Advent og hygge

mandag den 30. november 2009

SÅ blev der også jul og advent og hele baduljen her på matriklen :)

Vi har fået lavet advents"krans" og pyntet op her og der. Jeg havde lidt stjerner og hjerter til overs fra markedet. Så nogen af dem har fået lov at hænge her hos mig.

Stjernerne har fået plads i buen og ligner lidt en hyggelig stjernehimmel :)

Hjerterne hænger på min troldegren, jeg fik i sommers. Hmm jeg kan godt se bladene på den ikke er så kønne mere, som de var i starten.

Men nu er vi klar til julen... i hvert fald sådan rent pyntemæssigt. For vi er kommet til at love at bage småkager.... så lidt er der at lave endnu ;)

Julemarked

søndag den 29. november 2009

NØJ jeg har været stille herinde :) Det er nu ikke fordi der er sket noget eller sådan...

Men hele sidste uge, har jeg knoklet med at lave kreative ting, som fx. disse hjerter og stjerner! På Nanna's gamle skole var der julemarked og der var sørmer lige en lille plads til mig.

Men da jeg ikke rigtigt havde noget julerelateret, måtte jeg jo lige gøre noget. Så jeg har siddet og syet og syet små hjerter.

Og stjernerne er flettet af noget vlieseline agtigt noget. De er vel ca. 15 cm høje og er blevet monteret med to små metalringe og ternede røde bånd :)

Jeg havde også ryddet op i gemmerne, så jeg havde nogen modelbiler med, som jeg havde stående. Fortrinsvis 1:18 Ferrarier. (jeg er begyndt at samle på de lidt bedre modeller). De biler gik som varmt brød når fædre og sønner, gik slukøret rundt bagefter mor/kone og var gooodt træt af at se på nisser, og så fik øje på bilerne. ;) Der blev også gramset og grinet lidt af mine tændrørsdyr og min krumtapaksel-stander.

Men alt i alt en hamrende hyggelig dag, hvor Nanna også lige fik hilst på gamle klassekammerater. Det nød de vist også. Dagen blev i hvert fald afsluttet med gyserfilm hos nogen af kammeraterne. :)

Men jeg tror jeg har gjort et eller andet de sidste dage, som min hånd ikke kunne lide. Den er HELT følelsesløs ovenpå hånden, fra håndroden og op til knoerne. Lidt føleforstyrrelse ud i nogen af fingrene også. Men særligt ovenpå hånden er det slemt. Jeg kan stikke mig på en nål, uden jeg kan mærke det. DET har jeg aldrig prøvet før......

Om lidt kommer Juhulemanden til byen her.... og gaderne fyldes med børn og deres forældre og bedsteforældre. Nanna er vokset lidt fra det... så de sidste par år har det passet med at jeg så går og kigger ud på mylderet, mens jeg pynter til jul ;)

Så det vil jeg gøre nu.... kan i have en dejlig dag?

Maler

søndag den 22. november 2009

Dem der har læst med her længe, ved godt jeg er lidt forelsket i Poul Pava's ting. Og netop derfor har jeg siddet og malet 3 små malerier. De er kun 20 x 20 cm, uden ramme.

Og idag ville jeg så finde rammer til dem og flere små lærreder. Så jeg kørte til Kolding for at kigge.

Men der var kun EN ramme tilbage i den størrelse.... øvøvøv. Men jeg fik da nogen små lærreder med hjem. Så flere små sjove er på vej.

New Moon

lørdag den 21. november 2009

Jeg har lige været til præmiere på Twillight sagaens anden del: New Moon!! Så absolut en god film i mine øjne :)

Det er jo som det altid er, når en bog filmatiseres.... knap så mange detaljer som i bogen. Masser af tanker osv. der er udeladt. Men filmen er så absolut seværdig!

Jeg hørte blandede meninger på vej ud af biffen. Nogen var vist lidt skuffede over slutningen. Men hallooooo.... sådan slutter bogen jo også ;)
Så hvorfor i alverden skulle filmen så slutte anderledes.... den er jo kun en del ud af en længere saga.

Uden at tøve kan jeg sige at jeg glæder mig meget til næsten film og er lidt træt af der kommer til at gå så lang tid ;)

Nu vil jeg jo ikke skrive en masse meninger om diverse ting i filmen, hvis nu nogen ikke har læst bøgerne og gerne vil ind og se filmen. Men jeg synes de er kommet rigtigt godt fra "skildringen" af Jacob Black i denne film... meget interessant ;)

Og så er jeg jo altså lidt vild med hende Alice. Hun er altså noget for sig ;)

Har du ikke set den, så se den! Har du ikke læst den? Så synes jeg bestemt også DET var en god idé. Selv er jeg igang med 3. bog i serien på fire.

