Sneflokke kommer vrimlende

søndag den 31. januar 2010

Nu har jeg i flere dage kigget meget misundeligt mod Bornholm og Sjælland... nu også Nordjylland :) Jeg vil sååååå gerne have mere sne, masser af sne, snestorm og snebomber ;)

Jeg kan slet ikke få sne nok!!!!

Jeg kan så se på ugeskemaet at det ser ud til at jeg får lidt mere sne, her tirsdag og onsdag. Det vil jeg glæde mig til. Og det selvom jeg lavede en ren falde på halen tur idag :) GODT ingen så det!!!

Jeg forstår slet ikke når folk siger: Vi vil ha forår nu!!! Jamen kære jer, kig på kalenderen, foråret er jo slet ikke endnu. Og jeg vil alt andet lige hellere se på smuk sne, end på en lortebrun vinter, der bare består af regn regn regn ;) Det her sne er da lidt mere opløftende at se på.

Det kan godt nok også siges at jeg ikke er spor bange for at køre i sne. Heller ikke selvom jeg skal langt eller noget. Så længe bil, dæk og tidsplanen er fin, så er det ikke noget problem.

Så sne, kom bare an ;)

-------------------------
Og så har jeg plukket en masse pull tabs af dåser!!! Lige så armen sagde stop! :) Jeg tror nu jeg har et sted mellem 4 til 5000 pull tabs. Så inden længe skal der kreeres en taske og lidt andet sjovt.
Dåserne er nogen der er samlet ind her i byen, for at spare sammen til Nannas tur til USA. Det giver ikke nogen flybillet, eller andet i den kaliber. Men måske til lidt ekstra souvenirs ;)

Glas kursus

onsdag den 27. januar 2010

Jeg er optaget af nye ting - igen!! ;) Det er jo ikke noget nyt her på matriklen.

For tre uger siden, begyndte jeg på glaskursus. Hvor jeg lærer ord som "fusing", "slumpning", "bulls eye", "stringers" osv osv

At skære i glas, bliver jeg bedre og bedre til. I starten krampagtigt, nu mere flydende. Idag blev husene øverst til. (Glasset der ligger under taget, skal ikke være der... det fungerer kun som støtte). Når de er færdige, bliver de meget blødere i formen.

Vi er et meget lille hold på kun 4 kursister og en underviser. Det er super fedt! Dog har vi alt alt alt for kort tid hver gang. Bedst som det bare kører, så skal vi hjem. Og vi står ikke selv for brændingen, så den skal vi vente minimum en uge på. Derfor har jeg ikke noget færdigt produkt endnu.

For det der skulle være brænde, var ikke blevet det, da vi ikke var blevet informeret rigtigt om underlag, limning osv osv. Men det skulle der så være fod på nu! Så hvis jeg er heldig har jeg færdige ting på onsdag.

Missekatten på pladen her, er min. Der er nogen ting der skal regnes ud her. Om der skal et eller to lag glas, og hvordan ligger det bedst så det hele ikke skrider. Det bliver spændende at se, efter brænding, om det stadig ser sådan her ud.

De to ting ved siden af, er min medkursists og mit, startprojekt. Nemlig en fyrfadsstage. Først skæres 10 rektangler af glas. De samles så, som du ser her, med lim. Så brændes de een gang (Det tager et døgn), og så bliver det til en fast glasting, der ligner nøjagtigt det du ser på billedet. Bortset fra at de 10 stænger er "svejst" sammen.

Så lægges disse firkantede "plader" på en form. Fx. en fyrfadsform , og brændes så igen, så glasset ligesom falder ned og former sig efter formen. Møj smart ;)

Her er en medkursist igang med at stykke et "puslespil" af firkantede stykker sammen, ovenpå en klar glasplade. Så skal de også svejses sammen, eller fuses, som det hedder. Og dernæst brændes i en form, så det får den ønskede facon.

