1 år som ikke-ryger

tirsdag den 11. september 2007


JEG GJORDE DET SGU!!!!

1 helt år som ikke ryger og jeg er hamrende vildt overstolt ;) Og glad for at jeg gjorde noget SÅ godt for mig selv.

Der var flere ting, der gav mig det sidste puf:

  1. En fødselsdagsgave fra datteren - en sparebøsse for ikke-ryger-kronerne.
  2. En bog af Jan Geurtz "Røgfri" - der i den grad viste hvor dumt rygning er, istedet for at afskrække med skræmmekampagner.
  3. En ondsindet lungebetændelse der fratog mig halvdelen af min lungekapacitet og smed mig på atsma-medicin. (Lungerne er igen fine og jeg bruger ikke astma-medicin mere).
  4. En stigende irritation over at skulle HUSKE smøger, købe smøger, stinke af smøger osv osv osv...
Jeg kan slet ikke forstå at jeg var så bange for at slippe smøgerne. Men det var jeg... jeg husker at det føles som at skulle sige farvel til en ven... eller en stor stor bestanddel af MIG! Hvad skulle jeg nu få tiden til at gå med, når jeg ventede på bussen? Eller når jeg stod og var usikker og manglede beskæftigelse til fingrene? Eller så TV? Eller efter maden?

Og 1000 andre undskyldninger og angste følelser omkring det at slippe røgen!!!

Men ved i hvad? Det gik super nemt da beslutningen (helhjertet) først var taget. Omend det var med bævende indre! Og jeg opdagede hvor meget TID smøgerne havde stjålet fra mig!!!

Jeg kan nu sy, strikke, bage, tegne grafik, fotografere og guderne ved hvad... UDEN PAUSER hele tiden, for lige at tænde en smøg.... købe smøger.... gå afsides fordi det ikke er passende at ryge her.... osv osv osv.

Man bliver overrasket!

Jeg føler mig BEFRIET!!!! Jeg kommer aldrig til at ryge igen, det er sikkert og vist....

10 kommentarer:

Helle K. sagde ...

Tillykke - det er bare så godt gået. Jeg tror, at stoppet bliver nemmere/kun kan lade sig gøre, hvis man selv har truffet beslutningen, er 100% indstillet og har en god grund til at gøre det.
Min mand havde røget altid, men aldrig derhjemme, det ville jeg ikke have, men han stoppede for 6 år siden ved at smide smøgerne ud af bilruden, da han havde haft lungebetændelse 3 gange i løbet af få måneder - jeg må lige nævne, at hans mor døde af lungekræft - hun var storryger - da han var 12 år gammel, så jeg har faktisk aldrig forstået, at han skulle ryge. Men hans motivation var i top, så han stoppede - og gud hvor det pyntede.
Sparer du stadig pengene op? Det kender jeg også en ex-ryger som gør - hele deres familie rejser i sommerferien for de penge...

hanneb sagde ...

Tillykke til dig også Tina. Det er godt gået:))
I guder - jeg genkender jo alle punkterne:))
KH Hanne

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Tillykke, hvor er det bare sejt gjort!!!
Du kan rolig være stolt af dig selv.

Kh Karen S

Tina sagde ...

Hej Helle :) Godt gået med din mand også!! :) Motivationen skal være der, ellers kan man lige så godt lade være! Jeg fik puttet 40 kr i den dåse ...resten gik til hobby materialer ;)

HanneB: Tusind tak!!

KarenS:Er jeg bestemt osse ;) TAK!

IF Stjernen sagde ...

Tillykke!

Jeg tror slet ikke jeg ville have råd til garn hvis jeg stadig røg ;-)

Anonym sagde ...

Tillykke! Bare det var mig... jeg er stadig møg-afhængig, men mærker meget irritationen over pauserne - som du nævner, så måske varer det ikke så længe før je også melder mig i klubben!

Anonym sagde ...

Tillykke - tillykke. Blev selv røgfri nytår 2004/2005 og det er bare så dejligt. synes også virkeligt der er sket meget rent statusmæssigt med at ryge - efterhånden er det bare så lavstatus - er det ikke?

Faster´s corner sagde ...

Hvor er det flot Tina. Tillykke med det - og bare det var mig! Har forsøgt med hypnose, og det virkede faktisk! Var ved at brække mig de første mange gange jeg forsøgte efterfølgende - men jeg er jo dygtigt! Så til sidst lykkeds det mig at bilde mig selv ind, at det var rigtigt hyggeligt bare at ryge 2 - 5 smøger om dagen! God morgen med et økseskaft!
Nu er jeg næsten tilbage på fuld damp - og jeg hader det!
Kender alle de problematikker du nævner med rygning! Du har fuldstændig ret og hvor kan du bare være superstolt af dig selv!
Hilsen Krista.

Julia Zahle sagde ...

Godt gået - Tina!!!!

Tina sagde ...

TAK skal i have allesammen :):)
Jeg håber at andre der går med en lille lyst til at holde op, får succes med det. For det er først bagefter man virkelig forstår hvad for noget skidt det var at ryge ;)

Tak for alle jeres søde ord!!! :)

Tilføj en kommentar