Det store Agurkevæddeløb 2013

mandag den 1. april 2013


Her sad jeg og ventede... og ventede... på at klokken slog midnat! For da lød startskuddet til Det store Agurkevæddeløb 2013.

Det kræver vist en forklaring... 43 voksne mennesker, har lavet en Facebookgruppe, netop til dette formål. I aften kl. 00.00, måtte man så sine 3 agurkefrø, der var sponsoreret af Bjarne Højlund!

Måden man sår dem på, vælger man selv. Det kan være at lægge frøene i blød i vand, så i jord, ved hjælp af hydro, med eller uden kunstlys. Om 2 uger, vælger man så den ene spire, man vil dyste med.

Efter 4, 8 og 12 uger, poster man et billede med målestok, for at se hvem der har den største!! (Plante jow jow... PLANTE) ;)

Og dernæst går hele dysten på, at den der først har en agurk på 10 cm, har vundet !!  Og det bliver jo mig... det tvivler jeg ikke på :) Mig, der aldrig har sået en agurk før og ikke aner en fløjt herom... jeg sniger mig indenom, stille som en Ninja ved nattetide!!

Men inden, jeg puttede mine frø i jorden, å gammeldaws maner ... måtte jeg altså lige knipse et foto, der viste ventiden. Lidt sjov må der til ;)


Her står mine potter så.... det frø jeg vil dyste med, kommer til at bo i zinkpotten, indtil de skal pottes om ;) Lidt pænt skal den jo bo. Man skal nemlig være god ved sådan nogen spirer. Nogen synger for dem, andre snakker med dem og andre igen synes det er pjattet.... men mine, de får det godt ;)


Ud over Agurkevæddeløbet, har jeg også udført potentielt farligt arbejde idag. For mig, blev det en blodig affære! Ikke mindre en to fingre blev nærmest skåret halvt af !!!! (overdrivelse er sommetider på sin plads). Det er jo om at udnytte årets første dag på sommertid!! Og faktisk første dag længe, med solskin. Så det er om at glemme, at sneen ligger mange steder og der har været frost indtil nu.

Jeg fik dog vasket alle ruderne til mit drivhus. Det tog sin tid, da de skulle renses grundigt for alger og gammel silikonefuge. Men nu er de funklende fine! Og fingrene hænger fast endnu.


Og som bonus, fik jeg lige hjælpende besøg af mine forældre :) Jeg troede kun vi skulle afdække en del af jorden med plastik, så den kunne tø lidt op. Men inden jeg kunne sige: "forår, hvor bliver du af?", så stod mit drivhus på sokkel og det hele.

Kun glasset mangler :) Da vi pillede det ned, tog vi det meste glas ud. På nær noget af langsiderne, og selve døren. Så dem der stadig sidder i, samt alle alulisterne, skal renses én af dagene. De er lige så grønne og fyldt med silikonefuge, som ruderne vi tog ud.

Så der er stadig lidt arbejde, inden den står helt klar. Og inde i drivhuset er der lige nu et rundt bed - ja det var lige lidt i vejen - som skal tøes op og tømmes for planter ;) Dernæst mangler jeg havefliser (ca. 5-7 kvm), så hvis du har nogen til overs, eller kender nogen der har, er jeg glad aftager :)
Og jeg mangler også en god håndfuld ruder til huset.

Men SÅ varer der heller ikke længe før jeg er SÅ klar til denne sæson ;)
2 kommentarer:

Lene sagde ...

Det bliver godt nok spændende med at indrette drivhuset hva'? Jeg ved at du får det lavet sååååå fint og der vil være planter over det hele :). Sjov konkurrence og selvfølgelig vinder du :).
Knus fra Lene (nu med undertøj ;D)

Sine Smed sagde ...

Det er da en sjov dyst. Jeg har plantet nogle æblekerner, og et af dem har spiret i dag! Havde helt opgivet dem. Så nu kan mit kommende æbletræ få selsskab af mine citrontræer.
Jeg hepper på at du vinder.
God påske

Send en kommentar