Hele 3 ting på een gang.

tirsdag den 18. maj 2010


Idag stod programmet på hele tre ting, på en og samme tur :) Så Nanna og jeg smuttede til toget lidt i tre. Nanna skulle på arbejde, på Kolding bibliotek. Jeg havde så besluttet at jeg ville følges med hende idag, for at smutte ind på biblioteket derinde.  Ikke for at låne bøger, men for at besøge udstillingen af Årets Pressefoto.

Jeg har vist det i nogen tid, at det var derinde. Og pludselig var det sidste chance i denne uge, hvis jeg ville nå det. Og DET ville jeg. Jeg har hvert eneste år bandet af migselv, fordi jeg er gået glip af udstillingen, et eller andet sted.

Der var mange rigtigt flotte fotos imellem og mange barske. Filtret mellem virkelighed og det "man ikke vil se", er fjernet. Der er noget ved de barske fotos, der på een gang virker dragende og frastødende.

Og så er der de meget fortællende og levende billeder, af pigen Vibe, der måtte opgive kampen mod kræften. Jeg glemmer aldrig da de var i avisen.

Jeg endte også med at gå derfra idag, med den nye bog med Årets Pressefoto.....


Bagefter, havde jeg besluttet at jeg ville tage lidt billeder af Koldinghus og omgivelserne omkring det. Solen var nemlig fremme..... da jeg startede ;) Som så ofte her på det sidste vandt skyerne kampen.

Men jeg fik travet på trapper!!! Jeg var et smut oppe i tårnet og nyde udsigten over byen. Som man nu kan, med det voldsomme hegn der har fået sat op, godt en meter fra det oprindelige betongelænder, der allerede er deroppe. Lidt træls....


Men jeg fik nydt min udsigt... både over by....


Og over vand.... Kun solen manglede lidt. For sikke en udsigt. :) Det er mange år siden jeg sidst var oppe i tårnet. Hvilket undrer mig, når jeg nu står der og nyder den flotte udsigt. Hvorfor er det lige man ikke smutter derop noget oftere???? Hmm jo... prisen for at komme derope gør måske sit.


Den kunne også vendes om... for jeg har faktisk fået en del motion ud af det, qua alle trapperne. Og frisk luft. Og fotos ;)

Har jeg fortalt jeg har en svaghed for vindeltrapper? ;) Jeg har et utal af fotos, af vindeltrapper. Helst de gamle slags... som her.


Eller som her :) Jeg er vild med de former det kan give på et foto. Strukturen i de trin der garanteret har mærket mange fødder. og gelænderet der er blankpoleret af de mange hænder der har gledet ned over dem igennem årene.

Måske det bare er mig, og måske du synes det er lidt mærkeligt ;) Men det er også helt okay.


Om det var tidspunktet på dagen, en time før lukketid, eller hvad der gjorde det, det ved jeg ikke. Men jeg havde stort set slottet for mig selv!! En stor fordel når man gerne vil knipse og helst ikke vil gøre folk forlegne.

Samtidig en lidt underlig følelse at gå larmende igennem de store tomme sale. For stille kan det ikke gøres, med al den træ og rumklang.


Nok ikke uden grund at salen her ovenover, ofte bruges til sang :) Sikke en lyd der kan skabes derinde.


Men desværre var tiden ikke uendelig og jeg måtte se at smutte tilbage til biblioteket, hvor Nanna skulle få fri fra arbejde. Vi skulle nemlig mødes med min lillebror, for at smutte en tur til Esbjerg og se Mick Øgendahl. Dælme en hyggelig dag og ikke mindst aften :)


 

3 kommentarer:

Lin sagde ...

Jeg skal love for at der er blevet lavet om paa din side. Det er blevet utroligt flot og meget foraarsagtigt. Det har vi saa meget brug for i denne tid. Som altid er det nogle geniale billeder du har taget. Du har virkelig TALENTET.
Tak for den fine rundtur.

Helle Koed sagde ...

Koldinghus er bare SÅ smuk en bygning... Må snart forbi igen! ;)

Du fik ordnet afstanden fra dit inlæg til "Posted by..:"?!?! :)) Jeg kunne skisme ikke se hvor det kunne indstilles :(

Tina sagde ...

Lin: Tusind tak :)Uh bliver så forlegen af rosen ;)

Helle: Ja jeg elsker den gamle bygning.
Hmm ja og nej! Jeg laver bare nogen linjeafstand i posten. For jeg fandt heller aldrig hvorhenne jeg ændrer på afstanden ;)

Send en kommentar