Mit kæreste eje

fredag den 7. september 2007

Jeg sad idag og kiggede i min lille skattekiste, hvori jeg gemmer diverse pyntebånd og andre småting. Og tænker på de timer min dejlige farfar har lagt i dette smukke skrin!

Min farfar har i mange år skåret i træ, som hobby! Farfar er nu 92 år og har først nu lagt værktøjet på hylden... nu driller fingrene for meget.

Så meget desto mere, holder jeg uendeligt meget af de ting han har lavet til mig.

Skrinet har flere af hans børn og børnebørn fået til runde fødselsdage.

Men en endnu større bedrift er klokken!! Han har skåret et stort bornholmerur til hvert af hans børn. Dem har han 6 af!! Og til hvert barnebarn har han skåret et vægur, som mit. Dem er der nogen og 20 af !!! OG sørmer om han ikke laver en lille køkkenur til alle oldebørn... dem er der indtil videre også nogen og 20 af!!!

Jeg husker allerede som barn at mit ur hang på væggen i deres kælder. Allerede dengang fik vi lov at pege et ur ud, som vi ville få den dag vi blev gift! UHA der var mange år til, når man kun var 10 år gammel ;)

Men det er sjovt at tænke på at jeg valgte dette smukke lyse ur, og at jeg stadig har den smag.

Der hang nemlige ure i alt slags træ, lige fra lys lys bøg, til HELT kulsort moseeg!! Alle ure var forskellige i farver, udskæringer og klokkeværket.

Faktisk er mit ur skåret ud af bordpladen fra et meget gammelt skrivebord ;)

Jeg har også mange andre ting, lavet af disse to dejlige mennesker. Blomstersøjler, avisholder, små træpuslespil, som dem man idag køber i legetøjsbutikker, hæklede tæpper og andre smukke ting. Dejlige minder, som intet andet måler sig med.

I næste måned fylder farmor 90 år, og så skal hele familien samles for at fejre hende! Hun fortjener en super dejlig dag! Hun er verdens bedste farmor :) Jeg husker alle de gange vi var på besøg eller ferie hos hende. Hun forstod at få ALLE os børnebørn til at føle at vi var DEN bedste :)

Hvor ville jeg ønske at alle kunne få en farmor og farfar som mine!!! Jeg elsker dem!

12 kommentarer:

Karen S sagde ...

Jeg har desværre aldrig kendt min farfar, og min farmor døde for længe siden, men jeg elsker dem begge alligevel, og ved at havde de haft muligheden, så ville de have elsket mig så meget som muligt.

Det er nogle meget smukke ting, som du har. De bærer både kærlighed og historie i sig. Du er heldig!

Kh Karen S

Deborah sagde ...

Nej hvor er det smukt! Kan godt forstå, det er dit kæreste eje! Som farfar med sine egne hænder har skåret og lagt TIMERS arbejde i!

Jeg har faktisk en onkel med samme "last", og jeg har også ting, han har lavet. Kunne være, jeg skulle lave et indlæg om det en dag. Du er heldig, du har dem endnu. Hav nu en god weekend!

Fríða sagde ...

wow, sikke smukke ting, og endnu smukkere bliver de jo for historien bag dem. du er en heldig dame.
kh.fra Island
Frida

Britta sagde ...

Sikke nogle fantastisk smukke træskærearbejder din farfar har lavet. En mere personlig gave kan man jo ikke få. Det er dejligt at de to gamle stadig har hinanden og I har dem.

Sifka sagde ...

Sikken en dejlig fortælling og, hvor er dine ting smukke.

Jeg har selv haft den glæde, at mine bedsteforældre opnåede en meget høj alder, og var mobile og åndsfriske næsten til det sidste.

God aften til dig.

Tina sagde ...

KarenS: Bedsteforældre ER bare noget særligt :);) Ja jeg ER heldig at have dem, oplevet dem, hørt på dem, lært kærlighed af dem osv osv osv :) Jeg ville ønske jeg havde dem altid!!!

Deborah: Jaah det er noget ganske særligt med de der håndlavede gaver! De betyder SÅ meget mere :)
Ja jeg gad da godt se hvad din onkel laver af træskærer arbejde :) Jeg synes det er utroligt smukt hvad der kan gemme sig indeni et stykke træ!!

Britta: Jaah de er bare GULD værd de to gamle mennesker :) Og de flotte træting betyder bare SÅ meget for mig.

Sifka: Tak!! :) Hvor er det dejligt at høre at du også har oplevet dine! Mine bedsteforældre rejste selv, med campingvogn til Nordkap, hvert år... indtil de var først i 80'erne! Men inden for de sidste par år begynder vi at kunne se at tempoet ikke er så højt mere. Det skete efter at min søde farmor faldt og brækkede ryggen og måtte gå med korset i ca. et år!! det gav for meget stilstand!

Faster´s corner sagde ...

Ja Tina, bedsteforældre er en ganske særlig ting. Og hvor er du heldig at du stadig har dine! Og sikke flotte ting du har fået af dem - kan godt forstå at de ting har en ganske særlig plads i dit liv.
Jeg bliver super misundelig på dig!Mine bedstemødre døde for ca 30 år siden og jeg kan stadig huske alle lugtene, lydene og i det hele taget, hvordan de var og hvad de har lært mig.

Hilsen Krista.

lifeondyssen sagde ...

Jeg er vokset op uden bedsteforældre desværre gik alle bort da jeg var ganske lille .. jeg sluger disse fortællinger råt og sidder dog tilbage med glæden om at mine tøser har bedsteforældre.
Smukt ur og skattekiste :-)

Helle sagde ...

Sikke smukke ting. Du har ret, der er intet som bedsteforældrenes ubetingede kærlighed. Jeg har det på samme måde med de ting mine børn laver til mig, jeg vil simpelthen slå ihjel, hvis der bliver gjort skade på det.

dea sagde ...

Det er nogle virkeligt fine ting har har lavet din farfar! Jeg kan især godt lide kisten det er et fedt minde at have!
Jeg så du kommenterede på min tlf, og jeg vil bare lige sige at jeg er meget vild med min telefon og i godt lys tager den vildt fine billeder.. men uden lys er kameraet CRAP, det har nemlig ingen blitz
mvh
Dea

Julia Zahle sagde ...

Hvor er du og din familie heldig med en sådan mand i familien!

Knus Julia

Tina sagde ...

Krista, Life, Helle, Dea og Julia:
Tusind tak for alle jeres søde ord om mine bedsteforældre, om det at have dem osv :) Det luner!
Ingen sal nogensinde være i tvivl om at mine bedsteforældre er MEGET værd for mig, og jeg frygter virkelig den dag de ikke er her mere....

Send en kommentar