Hov og så skal jeg jo snart ind og se 3. film i Millenium Triologien: Luftkastellet der blev sprængt.
Nogen der vil med? ;)


Godnat til dig derude :)

Etikette

torsdag den 19. november 2009

Når jeg hører at folk har tabt deres iPhone i toilettet, sættes en masse tanker igang hos mig.

Hvor mange gange, har jeg mon talt med en person der sad på tønden? Hvor mange gange har et Mmmmmm, i virkeligheden været en måde at svare, når vedkommende i virkeligheden sidder og er travlt optaget af at "fuldføre missionen" på toilettet? Hvor mange gange har en person ikke siddet og bøvlet med at tørre sig, vaske hænder osv. med mig i røret??

Helt ærligt... det er ski da halv underligt at man har sin telefon med på toilettet. Eller er det bare mig? :)

Hvis man ikke engang kan forrette sin nødtørft, uden at skulle tage telefonen imens? Har man så i virkeligheden ikke et lille adskillelsesproblem? Burde man så ikke tage et "kold tyrker", og lade sin telefon ligge slukket i en skuffe, bare lidt?

Jeg kan ikke lade være at tænke på hvad den person, der har sin telefon med på toilettet, ville have gjort førhen? Eller endnu værre, hvad vil denne person gøre når der engang kun findes kameramobiler?? :)

Alt dette er selvsagt, skrevet med et glimt i øjet. Mest for at sige at jeg synes det er underligt så mange der taber sin telefon i toilettet. Burde man nu ikke engang kunne sidde dér, i fred? ;)
Eller er vi bare ude i "Samtale-toiletter", som vi også har samtalekøkkener?

Malehygge og nedtur

onsdag den 18. november 2009

Igår var der malekursus på biblioteket. Ikke at jeg lærte så meget nyt, som jeg ikke allerede havde prøvet før. Og dog, for jeg har aldrig malet med spritbejdse før!! Puuueha det lugter ikke godt ;)

Men det var drøn hyggeligt. Og jeg lærte at der altså ikke er forskel på "kunstner-spartel" og almindelig spartelmasse ;) Det har mange nemlig forsøgt at bilde mig ind. Man skal bare købe noget der er blødt, lækkert og lyst. Det jeg har haft herhjemme har været alt for tykt og svært at trække ud.

Jeg vil lige undskylde den forringede billedkvalitet. Det er taget med det lille lommekamera, som unægtelig IKKE er som at bruge mit store. Farver er elendige og slørede er de også.

Resten er min egen mangel på kreativ fantasi og skabergen.... da det hele ligger i dvale for tiden.

Vi var omkring 12-14 piger der gerne ville have en super aften. Og det fik vi, ikke mindst pga. underviser Tina. På grund af mine for tiden meget meget hullede hukommelse KAN jeg bare ikke komme i tanke om hvad hun mere hedder. Flovt flovt.

Men hvis du køber et par poser perler, eller små lærreder i et supermarked eller noget.... og der udenpå er nogen kreative eksempler, er det med stor sansynlighed hende der har lavet tingene.

Men jeg KAN huske hvad jeg fik lært ;) stort ikke?!

Og jeg kan huske at vores bibliotekarer bør roses, atter engang..... De forstår virkelig at lave nogen super fede arrangementer og de giver den hver gang en skalle. Garanteret ud over hvad deres job egentlig burde indeholde.

Da jeg gik hjem igår, havde jeg det ikke alt for godt og jeg synes alt jeg havde lavet var noget skod. Så jeg gik hjem og malede det hele over idag.

--------------------------

Appropos nedtur. Jamen så har jeg vist bare en gevaldig nedtur for tiden.

Jeg tror det er frugten af et træls år. Og så har dråben været at jeg her mandag skulle have besøg af huslejenævnet og samtidig selv være representeret sammen med udlejer og de andre lejere. De andre lejere er ikke noget problem da vi alle taler fint sammen. Nogen er jeg endda så heldig at kunne kalde mine venner.

Udlejer er derimod en anden sag. Han kan give mig både tics og dårlig mave. Han løj, var efter mig og svinede mig verbalt, hele vejen igennem huset her.

