Grønt er godt for øjnene

torsdag den 14. februar 2013


At grønt er godt for øjnene, ved vi alle. Vi ved at det er sundt at spise grønt - men helt ærligt... at SE på grønt er også dejligt :)

Denne årstid byder ikke på så meget af det. Men mosset gror fint og ligger i tykke grønne dyner på træer og stubbe.


Nåja, og så er det efeu i lange baner. Det tror jeg kan klare selv den koldeste danske vinter.

Dog vil jeg sige, at det begynder at krible i mig, for at se noget nyt grønt gro op igennem det tykke lag af visne blade. Små spæde anemoner, der stikker deres hvide krone op over det brune løv. Åh hvor jeg elsker den årstid :)


Dog findes min yndlingsfarve året rundt. Grønt er der altid - bare man kigger godt nok efter :) Især på træerne kan farven changere i alskens nuancer, alene når man kigger på mos! Se bar dette træ ovenfor.... lige fra flot skarp grøn, til den smukke irgrønne farve.


Skoven vi besøgte idag, Nanna og jeg, er ikke den vi plejer at gå i. Denne skov bar præg af skovbrug overalt. Som træstubben herover.... se lige hvor sjovt at mosset gror op til, hvor træet har været savet :)

Og træet herunder, som vist bare stod op, af gammel vane. Mens dens oversavede bund, mindede om en stor mund der stod og lo ad hele situationen ;)


Men sådan er der jo så meget liv i en skov. Små bitte ting, man kun ser, hvis man slår bremsen i sin stressede tilværelse og giver sig selv lov til at SE. Se hvad der er af små finurlige ting omkring sig.

Selv de små svampe kan få mig ned og stå i den karakteristiske "skide-positur", som nok er kendt for flere knipsende fotonørder ;) Søde små støvbolde.... jeg elsker dem. De minder lidt om små koraller, med deres runde søde facon, med hul i midten.


Men eeehh, VINDEN er en helt anden sag ... den var intet mindre end biiidende isnende kold idag. Den krøb ind ad hver en sprække i tøjet, den overhovedet kunne finde. Som et lille snigende spøgelse, listede den sine kolde klamme hænder ind i hvert et ærmegab og hver en halskant. Og havde den frækhed at bide mig i næsen, så jeg lignede en rudolf med højglanspoleret tud, der vendte hjemover til varmen igen, for at få liv i de kolde lemmer.  :)

Men dejligt, det var det !!
7 kommentarer:

Susi sagde ...

What truely beautiful photos!

Tina sagde ...

Susi, Thanks a lot :) It was a beautiful day today.

Frk. Smed sagde ...

Det ser virkelig godt ud. Her i København ligger der stadig 4 cm sne, så det er ikke meget af det grønne man kan se. Glæder mig virkelig meget til foråret begynder at titte frem.

Aslaug sagde ...

Grøn er også min yndlingsfarve - tak for de smukke billeder af alt det grønne ;D

Tina sagde ...

Frk. Smed: Tak skal du have :) Her ligger sneen sådan lidt spredt... men det er ikke mere hvidt end det er grønt mere. Jeg elsker sneen, men begynder altså at længes efter forår og sommer :) Ingen tvivl om det!

Aslaug: Grøn er en vidunderlig positiv farve :) Og velbekomme! :)

monaelisabeth sagde ...

Bare så flotte nogle fotos fra skoven !

Tina sagde ...

Monaelisabeth: Tak skal du have :)

Send en kommentar