En skam jeg ikke kunne fotografere glasset bedre, som hun har valgt. Det har sådan et flot skær. Du kender det, fra en vandpyt, hvori der flyder lidt olie :)

Behøver jeg at sige at jeg venter spændt på næste onsdag??? Behøver jeg at sige at jeg HAR været på google og søge priser på ovne, skæreværktøj, glas osv osv??? Nej vel?! ;)

Leg med kontrast

Jeg elsker at lege med lys kontra skygge. Jeg elsker at lege med portrætter. DOG skal det siges at jeg skisme godt nok foretrækker at bruge andre end migselv som model ;)

Noget tyder på jeg er heldig. Måske har jeg en teenagepige som model hele næste weekend ;) Ikke dårligt, ikke dårligt. Til gengæld får faderen fotos til fremkaldelse bagefter. Så det må siges at være en win win situation.

Det er sjovt som det ændres med alderen, for nogen, hvor meget eller lidt lyst man har, til at stå foran kameraet. Jeg mangler tit een at øve mig på. En som ikke er forlegen og hele tiden skal fortælle mig hvor grumt det er at sidde og blive knipset ;) Det smitter nemlig af på mig, da jeg selv er meget meget meget ukomfortabel foran kameraet!!! Jeg befinder mig helst kun bag det.

Nu til aften, skulle dette så bare prøves. Og når Nanna ikke vil, var der kun mig eller katten ;) Og katten.... pffff !!!

Nanna leger helst selv BAG kameraet nu. Hun har også leget med kontrast. Dog for et par uger siden. Se selv her!

I øvrigt gør det ikke helt så ondt, når man selv knipser ;)

K-k-k-koldt

tirsdag den 26. januar 2010

Idag er der stadig bidende koldt derude. Her hos mig er der minus 9 grader i skrivende stund. Men tilforskel fra gåturen igår, var jeg idag mere forberedt.

De lange uldne var fundet frem. Og det samme var luffer og det tykke halstørklæde! :) Så er man altså bare mere klar på en traver.

For med højt til himlen, ved vi alle at frosten bider. Jeg misundte dog fugle og ænder lidt. De så ikke videre ud til at lade sig mærke med de kuldegrader.

Her på det sidste har jeg ikke fået gjort en disse af alt det jeg planlægger. Stressen har ikke sluppet og jeg er stadig for dårlig til at sige fra. Sagen med udlejer og fædrene ophav, sammen med diverse andre mindre problemer, tærer på overskudet. Jeg glemmer....

Jeg har heller ikke gået tur længe. Det irriterer mig, for jeg ved det gør mig godt indeni. Men idag og igår gjorde jeg så lidt ved det. Man kan også godt se at sneen er noget mere brugt nu, end tidligere!!

Men nok er nok og jeg frøs alligevel lidt. Så hjemad det gik igen, fulgt på vej af disse ænder. En skam de ligge dykkede ned i delvis skygge. Ellers havde dette foto været perfekt. :)

Biiiiidende koldt

søndag den 24. januar 2010

Idag blev jeg inviteret i svømmehallen, af min kære overbo :) Men liiiige det der med svømmehaller er ikke noget jeg rigtigt praktiserer. Men jeg ville nu rigtigt gerne gå en tur, rundt om slotssøen, som ligger lige udenfor svømmehallen.

Som sagt, så gjort. Jeg pakkede kamera ned og var bare SÅ klar på at skulle knipse slotssø med is og sne og det hele.

Men for SYTTEN der var koldt!!!! Jeg havde ikke tænkt på de lange underhylere, eller på luffer, da jeg tænkte at der da er læ rundt om den sø. Den ligger jo inde i byen, med bakker rundtom.
Men hvor tog jeg dog fejl. Det bed og nappede i ansigt, på hænder og lårbasser, så jeg var tæt på at pive....

Så for første gang nogensinde, måtte jeg opgive en gåtur, vende om og sidde i svømmehallens cafeteria og få en kop kaff !!

De fleste var noget klogere end jeg. Som hende damen her, der stod og fodrede ænder og fugle. Hold da op som de fugle også sloges om brødet. Det var tydeligt at mærke at menneskene ikke ligefrem har stået i kø for at fodre dernede.

