Opdate på Nanna og de ømme led

tirsdag den 17. marts 2009

Idag var Nanna og jeg igen på besøg, hos gigtlægen i Vejle.

Nanna har heldigvis IKKE gigt af nogen art!!! :)

Tilgengæld har hun, som jeg, hypermobile led, med smerter til følge! Og samtidig har hun Raynauds Syndrom, der giver hvide kolde ømme fingre. Også noget jeg har....

Så jeg har åbenbart givet hende nogen dårlige gener, med på vejen :( Men jeg håber så at der kommer til at blive holdt mere øje med hende, og rådgivet bedre, end jeg blev i sin tid.
For nu er mange af mine, dengang, hypermobile led, ødelagte og slidte og løse.

Så hun skulle spise D-vitamin og tage kalktilskud. Og så ellers sørge for at styrke musklerne omkring ledene. Og samtidig sørger for ikke at blive kold om hænderne, og ikke dyrke sport der er meget belastende for ledene.

Så vi sidder lidt og jubler over det ikke er gigt, der på sigt kan invalidere hænder og led. Det her, er trods alt, noget man sagtens kan leve og arbejde med. Især hvis man lærer at blive god til at lytte til sin krop! :)

Det eneste sted jeg klynker lidt over det her, er at det er sådan en gråzone ting... ligesom mig. HVIS det på sigt kommer til at gøre ondt på samme vis som hos mig. Jeg håber og krydser fingre for at hun får et meget lettere forløb.

oo00OO00oo

Som om det ikke er nok, for idag. Så er min vaskemaskine også død! Det tror jeg i hvert fald den er :(

Der stod en fejlkode i display, der sagde at der var motorproblemer. Tromlen drejer ikke rundt, når man starter den. Og fejlkoden siger: Tøm maskinen, få vandet ud, og tilkald service! Piv piv piv... Jeg har endnu ikke banket en opsparing op, efter jeg blev alene igen :(

Så nu håber og krydser jeg lige fingre for at min far kan finde fejlen, inden jeg tilkalder hjælp udefra. Så meget for en 7000 kroners maskine!!! For een gangs skyld ville vi købe noget der var godt, og så går det alligevel galt efter nøjagtig 3 år!

3 kommentarer:

Penille sagde ...

Dejligt at det er gået godt med Nanna! Hvordan går det i øvrigt med hendes ipod?

Har du kigget om trævlesien skulle være stoppet til? Min maskine har nemlig også ind imellem givet en fejlkode som den du beskriver, og når jeg så i panik har tilkaldt min far, så tømmer han bare trævlesien og så kører skidtet igen...
Jeg krydser fingre for dig ;o)

Deborah sagde ...

Ja det er jo helt det samme (hybermobilitet) jeg også er ude i. Det kan skisme gøre ondt nok, men som dig kørte jeg jo også bare på, fordi ingen vidste bedre dengang.

Tina sagde ...

Pernille: Jaaa det ER godt :)
Den kører upåklageligt, heldigvis!!! Det var også en lang og sej kamp :) Hvad med jeres??

Nej det er ikke det der er galt...den lyder frygteligt når den forsøger at trække tromlen med rundt.

Deborah: Ja de ved jo heldigvis mere idag end da jeg var barn. Dengang var Hypermobilitet ALTID noget man bare skulle leve med.
Idag ved de at det er yderst forskelligt hvordan det er at være hypermobil, for hver enkelt, mht. smerter!

Send en kommentar