Ramsløg - det nye sort?

søndag den 28. april 2013


Idag var jeg i skoven og plukke ramsløg. Skovbunden bugnede af det grønne - der åbenbart er det nye sort ;) Så jeg fik en bærepose grønt med hjem, klar til at lave alt muligt lækkert.

Og så fik jeg også gravet et par planter op, som nu skal vokse videre i min have. Spørgsmålet er bare, hvor står de bedst? I skygge til nordsiden? Langs muren på sydsiden? I krukke eller i jorden? Jeg er ærlig talt lidt i tvivl :)


Men se en stor bunke jeg fik :) Jeg tænkte, at der er da både til lidt salt og lidt pesto. Men sandheden er, at jeg kan lave mange flere glas pesto end jeg fik lavet ;)

Men hvor længe kan sådan noget pesto gemmes? Jeg har skoldet glas og skyllet dem med atamon.

Uanset hvad, så fik jeg lavet 3 glas pesto, 2 glas ramsløgsalt og 1 stort glas ramsløg/chili salt :) Uhhhmmm hvor det dufter godt!!


Men jeg har stadig 3 fryseposer i køleskabet, proppet med pesto. Hvad ville du lave ud af resten? :)

Jeg tænkte lidt på noget olie. Eller noget mere salt med andre variationer? Eller måske bare hakke noget og ligge det i fryseren, lige til at smide i frikadeller. Det gjorde vi til aften - nøj det smager godt ;)3 kommentarer:

Helle Rasmussen sagde ...

Øøj!, det ser lækkert ud. Tror aldrig man bliver træt af lækkert salt.
De vil gerne have lidt halvskygge, ligesom i skoven, så skal de nok brede sig til hele din have.

Karen sagde ...

Ja, jeg støtter Helle R! Men til opbevaring i køleskabet er det bedst at brede dem ud på fugtede viskestykker som så rulles sammen. Det holder på fugtigheden på en mere human måde end en plastikpose. Du kan tørre noget i ovnen og lave ramsløgssalt. Og de kan bruges som klippegrønt til æggemadder. Og ideen medramsløgsolie er også god. Den er lige prøvet i vores bofællesskab. Vi brugte den bla. til at dryppe i guserodssuppe. Mums!

Pia sagde ...

Pesto på/i skoldede glas (sørg for der er olie på toppen og at glasset er fyldt helt op - d det er ilten der "fordærver") så har jeg erfaring for de kan holde op til 6 mdr.
VH Pi@

Send en kommentar