Desværre var der ikke noget nydelse i at stå og kigge og knipse, hverken fugle, mennesker eller slotte. Fingrene var simpelthen FOR stive til at knipse ret meget.

Det var en ommer :)

Her er liv....

mandag den 18. januar 2010

Her er liv endnu, omend her ikke er så meget gang i den som der plejer. Og bedst som jeg troede at træthed og stress, var ved at vige pladsen, for godt humør og skabertrang.... begynder det nu desværre at vende igen.

Efter at have kørt sag i Huslejenævnet i en rum tid, hvor nævnet nåede frem til nogen konklusioner, som udlejer bestemt ikke var så enig i..... fik jeg i lørdags besøg af en stævningsmand, der tog mig på sengen.

Jeg må have set umåde underlig ud i hovedet, da jeg rakte hånden ud og tog imod en stak papirer, fra en meget smilende fremmed mand (uHA skalkeskjul), mens jeg mumlede: "Tak.... hvad er det?" ........ hvorefter manden bare smiler underfundigt, for i næste sekund at tage de næste trin op til overboen.

Først da falder mine øjne på øverste linje: Du stævnes..... FØRK og sgu da osse!!!

DET har jeg da lige godt aldrig prøvet før!!! Og foretrækker godt nok at det heller ikke skal ske for ofte da!

For i ca. 5 minutter mistede jeg da lige fuldstændig jordforbindelsen. Indtil min flinke overbo ringede ned og spurgte om jeg også lige havde haft besøg.... og om jeg ikke lige synes jeg skulle kigge op til en kop kaff!!! Det krævede lige nøjagtigt NUL overtalelse. Så med morgenhår og fede rande under øjnene, tog jeg stakken af papirer med derop.

Så, vi står nu der, hvor vi skal hitte os en advokat. Noget jeg havde svoret jeg ville gøre mit bedste for, aldrig at få behov for. Men det er åbenbart ikke alt jeg kan styre her ;)

Men da visse parter muligvis læser med her, vil jeg ikke udpensle noget yderligere. Så hvis spørgsmål er møj nærgående, bedes de smides på en mail : momsen (@) gmail.com ... smid parantesen væk.

Som om det ikke lige er nok, så bøvler jeg også med Nanna's fædrende ophav. Eller ... måske det i virkeligheden ikke er ham, men hans kære kone, der styrer slagets gang dér.

Jeg spurgte ham om han ikke synes han kunne tænke sig at støtte sin datters tur til USA. Fx. med lidt lommepenge hver måned, sendt direkte til hende. Ikke noget bestemt beløb eller noget.. men hvad han nu synes var fair.

Svaret var meget bestemt nej!!! Så jeg tænkte, at så måtte jeg desværre se mig nødsaget til at søge om udd.støtte, eller hvad det nu lige helt korrekt hedder, via statsamtet. Men klogere var jeg dog ikke, end at jeg fandt ud af at det kunne man ikke før barnet var 18 år gammel....

Men de var flinke nok til at skrive tilbage, at de synes jeg i stedet skulle søge om forhøjet børnepenge, og at blanketten var vedlagt.

DET kom der så et knap så pænt svar på, fra fædrende ophav, den anden dag....

ØV det kan godt gøre mig trist, at han ikke har lyst til at hjælpe sin datter det ene år mens hun er USA, med noget så beskedent som fx. 300 kr pr måned? Billigere end at gå til badminton!!

Men nå... den glæde skal hun så ikke have.

Så lige i disse dage, må jeg tilstå at humøret og gnisten, er cirka lige så tåget og grå, som billederne i denne post.

Nu håber jeg ikke at nogen finder noget anstødeligt i denne post. Jeg har ikke tænkt at hænge nogen personligt ud. Men jeg har så meget brug for luft for min frustation.... derfor har jeg forsøgt her, uden navne, at komme af med lidt af den. Og samtidig lige få forklaret at grundet stilheden og den knap så store kreative udfoldelse her på det sidste, ene og alene skyldes at jeg føler jeg pisker rundt i modvind for tiden.

