Efteråret er over os

onsdag den 29. september 2010

Efterårsfarver på en bænk
Idag har jeg for een gangs skyld været ude at gå en tur. Det har jeg rent faktisk ikke været siden Nanna rejste til USA. Hvorfor, kan jeg egentlig ikke rigtigt forklare....

Men idag, blev jeg spurgt om jeg ville fotografere en venindes hund. En Grand Danois hvalp, der er usansynligt lækker! Fotos kan ses her!

Bagefter gik jeg så een af de ture jeg plejede. Deeeejligt, det har faktisk været savnet.

Farverne udenfor er vidunderlige. Bladene begynder at antage alskens kulører og kommer dalende som et efterårsagtigt "snevejr". Kulden er også begyndt at bide lidt, selvom dagen idag har været med skiftende sol og skyer.

Flot svamp. Nogen der kender navnet på den?
 Og til stor forundring, vrimlede det med smukke svampe på min tur idag. Der plejer ikke at være SÅ mange svampe på denne årstid, på den rute jeg går. Kender i navnet på dem? Kan de spises? Ikke at jeg tør uanset, for jeg ANER ikke hvad jeg plukker ;)


En tunnel af farver.
 Men denne udsigt, minder mig om at jeg vist snart skal ud og besøge Skamlingsbanke igen. Der er så flot på alle årstider, da det er een stor løvskov. Uh må vist hellere....


Svampe trio.
 Sidder og får lyst til at gå en tur, LIGE nu, igen! Lyset udenfor er ualmindeligt gyldent og flot. Spørgsmålet er om jeg kan nå det inden solen forsvinder i horisonten. Hvilket sker hurtigere i min by, da vi bor i en dal. Hmm overvejer stadig.... Nu må vi se :)

Men i hvert fald fik jeg gået den sædvanlige tur idag og det gjorde rigtigt godt!
12 kommentarer:

Miv sagde ...

Sikken en dejlig skovtur du har været på. Lækre farver!
Men jeg er godt nok også vild med de billeder af hunden. Tænk; det er stadig kun en lille hvalp! Og tigerstriberne er bare superlækre i lyset. Godt fanget!

HEKSEN sagde ...

Rart at se, at du er back in business, med dine fotos. Har savnet dem. Ja, naturen er uimodståelig lige nu. (linket til vovsen er der ikke).

Tina sagde ...

Tak Miv :)Ja kun 16 uger gammel, så vidt jeg husker :)

Tina sagde ...

Hov "Heksen" du kom lige indenom. Jaaa har også savnet at knipse... så mon ikke dette var det spark jeg behøvede? Linket burde være der nu, hvis du trykker F5 :)

Mie sagde ...

Dejligt at være på tur i efteråret med dine billeder - følte næsten jeg gik der selv :-) Jeg ville ikke undvære farveskiftet ved årstiderne - men de 3 grader da jeg kørte afsted i morges kunne jeg nu godt have ønsket lidt højere :-)

Tina sagde ...

Mie, jeg eeeelsker også farveskiftene :) Jeg ville ikke undvære dem heller. Meeen du har ret... de der varme/kuldegrader ku jeg nu godt undvære! Hvis vi kunne have årstiderne... men med minimum 17 grader og max 28.... så ville jeg være meget tilfreds ;)

Marianne sagde ...

Hej Tina

hold så op for nogle fantastiske billeder - gid man kunne dette - men måske kameraet har en del at skulle sige - de er vildt fantastiske :)
kh

Tina sagde ...

Hej Marianne :) Tusind tak! Og selvfølgelig kan du. Det er om at fange lyset. Jeg mødte engang en mand der sagde: " Vinder fotoet handler ikke om udstyret, men om øjet der ser"! Selvfølgelig har grejet også lidt at sige... især hvis lyset er dårligt, som fx i skovbunden.

Tanterne sagde ...

Nu plukker jeg ikke selv svampe, men jeg har ladet mig fortælle at alle andre lamel-svampe end kantarellen skal man holde sig fra. Og den her, har tydelige lameller på undersiden af hatten. Pore-svampene er ikke helt så farlige, og smager fælt hvis de kan give mavepine, så dem kan man smage på en lille bid af, hvis man er i tvivl.

Tina sagde ...

Tante: Hmm har champignon ikke også lameller? :) Jeg tør ikke plukke nogen af dem og da slet ikke smage på dem ;)

Grand Purl Baa sagde ...

Beautiful beautiful photographs.

Tina sagde ...

Thanks a lot GPB :) Great tea cozies you're making :) No chicken-tea-cozies yet? ;) For a knitting chick!

Send en kommentar