Og det havde jeg gået hele weekenden og "set frem til". Og om aftenen skulle vi så til "Biblioteksmøde", hvor Koldings kulturminister og diverse biblioteksfolk og politikere kom og talte med os om den kommende nedlægning (næsten) af personaletimer, herude i vores by. Og om omlægningen til at være 100% selvhjulpen bibliotek.

I og for sig lyder det så smukt med mere åben på vores bibliotek. Og det lyder sådan set også vældig med selvbetjening, et stykke hen ad vejen. MEN MEN MEN.... vi vil IKKE af med vores to dejlige bibliotekarer, som ud over at være bibliotekarer er Sjælesørgere, kreative sjæle, hjælpende hænder til at finde den bog de godt ved du ikke har læst, dem der siger hej Tina og som har kendt både mig og mit barn i mange år. Dem der rykker en hel dag OG en aften ud af kalenderen for at lave super skønne arrangementer.

Plus det at vores bibliotek er så meget andet end bare et sted vi henter bøger. Det er også stedet med babycafé, bogsnak, kreativ café, pc-stue for ungerne og sååå meget andet.

Vi vil ikke af med det....!!!

SÅ der var jeg også godt bombet da jeg tog hjem derfra. Og kunne godt mærke jeg var liiiidt brugt indeni.

SÅ igår var der malekursus om aftenen. Og jeg havde lovet at bage kage. Så da jeg pludselig opdagede at kursus ikke startede kl 19 som det oftest gør, men derimod kl 17.30, så havde jeg pludselig mega travlt.

Så på een gang lavede jeg aftensmad, bagte kager og fandt de ting frem, jeg ville bruge til mine malerier..... PUUUUEHA jeg var HELT oppe og ringe og jeg lod al opvask og oprydning stå. Det ligner mig ellers ikke. Men jeg kunne ganske enkelt ikke nå det.

Da kursus så sluttede kl 22 fik jeg et lift hjem. Og der stod så opvasken og oprydningen og ventede på mig. Selvom jeg havde det ad h til....

Da jeg så også opdagede at katten havde knækket sig, IGEN, på min seng og det ville kræve nyt sengetøj, knækkede filmen totalt. Det er årevis siden jeg har siddet og vrælet som en anden unge, uden nogen grund andet end at jeg synes det hele var noget tis!!!!

Følelsen har hængt lidt ved idag og jeg har været en klynk. Det er bare så hamrende træls, for jeg hader når jeg ikke har kontrol og når jeg har det sådan...... Jeg håber virkelig det snart er slut igen. Jeg savner mit gode humør og min normale lyst til det hele.....

Strik

torsdag den 12. november 2009

Jeg har været en rigtig ravnemor her til aften ;) Jeg har efterladt datteren hjemme og listet til Café-strik med Bettina!

Liiige en lille smut med toget til Kolding, iiind hos Zalla :) Dejligt hyggeligt lille sted. Hvad der ikke var i kvadratmeter, er der i hjerterum!!! Det er bestemt ikke sidste gang i hører mig ævle om det sted.

Tak for hyggelig aften Bettina :) Og for byttehandlen!

(sorry for crappy foto... men havde kun det lille halvdårlige lommecam med)

Røg og svin

SÅ fik jeg leget lidt med røg :) ikke meget endnu, men lidt. Det er lidt fedt at lege med, fordi det er så uforudsigeligt. Man aner ikke rigtigt helt hvad man ender med at få ud af det. Og man har NUL kontrol.

Eller dvs. du kan bestemme dit lys, afstand, blitz og sådan. Men røgen blæser nu den vej vinden gør... øøhh også selvom der ikke er den store vind ;)

Men nu har jeg testet idag og jeg ved hvad jeg mangler! Jeg mangler helt sikkert mere lys. En arbejdslampe er ikke nok. Så jeg må om på min fars værksted og se om han har een mere jeg liiiige kan låne lidt.

Og så ønsker jeg mig vildt meget en god blitz jeg kan fjernbetjene. Som det er nu står jeg selv og udløser min xterne blitz med hånden. Ikke særlig præcist.

Og jeg ville helt sikkert slippe for en del støj på billederne, hvis jeg ikke behøvede gå så højt op i ISO.

Men hvor om alting er... så øver jeg mig og jeg hygger mig med det.

Idag er tiden til det, da Nanna har lagt sig syg med influenza. Det skulle jo så angiveligt være øffetypen, siger lægen. Hun startede da også dagen med at tage turen lige lukt i dørken, ude på badeværelset. Ikke særlig fedt lige.

Men nu hedder det tv, hygge og forkælelse :) Så mon ikke det går?

