Ikke så godt....

torsdag den 6. marts 2008

Her går det ikke så godt med svigerfar. Derfor får jeg ikke rigtigt gjort noget ved hverken det kreative eller bloggen.

Han faldt i søndags og slog ryggen, hjemme i sit køkken. Vi kørte ham til vagtlægen, der ikke kunne påvise andet end slaget.

Men som ugen er gået er det bare gået støt værre! Vagtlæge og egen læge på skift. Smerterne bare driller og bliver værre. Men intet kan stadig påvises, ud over alm. slag!
Panikken breder sig i den arme mand, der bare føler at alt går ned ad bakke, i et tempo han slet ikke føler sig forberedt på. (Efter de 5 blodpropper han fik i efteråret).

Så idag ringede han i panik og kunne ikke få luft. Mig på cyklen og i fuld firspring de to gader om til ham. Ringe efter vagtlægen...
Vi fandt dog hurtigt ud af at det meste er panik og gemen skræk!

Men det er svært at være ham lige nu. Han er bange for at falde igen, han har ondt, han har ikke så god en balance efter blodpropperne. Så han lever hans hverdag i selvsamme lænestol, med alt inden for rækkevidde! Vi render i pendulfart mellem ham og vores eget hjem, for at sætte et stik i stikkontakten, fylde kanden med saft, finde en pille mod smerterne, osv osv osv

Det er opslidende, både fysisk og mentalt. Jeg går hjemme som førtidspensioneret, for en grund... og det kan godt mærkes at det her tærer ekstra på mig. Mere end godt er. For jeg får ikke sovet om natten pga. ondt... men skal alligevel igang med at være "hjælper" næste dag.

Men jeg VIL jo gerne! Man hjælper da sin familie, ikke?

Det er en svær ting det her, for hvis man spørger os, ville han have det meget mere trygt på et plejehjem, hvor der er hjælp inden for rækkevidde, tryghed i form af mennesker omkring ham 24 timer i døgnet osv osv. Men han kalder det "endestationen" og bryder i gråd bare ved tanken. Så hvad gør man? Servicerer så godt man kan og lindrer og snakker.....

Jeg er træt og ikke mindst ked, ... det er ikke rart at se et menneske forfalde så hurtigt....

8 kommentarer:

Tine sagde ...

Ja, det er hårdt. Jeg har selv prøvet det, da jeg passede begge mine forældre hjemme til de dødede.

En plejebolig vil måske være sagen. Det er hans egen lejlighed, men med al den hjælp han har behov for lige uden for hans hoveddør.

Vi fik en plejebolig til min Skats farmor for snart tre år siden og hun mente også, at det var endestationen, men hun blev faktisk ret hurtigt glad for at bo der. Hun har lært nye mennesker at kende og har fået nogle, som hun kan tale med i det daglige. At jeg så finder det forkert at de ti personer, som bor i Farmors boenhed, er i aldren fra 45 til 95, det er så noget andet, men Farmor er på trods af, at hun er den ældste, faktisk også den mest raske af de ti personer.

Held og lykke med det og husk også at passe på dig selv.

Knus

Losarinas mor sagde ...

Det er ikke godt. Du skal jo passe på dig selv. Og Ja vi skal da hjælpe vores medmennesker, men du er også nød til at passe på dig selv. Kan han ikke få mere hjælp hjemme? Kan godt forstå, at han ikke vil på plejehjem. De har ikke det bedste ry og må indrømme at jeg også ser dem som endestationen, der du bare sidder og venter på at dø.
Men noget må der jo ske, du skal jo ikke slides op.

Louise sagde ...

Åh Tina- Du får mange medfølende tanker. Det er hårdt, og jeg håber at I trods alt kan holde hovedet højt:-)

Knus Louise

Tineke sagde ...

Pyha Tina, det ér en ordentlig mundfuld du har ansvaret for. Men pas nu på dig selv, ikke?

En sådan kæmpestor opgave kan man nok gøre i noget tid, men mærk efter hos dig selv hvornår grænsen er nået....

Stor klem herfra, og så kommer jeg altså snart og får den kop kaffe hos dig.

Deborah sagde ...

Jamen hvad med hjemmehjælp? Der må der være noget af det, de kan hjælpe med. Førhen kørte vi da ud og gav frokost, piller m.m. til netop klienter som ham!

Julia Zahle sagde ...

Jeg gi´r et kæmpe knus - både virtuelt og når vi ses næste gang.

Du ved godt hvad du skal gøre, nemlig at passe på dig selv - ellers er du i sidste ende ikke til meget hjælp for din svigerfar OG din smukke Datter og Manden.

Merete sagde ...

Hej Tina
Sikke noget l... Du skal huske at passe på dig selv.
Kunne din svigerfar ikke kommer på et dagcenter. Det vil sige at han er på centret i dagtimerne og hjemme om natten. Jeg har en onkel som er senil, og han bor hjemme. Men han kan ikke passe på sig selv i 24 timer, så i dagtimerne, kommer han på et dagcenter. Det har også den fordel, at de bliver beskæftiget.

Merete

Kagekonen sagde ...

Åh, for søren da Tina. Selvfølgelig passer man på sine "gamle" men husk, at hvis du ikke passer på dig selv, så er der ingen til at passe på de andre... Har I haft fat i hjemmeplejen? for det kunne jo tænkes at der skulle lidt mere hjælp til lige nu...

Send en kommentar