Mini drivhus

mandag den 17. september 2012


For ikke så mange dage siden, havde jeg besøg af Lene. Og med sig, havde hun en gave til mig - nemlig sådan en fin vinballon :)

Planen var at vi skulle hitte ud af at skære bunden af den, så den kunne bruges til et drivhus. Og kors hvor har jeg øvet på vinflasker. Vi havde nemlig set på nettet, at man kunne vikle noget bomuldssnor om en flaske, væde snoren i sprit eller andet brændbart og sætte ild til snoren. Og når ilden gik ud, hurtigt sænke flasken ned i koldt vand og PLING ville bunden gå ud.

Det gjorde det også med vinflaskerne, så længe snoren kunne sidde stramt om flasken. MEN skulle man op på den koniske del af flasken, gik det ikke. Ergo, ville det ikke virke på sådan en stor konisk vinballon. Og så var der alt for stor risiko for små utilsigtede revner i forkerte retninger.

Enden blev så at jeg allierede mig med min fars og hans værktøjspark. Så gang i en haveslange, en vinkelsliber med diamantskærer og is i maven ;)


Og det virkede, gjorde det :) Bunden kom fint af og ingen utilsigtede revner nogen steder. Mission accomplished!!

Men så var det, at der gik lidt Mythbusters i den - hvad kunne vi ellers prøve at skære i ;) Så vi måtte lige forsøge at dele et syltetøjsglas, på højkant.

Ikke at der er nogen plan med det, men det var lidt sjovt ;) hmmm måske sku man være der haha.


Forestil dig evt. at man limer dem op på en opslagstavle, til blyanter og andet småting? :) Eller sætter 10 af dem på en lang planke, der står skråt op mod en væg.... til krydderurter eller små kantbedsplanter? :) Jow jow, det ku måske bruges til noget.


3 kommentarer:

Lene sagde ...

hey hvor fedt at det virkede...uhh jeg forudser at der kommer flere vinflasker til sommer ;D.
Afsindig god idé med syltetøjs-glasset.

Deborah sagde ...

Elsker dine kreative ("skøre") ideer :-)

Jeg har ikke plads til den store flaske som ellers er flot, men ideen med syltetøjsglasset kan de fleste jo bruge til et eller andet. Tak for den.

Uffe sagde ...

Skal gøre akkurat det samme på en vinballon magen til. Lod du bare vandet plaske ned på glasset mens du skar? Havde du noget, der drejede flasken rundt eller kørte du bare på og drejede den selv rundt lidt efter lidt??

Mvh. Uffe

Send en kommentar