Have tanker....

onsdag den 26. januar 2011

Nu er jeg under ingen omstændigheder en person med såkaldt grønne fingre ;) Men når det er sagt, så kan jeg dog stadig sige at jeg glæder mig meget til at få egen have.

En have hvor JEG bestemmer hvad der skal gro og hvad der skal stå rundtomkring :)

Men trods manglende grønne fingre, så ved jeg at jeg vil have en hyggelig have. Omend den ikke er ret stor. Og den første ting der skal anskaffes, er en sommerfuglebusk! Noget jeg har ævlet om i årevis ;) Jeg elsker nemlig sommerfugle.... og så er den busk noget af det mest tiltrækkende.

Lige nu står der to hængepil i haven, i to runde bede. Men de ryger op hurtigere end man kan sige: Haveglæde! For jeg gider ikke et træ, som bare er grønt og som skal klippes igen og igen og igeeeen. De siger mig intet. Og langs muren ved gavlen, står der 4 eller 6 thujaer .... jeg tror også lidt de ryger, inden de er så store at de laver rødder der ødelægger huset/muren. Og de er heller ikke så kønne i det, som sådan nogen kan være.

SÅ jeg skal ud og hitte på planter der :

- Lette at passe
- Minimerer ukrudtets betingelser
- Gerne smukke farver
- Gerne noget der dufter
- Noget der ikke tager et halvt årti om at vokse op
- Lige meget om det er stauder eller stedsegrønt

Mon der sidder nogen havekyndige derude, som sidder og brænde med nogen fif, idéer og gode råd, til en absolut nybegynder udi haveglæder?? Så vil jeg være meget taknemmelig :)

Når vi nu er udendørs, så kan jeg fortælle at ønskesedlen kommer til at bugne... der drømmes om ting som:

- Havefakler (el eller ild)
- Parasol eller markise
- Pæne havemøbler
- Lille handy grill
- Lille vægmonteret drivhus

Så jeg ved allerede hvad de næste mange lommepenge skal gå til ;) Men hvor er det godt at have noget at glæde sig til og drømme om. Om det hele så bliver til noget, sådan lige, det må tiden vise.

8 kommentarer:

Pia sagde ...

Jeg kan sagtens følge dig, da jeg kom hertil for et år siden var her ikke andet end græs (læs: mos) og delvis en hæk.
Jeg har lagt 60 -70 blomsterløg, så jeg glææææder mig til at se hvor meget der kommer.
Og jeg fik sat stauder i slut okt. og så var det vist sne lige kort efter.
Vil du have bede med stauder, så plant tæt, så skygger blomsterne for ukrudtet.
Jeg mangler også et væg drivhus, så vi må holde øje med katalogerne ...

nettie sagde ...

Vi har storkenæb som bunddækkeplante under vores buske. De dækker godt, breder sig og blomstrer længe. Vores er sartrosa, men de findes vist i andre farver osse.
Ellers er krydderurter jo go'e at ha i haven. Oregano, timian, citrontimian (der dufter himmelsk). Og så naturligvis lavendel - det er et must synes jeg.
Go' fornøjelse med planlægningen

Fru Olsen sagde ...

Kan godt forstå du glæder dig. Selv kan jeg ikke undvære jord under neglene, men min have er arktisk og der er ikke de store muligheder. Mistbænken hjælper dog en del. Jeg planlægger et højere stengærde - stenene holder nemlig på varmen.

Anonym sagde ...

Drømmene og planlægningen er næsten det bedste ved en have. Noget stedsegrønt er nu godt at have til at lyse op om vinteren og ellers er bunddække godt til at minimere lugearbejde. Gå på biblioteket og lån en stak bøger om emnet. God fornøjelse med havedrømmene.

Havehilsen fra

fru jensen
Gudhjem

Tanterne sagde ...

Jeg syntes lige du skal overveje de der hængepil endnu en gang inden de ryger ud. (med mindre de er nogle små nogle der aldrig vil kunne kaste en brugbar skygge) - Det tager nemlig tid - eller alt for mange penge - at få noget der fylder i højden.
Jeg glæder mig til at se billeder fra dit nye sted.

Tina sagde ...

Tak for alle de gode råd :) Storkenæb er smukke. Og lidt krydderurter skal der også til, men tror jeg holder dem i krukker.

Piletræerne er vel ca 120 cm høje og skal klippes konstant sååå :) Jeg søger ikke noget der bliver 5 meter højt... bare noget der holder sig i max 2 meter....

Britta sagde ...

Hvis jeg kommer med en sommerfuglebusk, må jeg så få piletræerne? :-)

Tina sagde ...

Britta: Det er en aftale... en sommerfuglebusk... helst hvid ;)

Send en kommentar