Strik, rust og titaller!

fredag den 21. december 2007

Det er ikke fordi jeg ikke laver noget kreativt i disse dage... Det er bare ikke ret meget!

Nu er det snart 14 dage der har handlet KUN om magens far. Men nu er vi også snart helt på plads deromme. Billederne er kommet op på væggen. Alt er vasket af for rejsestøv osv.
Selv hjemmeplejen har "allerede" fået sat en nøgleboks op udenfor, så det igår aftes var første gang vi ikke skulle om og låse af for natten! ;)

Nå... men nu til det kreative...

Jeg er startet på et Breast Cancer Awareness Scarf i lyserød Lucca! Det er jo ganske sjovt at strikke fine mønstre ;) Jeg måtte dog starte forfra igår aftes, fordi jeg mente at katten og jeg kunne sidde side om side, mens jeg strikkede... og det endte med at katten rende af med strikkepinden, som blev trukket ud af strikketøjet ;) Og jeg dur IKKE til at få samlet op på pinden igen, med omslag osv...

Jeg har også gang i at lave rustne blade i metal. Jeg har gang i et par forskellige metoder, for at se hvad der bliver bedst.

Det øverste blad har fået brintoverilte, med salt strøet ud på, og sat til tørre.
Det andet blad har ligget 30 minutter i Æblecidereddike og så lagt til tørre.

Jeg aner ikke hvilken metoder jeg synes bedst om. Måske det skal mixes!?!
Hvad de skal bruges til, vil jeg hellere vise, når jeg kommer så langt ;)

Sidst, men ikke mindst, kom Nanna idag hjem med sine første standpunkts karakterer! Jeg må tilstå det nok udløser et eller andet godt til hende. For jeg må sige at det jo ser ganske godt ud! ;)

Husk at det er efter den nye og lidt trælse karakterskala. Jeg kan knap selv finde ud af den endnu.

Den nye skala til sammenligning med den gamle 13-skala, ses HER! Det viser at 10 idag, svarede til 10 før. Og at 7 idag, svarede til 8 eller 9 før. Det er iiiikke til at hitte hovede og hale i *Griner*

Men til elevsamtalen, var lærerne igen fulde af lovord om hvor godt Nanna klarede sig, både bogligt og socialt. Så jeg kan kun se på og være stolt! Og dernæst håbe at lysten til at studere vil fortsætte! :)

De griner vist lidt af mig på skolen. For jeg har ytret at jeg altid har været lidt bange for "arv og miljø". Man læser jo ofte om at socialt lavt stillede forældre, får børn der også havner lavt på rangstigen. Og jeg er jo førtidspensionist uden nogen høj uddannelse. Og jeg har altid frygtet at Nanna skulle ende ligesådan. Så jeg har altid presset på for at hun skal følge sine drømme!!

Indtil nu er/var drømmene Dyrlægeassistent eller Politibetjent.

10 kommentarer:

Britta sagde ...

Du er da nået langt med det tørklæde - trods legenede kat ;-)

Og her på bloggen ligner de blade ikke længere døde sild ;-D Synes de er flotte på hver sin måde.

Hvor er Nansen dygtig! Og bare fordi du ikke har en højere uddannelse betyder det jo ikke at du er dum, vel!

Knus B

Helle K. sagde ...

Ligesom du så har jeg været bange for "arv og miljø", men min datter ser heldigvis også ud til, at drive det lidt længere, end jeg har gjort.
Jeg kan bedst li' det øverste blad med brintoverilte, men det er nok fordi, jeg er til det mere rå look.
Sikke et fint tørklæde, jeg har slet ikke fået strikket i lang tid, jeg har en bunke bøger fra biblioteket, som jeg bare skal igennem...

Karina sagde ...

Til lykke til datteren med de fine karakterer. Det er da super! Som gymnasiesekretær har jeg jo set på de karakterer i flere år, da vi har kørt som forsøgsskoler i UVM, men det har da lige været noget vi skulle vænne os til allesammen. Det er også et rigtig fint tørklæde du har gang i. Glæder mig til at se det færdigt!
God jul fra
Karina

kagekone sagde ...

Dit tørklæde ser fint ud, jeg glæder mig til at se det færdigt. Bladene er skønne, jeg er vild med det nederste der minder mig om våde blåmuslingeskaller...

Din datter er super dygtig og fortjener da vist en ekstra julegave. Her hjemme har vi i mange år givet karakterpenge for de to-cifrede karaktere (mine drenge kaster om sig med 9,10 og 11 taller nu 7, 10 og 12 taller) men efter yngste startede i gymnasiet har vi været nød til at sætte et maks. beløb på, for nu får han jo karakterer flere gange om året...

