Foredrag

fredag den 12. november 2010


Jeg har tilbragt aftenen, med at lytte til et foredrag med Solvejg Refslund... nok Danmarks dygtigste tekstil kunstner :)  En ualmindelig sød og inspirerende kvinde, der fik os alle ud på kanten af stolen for at suge til os af alle de guldkorn hun kom med.


Solvejg kan virkelig trylle med stoffer, tryk og maling :) Hun gør ting jeg slet ikke vidste var muligt. Eller det er så en sandhed med modifikationer, for jeg har set hendes bog mange gange, inden jeg kom i aften.

Men utroligt, det er det altså.


Hun havde dette smukke billede med, så vi rigtigt kunne se detaljer. Og jeg skal mene der er detaljer at finde. I alle hendes smukke billeder, bliver man overrasket over at man efter at have stirret og stirret i lang tid, stadig kan finde detaljer man ikke så først. En skjult person, en tekst, en farve....


Se bare ansigtet her, fra billedet ovenover. Små detaljer med tråd, tyl og små stykker indfarvet stof. Det er helt utroligt smukt og ret ufatteligt at et "kedeligt" stykke stof, kan blive helt fotorealistik, når du træder 4 skridt tilbage.


Se lige ulvens øje her... flot flot ! Og det er sjove er at, når man kommer tæt på, virker det slet ikke så ordentligt og fastsyet... men på afstand er det vildt flot.


Så efter at have lånt hendes bog flere gange på biblioteket og lyttet til hende idag, måtte jeg have hendes bog med hjem :) Tak for hilsnen og et godt foredrag Solvejg!


6 kommentarer:

kludemutter sagde ...

ja hun er en spændene dame,Tina.
Hvor høret i hende henne ?

Yt, som er lidt misundelig ;)
På den gode måde.

Pernille sagde ...

Jeg er helt overvældet... Wauw :)

Tina sagde ...

Yt: Hun var herude på Lunderskov Bibliotek igår aftes :) rigtigt hyggeligt. Kan være jeg skal råbe højt, når vi har noget herude? :)

Pernille: Ja hun er super dygtig :)

knhobby sagde ...

Ja hun er fantastisk dygtig. Det er også noget jeg vil lege med når jeg få lidt mere tid igen. Kender du birgitte busk, hun laver også skønne billeder, men på en lidt anden måde

Tina sagde ...

Hende kenderjeg ikke :) Men skal da lige søge lidt på hende. Nysgerrig er man jo!

Chhan sagde ...

Ej det har jeg os prøvet da jeg gik på skole :D

Her er hvad jeg fik lavet :
http://www.myartspace.dk/www/Art/ShowArt.asp?artid=14124&sorting=2&profile=1488

Har os linket til det på min blog :
http://chhans-tegneblog.blogspot.com

Men sikke et et vildt flot stort billede hun har lavet den bog skal jeg altså os låne nu :D

Send en kommentar