Migræne

onsdag den 21. november 2007

Faamer om jeg ikke to dage i streg har haft en Haaaamrende migræne.

Men det sære er at jeg i nogen tid har haft ture hvor jeg oplever noget, jeg først nu ved hvad er.

Udfaldet er forskelligt. Men jeg fik en WOW fornemmelse da jeg blev gjort opmærksom på grafikken jeg har vist her. For for første gang kan jeg pege og sige SE, det er SÅDAN det gør!


  1. der kommer en lille plet i mit synsfelt, der ligner en plet fra hvis du har set ind i en blitz. Ganske lille, men generende.
  2. den vokser stille og roligt og generer synsfeltet, så alt ligner et sløret dis af kulørte zig zag stråler, der flytter sig med blikket.
  3. den lille prik og lille stråle er nu vokset til at fylde HELE synsfeltet og kvalmen og svimmelheden begynder at brede sig.
  4. BAM hele lyshavet forsvinder og jeg når at tænkte: "Puha det var dejligt" men SÅ kommer hovedpinen som et tordenskrald og kaster mig til jorden for nogen timer.

Denne gang var jeg heldig, jeg var herhjemme. Sidste gang var jeg knap så heldig, for der kom det mens jeg var alene i en bil på motorvejen. Så der panikkede jeg lidt for at finde en rasteplads, så jeg ikke blev til fare for mig selv eller andre.

Jeg har aldrig rigtigt været ved lægen med det. Engang stak en læge jeg havde, mig en pakke med nogen migrænepiller. Jeg husker ikke hvad de hed og har ikke fået nogen siden.

Jeg tager altid en panodil og en af de andre stærker jeg har, mod mine ledsmerter. Men de dæmper det kun.

Måske jeg skulle spørge lægen ved lejlighed.

EDIT: Jeg har lige haft en aura tur mere... kan man det på en dag? Det har jeg aldrig prøvet før. Jeg synes idag er rigtig dum...

8 kommentarer:

Kagekonen sagde ...

Migræne er bare så grimt!

Jeg synes du skulle få det nævnt for lægen, for de moderne migrænemidler er faktisk ret gode.

Tina sagde ...

Okay , sidste gang jeg fik migrænepiller, var for ca 13- 14 år siden... dem fik jeg det skidt af. Og dengang besluttede jeg at så ville jeg hellere selv klare det.

Så gik der nogen år hvor jeg ikke rigtigt mærkede til migræner. Men nu er det så begyndt at komme igen.

nurhanne sagde ...

Kan kun tilslutte mig hvad kagekonen siger - der er meget at vælge imellem i dag, se bare her: http://www.netpatient.dk/Migraenemedicin.htm

Anonym sagde ...

og jeg siger det samme, lider selv af migræne, hvor ikke ret meget medicin hjælper. Men min store dreng, som også..., har nu kontakt til neurolog på Næstved sygehus....nu bliver han "holdt i hånden" derfra...og jeg lytter med gør jeg...
Det der bl.a. har virket her er:
en tablet mod kvalme, og 2 pinex ..dertil ro og fred under dynen.
Neurologen kunne fortælle at spændingshovedpine nemt kunne udløse migræner,,,så massage , svømning og så videre kunne måske være med til at holde migræneanfaldene nede....har det virket ? ja det har det sørme...ikke helt så mange anfald som før
Så ja gå til lægen, men bed dog om at komme videre til en der er specialist på området...egen læge er god til henvisninger:-)

Helle K. sagde ...

Hvor har jeg ondt af dig...

Jeg har selv prøvet auraen nogle gange og en lille smule kvalme, men jeg får aldrig hovedpine, så det er nok ikke migræne, men hvad ved jeg? Men din beskrivelse passer helt med den oplevelse jeg har af den der aura - det har været når jeg var meget træt, stresset og ikke havde spist. Det var da børnene var mindre og jeg har vel oplevet det 5-10 gange.

Selvfølgelig skal du tale med en læge om det, jeg ved fra andre, at der findes rigtig gode midler idag. Der er ingen grund til at lide, hvis der findes et alternativ. Jeg siger det, fordi jeg er født i en familie, hvor min mor, min søster, min bror og flere niecer har migræne, og jeg ved, hvor meget det påvirker hele familien.

Charlotte Illum Larsen sagde ...

Din stakkel. Migræne er invaliderende når det står på. Se så lige at komme afsted til læge med det der. Mange hilsner fra Ærø

marianne lundholm sagde ...

oooh tina så tråkigt med migrän, jag har aldrig haft sådant, du måste gå till dr. o få någon bra medecin mot detta

Tina sagde ...

Hanne: Ja der er vel sket meget på den front siden jeg sidst fik noget.

Anne: Hmm mit starter også ofte med spændinger i nakke og skuldre og kraniekanten.
Det lyder som en god idé at få noget forebyggende fif istedet for kun behandling når det er der.


HelleK: Det passer også med at jeg har en del at tænke på og rive i for tiden. Også mere end jeg egentlig orker. Så måske der er en sammenhæng der..... jeg havde ikke som sådan kædet det sammen til noget stress relateret.

Charlotte: Det er helt sikkert noget HØ og noget af det mindst sjove jeg har prøvet længe!!

Marianne: Ja jeg skal have gjort noget ved det. Man er bare slem til at udsætte det, nu hvor der ikke er nogen anfald.

Send en kommentar