der for mig og lod mig gøre lige hvad jeg havde lyst til, desværre døde han allerede, da jeg var 8 år gammel.

Lene Sophie sagde ...

Åh jeg bliver også helt henført til barndommens minder. Både min mormor og min mor har lavet mange æggesnaps til mig inde salmonella tiderne kom..
Tænk jeg tror ikke jeg nogen sinde har lavet det til mine børn, det kunne være man skulle prøve det.
KH Lene Sophie

Sylvia sagde ...

På norsk kaller vi det for EGGEDOSIS, o det er virkelig bardomsminner, ja!!
Min bestemor laget varm kakao i en liten kjele, som bare var min. Den har jeg ennå. Og så laget hun rissuppe, og det har jeg aldri smakt siden.......
Besteforeldre SKAL skjemme bort barnebarna sine!!
Ditt Sherry-tørkle blir flott!

Lise sagde ...

Hold da op Tina, der blev jeg lige sat 30 år tilbage i tiden. Ferie hos Farmor og Farfar, hvor vi hentede æggene i hønsegården selv, og så ellers rørte til armen var ved at falde af. Det bedste var, når min onkel kom hjem til frokost og hjalp med at røre. Han var en stor stærk landmand og fantastisk til at røre æggesnaps. Mine egne stakkels unger har aldrig smagt det pga. deres hysteriske salmonellaforskrækkede mor...

hanneb sagde ...

Hmm, ja, hos bedsteforældrene blev man rigtig forkælet. Jeg husker da også da man med stor fornøjelse slikke kagedejsskålen ren for dej, hmm. Mine unger nåede også lige at smage, inden mor her også blev salmonelleforskrækket:)
KH Hanne

Tina sagde ...

Hvor er det dejligt at se jeg fik sat nogen minder igang hos jer :):) Det er SÅ dejligt at mindes!!

Jeg er ikke bange for salmonella som sådan... jeg køber bare pasteuriserede æg og bruger dem ;) Så burde der ikke være fare på færde... så her slikker vi stadig kagedejsskålen!!! :):)

Men Kartoffelmos med sirup har jeg aldrig smagt... jeg har aldrig kunnet lide sirup :D

Send en kommentar