Nyt maleri

torsdag den 14. januar 2010

SÅ blev det nye maleri færdigt. Du kan se et foto lidt tættere på her! :)

Der er leget både med krakeleringsvæske og salt og andet godt ;) Jeg har helt sikkert hygget mig. Dog har jeg været meget i tvivl om hvorvidt de små blanke metalblomster skulle være på maleriet.

Men enden blev at de kom på og jeg tror det er meget godt.

Billedet er stort. Det er 1 x 1 meter. Og jeg må da nok indrømme at jeg er blevet lidt bidt af de store lærreder. Det er bare en skam man løber tør for plads lidt for hurtigt så ;)

Jeg har gang i et mere, med samme teknik. Men som ender lidt mere forårsagtigt.... håber jeg!

Sort hvid fotos

tirsdag den 12. januar 2010

Snefotos gør sig faktisk ret godt i sort/hvid versioner. Dog skal det helst være fotos hvor der tydeligt er kontrast.

Som f.eks. med træerne her ovenfor. De sorte stammer mod den hvide sne.

Eller stammer og porte her. For hvis der kun var sne på fotoet, ville det bare være en grå masse, som faktisk er svær at se om det er sort/hvid eller bare sne med lidt dårlig kontrast på foto.

Personligt elsker jeg sort/hvide fotos. De kan noget særligt, synes jeg :) Men det er måske i virkeligheden smag og behag.

Nå, jeg må hellere komme ud til produktionen af Pirogger... uha jeg glæder mig til at skulle spise idag :)

Så fiiiiint

UHA der er så fint derude :) Jeg har ikke været udenfor byen, siden det føg sådan i weekenden.

Men det kom jeg så idag... og jeg skal da love at der er blevet bygget driver overalt :)

Ja i kender jo snart den single jeg kører i lige for tiden.... med at jeg er SÅ vild med det, og bare slet ikke kan få nok af det. Ja undskyld... men det er da sjældent efterhånden at vi får lov at se på sneen , mere end en dag eller to. Så er det om at nyde det, når det endelig er her :)

Jeg er helt klar over at vores driver og snedække, slet ikke er særlig slemt sammenlignet med andre steder i landet. Og jeg må da også indrømme at jeg sukker efter mereeeee!!! Men det er nu flot det vi har altså....

Jeg måtte ud af bilen flere gange undervejs. Det er da ikke noget under det tager en halv dag at handle ind vel?

Jeg kørte endda kun en liiiiillebitte omvej. For den ene gade tager slet ikke den anden, vel? :)

Og lige et lille smut ind forbi Kolding hus og slotssøen, måtte jeg da også. Jeg har haft lyst til det længe, men har ikke rigtigt ville booke bil alene for det.

Men jeg skulle måske gøre det. For man får ikke taget ret gode fotos, når man har travlt og bare lige springer ud af bilen og knipser et par fotos.

Da jeg så endelig var færdig med at handle ind, så der sådan ud udenfor. Solen var på vej i seng og jeg blev lidt forbavset over hvor dagen var forsvundet hen.

Dette foto er bare lige skudt ud af sideruden, mens jeg kørte hjem. Håber ikke der vanker lige så store bøder for at køre og knipse, som når man taler i telefon mens man kører ;)

I øvrigt kan jeg sige at jeg altså får lavet lidt kreativt herhjemme. Ikke meget, men lidt.

Jeg får leget lidt med bilslanger og jeg får også malet lidt. Jeg skal nok vise frem når og hvis jeg bliver tilfreds med resultatet ;)

Og i denne uge starter jeg også på glaskursus, så håber jeg at jeg finder noget at vise frem der ;)

Skod Føtex

onsdag den 6. januar 2010

Øvøvøv jeg troede jeg skulle i Føtex idag og hente en gulvlampe, udformet som en arkitektlampe!! Jeg var der nemlig i mandags og der fortalte de, at de sørmer lige havde solgt den sidste. Men kom igen onsdag eller torsdag, var svaret.

Jeg ringede så derind idag og spurgte om de var kommet hjem, for ellers ville jeg ikke køre derud.

Nææææ sagde, damen i den anden ende : "De kom da hjem igår!.... så jeg har lige solgt den sidste!"