Sifka sagde ...

Jeg roder også rundt i den nye skala, men det kommer vel hen ad vejen. Social arv kan brydes, og du behøver vist ikke at bekymre dig med den kreativitet, du ligger for dagen, og iøvrigt støtter du jo op om din dygtige datter.

Jeg må sige, at du får noget fra hånden og altid enormt lækre ting. Jeg synes sgu også, at du er dygtig. Og så god jul iøvrigt:)

GitteB sagde ...

Flot tørklæde!
Og flot af Nanna. At bryde social arv - hm hvad er social arv så lige? For at have en mor med omløb i hovedet og masser af kreativitet er vel en mægtig social arv at gå videre med. Det handler jo ikke kun om, hvad vi opnår 'derude' - men også hvem vi er som mennesker og hvor langt vi når 'indeni'. Man kan sagtens være en succes med en førtidspension og ingen videre uddannelse - iflg. mig :-).
Hav en skøn jul.

KH Gitte B

Tina sagde ...

Britta: Tak for rosen ;) Næææh føler mig bestemt ikke dum og det har jeg aldrig gjort... som sådan ;)
Jeg fik rigtig gode karakterer i skolen og har aldrig valgt at være ligeglad med fremtiden. Jeg blev indhentet af mit helbred.

HelleK: GODT at høre at man KAN bryde den sociale arv og at det ikke altid ender som de dumme statistikker siger :)
Jeg har nu valgt at mixe begge slags blade... så der er både de rustikke og de lidt mere rolige. :)
Jeg får heller ikke strikket ret meget...mest fordi jeg føler jeg har en slags strikkeblokering pt... hmm håber det snart går over :)

Karina: Tak for rosen :) Ja vi vænner os nok også snart til dem... men 13 skalaen sidder godt fast i mig ;)

Kagekonen: aii muslingeskaller...det har du da ret i ... det havde jeg ikke set før nu ;)
Uh det med karakterpenge, blev også brugt af nogen i min egen klasse da jeg gik i skole. Det kunne være man skulle indføre den gulerod? :) OMvendt så har min datter det sådan at hendes lektier SKAL være fejlfri. Så hun mangler ikke guleroden...
Men en god ide!!!

Sifka: hvor er du sød ved mig :) Det er nu dejligt med lidt ros af og til. Jeg plejer at sige at jeg ikke har en fin uddannelse ... men istedet kan jeg lidt af meget! ;)
Og god jul til dig osse!

Gitte: Tak :) Ja hvad er social arv lige... jeg tænker kun på de statistikker der siger at børn af socialt lavtstillede forældre, uden uddannelse osv... har en meget stor chance for at ende ligesådan. Men i bund og grund handler det om LYKKEFØLELSE... hvis man spørger mig. En Akademisk uddannelse er ikke en døjt værd, hvis man står trist op hver dag! :):)
Tak for de søde ord Gitte, og GOD Jul til dig og dine!! :)

GitteB sagde ...

Årh det var skam så lidt, Tina.
De statistikker kan bruges - og misbruges. Jeg har selv været mønsterbryder - og noget af det bedste man kan give sine børn er bl.a. at være et godt menneskeligt forbillede + give dem en masse kærlighed og støtte - og dét har intet at gøre med social status eller uddannelse - eller mangel på samme.
KH Gitte B

Rimkogeren sagde ...

Til bloggere som jeg
med interesse
har besøgt flere gange:

Højt over juleby og juleland
flyver hurtigt en munter lille julemand.
Han sidder på ryggen at den nystegte julegås,
en af dem med æbler og svedsker i mås,
bedre gås til opgaven nemlig ikke fås.
De skal dette ønske til dig bringe som julegave:
Altså, at du må få den jul, som du helst vil julehave.

Rimkogeren

Tina sagde ...

GitteB: Sådan sagde de også på det smertehåndteringskursus jeg gik på sidste efterår! Og jeg forsøger også at sige til mig selv at jeg er okay og at hun nok skal klare sig, selvom jeg er førtids. :)
Og jeg er enig i at kærlighed og støtte er GULD værd!!!

Rimkogeren: TUSIND tak for det herlige digt :):) Endelig flere af dem!!
Jeg tror jeg får min yndlingsjul, for hele familien samles imorgen... DET glæder jeg mig til :)
GOD jul dig dig og dine!!

Send en kommentar