Røg

tirsdag den 10. november 2009

Nej nej, jeg er ikke begyndt at ryge igen, selvom jeg har lyst for tiden :)

Men Anita har sat mig griller i hovedet ;) Og jeg mangler derfor nogen røgelsespinde. Men tror i jeg kunne finde nogen? Hverken min Tigerbutik eller Grene, eller Bilka, gav resultat.

Hvor finder man sååårrrn nogen??? Eller andet der kan udvikle røg på en kontrolleret måde :)

Lidt mere fotoleg

fredag den 6. november 2009

Jeg blev lige nødt til at lege lidt med det her idag :) Jeg kan mærke det er et af de tidspunkter jeg kan få hjernen til KUN at gruble over det jeg er igang med.

Hvis jeg derimod læser en bog, tager jeg migselv i hele tiden at sidde og stirre på en side og være helt sunket ind i tankemylder, istedet for teksten.

Det samme gælder hvis jeg fx strikker. Der kan tankerne også rigtigt få frit spil.

Men ved foto bliver jeg nødt til at gruble, indstille, stille op osv.... tilpas lige idag :)

Indendørs fotografering og afslapning

torsdag den 5. november 2009

Jeg har været inde hele dagen. Jeg har simpelthen trukket stikket ud af det hele idag... altså so to speak. Jeg kan godt mærke jeg trænger lidt til at tænke på "ingenting".

Men som sagt så gjort.... jeg har kun lavet noget idag, som jeg havde lyst til!!!!

Så jeg har lavet en lille photoshoot, med to æbler, en bradepande, noget vand, noget mælk, en skål, tre lamper, en rustfri stålplade.....og så et kamera og migselv ;)

Jeg måtte grine lidt undervejs. For min stue ligner virkelig et bombet lokum. Spisebordet i stuen flyder med ovennævnte ting.... dog minus væske.

Men undervejs måtte jeg lige tænke på hvor tit jeg har drømt om at eje eget studio, med alt hvad dertil hører. Men spsm. er.... hvor nødvendigt er de ting? Det er garanteret letter at hive frem og stille op. Men omvendt... så har jeg indtil nu sparet MANGE penge.

.... så er det bare lige.... siger jeg alt dette fordi jeg ikke har disse ting? Og virkelig ønsker mig disse ting?? ;) både og, vil jeg sige. For man KAN jo sagtens uden.... men ingen tvivl om jeg bestemt drømmer om lækre gadgets. Især lys, flash, bedre glas og lignende.

Grunden til at det slog mig lige idag, var nok en blanding af rodet på mit bord, som sikkert kunne have set lidt mere fixt ud.... og det faktum at jeg tit sidder og savler over gadgets hos andre fotofolk. Samtidig får jeg ofte mails med ros, hvor een sætning går igen: "Du må have noget fedt ustyr"!

At det ikke nødvendigvis er tilfældet kan du se HER! Linket viser dig hen til de remedier jeg har brugt idag, så du kan se mit opstilling af denne lille fotoleg :)

Jeps....det hvide på sidste billede ER en blanding af mælk og vand. ;) Næste gang skal det være ren mælk... da det er lidt tykkere end vand og kan lave nogen flotte "kroner".

-------------------------

Aaaah det har været godt med sådan en dag. Men jeg kan GODT mærke at noget foregår indeni. Det sidste års tid med at være PÅ pga. en vis person, har trukket hårde veksler. Det foregår næsten lidt som post traumatisk stress..... først nu siger det KNALD og virkningen kommer.

Ubehageligt......

En af virkningerne har været at jeg har måttet stoppe min fotoblog. Jeg har ikke overskud til både denne og den anden. En må være nok.

Halloween

søndag den 1. november 2009

Muhahahaaaaaa!!!! Er han ikke grum? :)

Foto er taget af Nanna. Græskar er overboens :) Den står på deres altan og spreder lidt hyggeligt uhygge!

Jeg får helt lyst til selv at lave et par stykker. Men ja, det er jo typisk mig at komme i tanker om, EFTER Halloween!! ;)

Tak for lån af foto Nanna :)

Biffen

Jeg har lige været i biffen og se "Pigen der legede med ilden". Den anden film i Millenium triologien.

Slet ikke spor dårlig vil jeg sige. Lisbeth Salander er en sej tøs, der nok ved hvordan hun skal tage sagerne i egen hånd :)

Har du ikke allerede set den, eller læst den, vil jeg tie stille nu og kun sige:

Se den! ;)

Hov, og så blev der da også lige bestilt billetter til New Moon! ;)