FOR FILEN Da osse.... hvem ved hvad i den biks???? :( Så nu står jeg stadig uden den lampe jeg så gerne ville have! ØV osse, jeg skulle have købt den i Bilka, da de havde den før jul.

Ærgelse....

Frisk ansigtsløftning

søndag den 3. januar 2010

UHA uha uha, man får gratis, hurtigt og ikke helt smertefri ansigtsløftning udenfor idag :) Ikke at man har brug for det, men.....

Det er super hamrende flot udenfor idag. Fin og frostklar.

Eller det vil sige, jeg kom jo lidt sent ud, som så ofte før. For jeg skulle nemlig bruge det meste af en dag, på at beslutte mig for om jeg turde trodse Kong Vinter.

Da jeg endelig besluttede mig og hoppede i de lange uldne, var solen så småt på vej til varmere himmelstrøg.

Men den gode side af den sag, var så at jeg atter engang kom ud mens mosekonen var på overarbejde. Jeg er fuldstændig pjattet med det udseende landskabet får af det.

Se lige skiløberen der er helt væk i disen :)

Smukt smukt smukt. Det giver altså lige lidt mere energi, når man kommer hjem efter sådan en tur.

Og jeg har brug for det... for jeg har brugt de sidste 3 dage på at gøre rent og rydde ud. HOLD da fast en trang jeg har til at rydde ud og væk. Jeg håber da det stopper igen, inden jeg får ryddet huset helt :)

God 3. januar til jer derude :)

Uhhmmmmm

fredag den 1. januar 2010


RIGTIG Godt Nytår til dig derude :) Jeg håber du havde en lige så god aften igår, som jeg havde.

Vi havde valgt at slå os sammen med overbo og venner. Og maden havde vi fordelt lidt mellem os..... selvom jeg nu synes Overbo lavede mest!!

Men jeg havde lovet at tage desserten med. Og det blev så disse Gateau moelleux au chocolat, serveret med lækker blød vanilleis.

Inden da fik vi til forret, Tunmousse med rejer og lækker dressing. Og til hovedret fik vi oksesteg, som havde ligget og hygget sig i rødvin og krydderier, natten over. Dertil fik vi serveret hasselbagte kartofler, bønner svøbt i bacon, honningglaserede perleløg og en lækker rødvins sauce :)

Der var i bund og grund god basis for en mavepine. (Den kom så også i form af en galdestenstur kl 3 om natten... øvøv)


Og så har jeg langt om længe fundet ud af hvordan man tager nogenlunde anstændige fyrværkeri fotos :) Så jeg gik da helt amok igår. Her er lige en enkelt.

Krudt manglede vi heller ikke, da Hr. Overbo, har en vis forkærlighed for krudt. Og da en af vennerne var ditto lige så glad for det, så havde vi på sin vis nok til at kunne festfyrværke for Tivoli, hvis nu de skulle have glemt nøglet til depotet en aften ;)

Men hold fast hvor var der tæske koldt at stå udenfor. Selvom halstørklædet var trukket godt op om næsen. Fingrene var stive som istapper.... og gjorde pænt nas.

(og det var da ikke fordi jeg både skulle knipse og ryge den obligatoriske nytårs cigar, vel?.... og nej jeg ryger ikke igen ;) )

Alt i alt en super super hyggeligt aften.... dem kan vi godt klare nogen flere af. Men først og fremmest vil jeg byde året 2010 velkommen og håber at dette år bliver bedre end det foregående, der har været præget af både stress og trælse ting. Ikke at forglemme at der også har været dejlige ting.

Året 2010 er også året hvor Nanna drager til USA for at studere. Det bliver SÅ spændende.... Og nu kan man sige " det er i år". Det har vi ventet lidt på ;)

Jeg er ikke god til at skrive en lang smøre om hvad året 2009 bragte og hvad jeg ønsker og håber af det kommende år. Men TAK for alt i det gamle og TAK fordi i har læst med her :) Og så håber jeg i fortsat har lyst til at læse med.

GODT NYTÅR kære jer!!