Sokker sokker sokker

fredag den 18. februar 2011


Nøøøj jeg har handlet garn idag :) lækre farver Kunstgarn fra Hjerte Garn. Og jeg havde en veninde med, som jeg vist kom til at lokke lidt i fordærv, med mumset garn.

Men helt ærligt, så meget som vi går på vores fødder, så skal de da forkæles lidt, ikke? ;)

Men jeg blev også nødt til at have lidt mere garn, fordi det jo går lidt hurtigt med de der sokker.... Ikke fordi jeg mangler undskyldninger vel? Men det passer altså lidt... ;)


Men det kører nu derudad. Selvom jeg lige måtte debattere lidt på www, for at finde ud af om man kan undgå den bratte farveovergang, over vristen, når man strikker i sådan noget garn som dette :) For een ting er at jeg da kan leve med det... men hvis der er en smart måde at undgå det på.... ville det jo være at foretrække.

Men rent logisk set, kan man vel kun undgå det ved at strikke strømper på to pinde, som skal syes sammen bagefter??? Hvad siger i ? :)

Sokken på foto er dog af garnet: Palett fra Sandnes mini og ikke Kunstgarn.

8 kommentarer:

Pernille sagde ...

I min barndom strikkede man vistnok rigtig mange sokker i snoet rib, eller hvad det hedder.
Noget med 4-6 pinde rib, og så forskubbe ribben , så vrang kommer over ret de næste 4-6 pinde.
Det giver en ret elastisk sok. der stort set bare skal være et rør med en tåafslutning. Ingen hæl, for ribben lægger sig fint om hælen... men de er knap så kønne :D

Miv sagde ...

der er noget der hedder Timeglas Hæl... Jeg er ikke helt så stærk i det, men tjeck lige den side der hedder Paapinden.dk
Der er næsten alt om strikkemetoder og tips..

Lækkert fordærv du er lokket ud i!

Knus

børnetøjsmærker sagde ...

Kan godt li det valgte garn :-)

Julia Zahle sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Julia Zahle sagde ...

Du strikker sokken rundt og rundt - og laver en "afterthourght heel" - du strikker altså en bomuldsgarn ind, der hvor du vil placere hælen og strikker så hælen (og alternativt tåen og ribben) i en kontrastfarve. Skriv, hvis du har spørgsmål, Tina.

På den måde bevarer du den glidende overgang...

Se evt. på YarnHarlots blog, hun har lige lavet et sådant par. Det er i alle tilfælde en strømpe, jeg har i tankerne at lave med mit strømpegarn med glidende overgang.

Se på Ravelry og søg på "afterthourght heel" i "sock techniques", så finder du en tre-siders opskrifter: http://www.ravelry.com/patterns/search#photo=yes&craft=knitting&availability=free&pa=afterthought-heel&sort=best&view=captioned_thumbs

Tina sagde ...

Tak for alle de gode råd piger :)
Julia, det er LIGE sådan en idé jeg kunne bruge. FOr jeg kunne jo også bare strikke hælen, med den anden ende af samme nøgle, så bare hælen bliver lidt anderledes. Det er flottere med farveskiftet dér end ovenpå foden :) TAK !!!

Tine sagde ...

Super flot garn!
Glæder mig til at se resultatet :-)

Lykke sagde ...

Sikke du har fået gang i sokkerne :-) Der er heller ikke noget skønnere. Fine farver du har valgt til at fortsætte med.

Tilføj en kommentar