Chili-sukker

fredag den 7. september 2012


Uhmmmm siger jeg bare ;) Jeg har lavet chili-sukker idag. Det er ualmindeligt nemt at lave og virkelig lækkert til mange ting.

Bare hak/blend dine chili, så fint du kan. Arbejd det derefter godt ind i dit sukker, gerne med hænderne. (husk handsker!!) Bred så det hele ud på bagepapir og så ind i ovnen på 50 grader i et par timer, eller til det er tørt. Husk at røre i det ofte... sukker har det jo med at blive til een stor plade ellers ;)


Til sidst, da det var tørt stod jeg lige og knuste de sidste knolde af sukker, inden det hele røg på glas :) Men NØJ, jeg glæder mig til fremtidig brug.

Jeg har tænkt at bruge det til : The her i vinter - I chokoladekage - drys på is eller på en ristet bolle - Ovenpå småkager.... You name it og du kan sikkert gøre det ;)


Her er hvad jeg puttede i 1½ kg sukker. Øverst fra venstre og frem: 2 Piri Piri, 5 Espelette, 1 Ukendt men stærk, 4 Chenzo og 3 Habanero Caribbean Red.... Mums! :)6 kommentarer:

Lene sagde ...

uh altså jeg ved ikke om jeg turde forsøge med at bruge sådan noget chilisukker, men du kunne vel godt finde på at lokke mig ikke kære Tina. Glæder mig til vi ses på mandag

Deborah sagde ...

Meget spændende og rigtig flot. Hvor har du så fået "hætterne"?

Elsebeth Solskin Christophersen sagde ...

Fed idé. Det har jeg aldrig hørt om, og hvor er det da logisk.
Det skal prøves.
Knus

Tina sagde ...

Lene: Jeg forsøgte at lokke dig, men du bed ikke på ;)

Elsebeth: Det er SÅ lækkert :) jeg nød flere kopper the med chilisukker igår og det er perfekt! Knus

Elisa With Nielsen sagde ...

God ide. Det må jeg prøve :)

Eva sagde ...

det lyder spændende! Vi har en del chiliplanter, så det er dejligt med nye anvendelsesmuligheder.
mvh Eva/www.swedanes.blogspot.com

Send en kommentar