Fyn tur

mandag den 27. august 2012


Jeg har været ude og køre en "lille" tur idag :) I Svendborg bor nemlig en dame, der står og skal flytte til Australien inden længe. Og i hendes have stod en del chiliplanter, som hun jo af gode grunde ikke kunne tage med sig :) I øvrigt ville det også næsten være spild, for hun flytter ind hos een der i DEN grad ikke mangler chili!

Så hun havde altså sat sine planter til salg.... Så Trine (strikkekrikken) og jeg, ville ud og se om der var noget vi kunne bruge. Så planen blev, at vi mødtes hos Trine til frokost og så derfra, kørte ud og kiggede planter :)

Trine bor hyggeligt og økologisk i halmhus, med lækkert stort drivhus og have :) Åh baaare det var mig ;)

Jeg valgte kun to planter, da de var væææsentlig større end jeg troede ;) Så jeg har valgt en "7pod Jonah", som dog "kun" er ca. 60 cm høj men meget tæt. 7 Pod Jonah har den stærkest aroma blandt alle 7 - Pod chilier. Duften er så stærk at hvis man skærer den over snuser til den vil man nyse. Mange siger at den er stærkere end Bhut Jolokia... altså omkring 10 på scovilleskalaen.


Og dernæst valgte jeg en Dedo de Moca (orange)... den er ikke vildt stærk, den ligger omkring styrke 3-6 på scoville skalaen. Men planten! DEN er høj! Den er lige nu på højde med mig (160 cm) og den kan blive op til 2 m høj....


Men SÅ kunne Frk. Evigglad ikke rumme flere planter ;) Hmm hvilket måske ikke er helt sandt, for Trines bil kunne "nemt" rumme 3, hvoraf den ende var lidt større end min den store ;)

Og så fik jeg marmelade idag :) 1 glas abrikosmarmelade med en snert af chili, af Trine. Samt en slat (smagsprøve) på en hidsig chilimarmelade, fra hende med planterne ;) Vær forsigtig med den, sagde hun.... puha sveder ved tanken ;)

Så nu er chili bestanden vokset lidt igen og jeg er nu oppe på 12 sorter på en miniterrasse. Trænger SÅ meget til drivhus!!! ;)
10 kommentarer:

laj [tulipan-hygge] sagde ...

må da sige det er en HOT terasse du har
flotte planter

Hygge-Strik sagde ...

Hvilken smuk oase du har fået lavet dig Tina :-)

Trine Als sagde ...

"Det er utroligt så meget der kan være i en polo" ;)
Jeg overraskes gang på gang, men ved også med ret stor sikkerhed at der kan være lidt mere end jeg tør tro på :)
Rigtig hyggeligt med besøg. Marmeladen fra mig kunne godt have fået et skud chili mere. Det ER kun er strejf, men Mathilde elsker den, så det må blive næste portion der bliver mere til "voksne" ;)
Der skal tænkes i overvintring, bedre udnyttelse af drivhus=oprydning.
JEg fik bundet Bispehatten fast på ydersiden af drivhuset, så nu håber jeg den kan lide at bo lige der midt i solen :)
Husk at sige til hvis din kæmpe plante skal låne en plads i drivhuset inden den skla helt ind :)
Kraaaaaaaam

Tina sagde ...

Laj: Den er HOT HOT ;) Og tak for rosen.

Bebiane: Tak skal du have :) Jeg er sååå glad for jeg flyttede.

Trine: Ja hihi der kan være utroligt meget i sådan en dyt! :) Og i lige måde, det var hyggeligt at hilse på dig igen... næste gang håber jeg at vi begge har mere tid :)
Okay, jeg har ikke nået at smage endnu.... min egen version er også meget mild og jeg vil også forsøge mig med en barskere version ;)
Jeg skal nok sige til.... jeg skal lige snakke med mine forældre, om jeg kan tiltuske mig noget plads der. OG finde ud af om jeg kan få fixet det drivhus inden så længe ;) Knuusss

Solskin Christophersen sagde ...

Kunne regne ud på din indledning hvor du har været henne. Sjovt, forjeg har set hende og neil på facebook, og ved at hun flytter nu.
Skal du så ikke med til chilifestival i næste weekend? Det er sådan en fed oplevelse.
Jeg er med til at arrangere den.
Chili bliver man bidt af, på mere end en måde.
Har på de sidste tre år fået udvidet til 12 kvm drivhus og 45 chiliplanter.

Chiliknus Elsebeth Solskin
se www.chilifestival.dk

Tina sagde ...

Hej Elsebeth, DET kan du tro jeg skal, spisebilletter ER bestilt og jeg glæder mig vanvittigt ;) Ohhh ja, man bliver bidt noget så grusomt ;) Jeg har muligvis et 10 kvm drivhus på hænderne, så jeg håber min næste sæson bliver endnu sjovere.
Hihi ja dem der kender Neil og Charlotte, kunne godt gætte hvor jeg var henne ;)

Tina sagde ...

Undrede mig over på facebooks chilisider, at jeg synes jeg havde set dig før. Men kender jo din blog og du er også på webstrik som mig ;)

Solskin Christophersen sagde ...

Det er sjovt ikke! Så er verden (også blogverdenen) lille :D
Fedt, jeg har nok også strikketøjet med på festivalen. Er ved at strikke et par chilisokker til Bjarne Højlund, men du må ikke sige det til nogen ;) Håber jeg bliver færdig.
Vi ses!

Solskin Christophersen sagde ...

og fedt med drivhus. Det bliver så meget sjovere med drivhus!

Tina sagde ...

Elsebeth: Ja verden ER lille ;) Jeg ved ikke om jeg har tid til strikketøj deroppe... det er jo førstge gang jeg skal kigge med. Ohhh dem bliver han da vild med! Det ville jeg blive!
Jaah kan da lige forlænge sæsonen lidt så jo ;)

Send en kommentar