Kamera opgradering!

torsdag den 12. april 2012

Jeg står nu og skal til at opgradere mit kamera. Jeg har nu et Canon eos 450D, som jeg ellers har været glad for, men jeg savner noget mere skarphed og dybde i mine fotos.
 
Og jeg har nu i to timer siddet og sammenlignet flere kameraer: 450D vs 7D vs 60D.... Og jeg har siddet og svinget frem og tilbage mellem at være HELT sikker på både den ene og den anden!!!
 
  • Jeg skulle gerne kunne se en opgradering på mine fotos, i skarphed og dybde.
  • Jeg kommer kun til at bruge video lidt.
  • Jeg tager fortrinsvis fotos i naturen/skoven og portrætter indendøre.
  • Der hvor jeg tit møder frustrationen, er i dårligt lys.
 
Der er et par ulemper ved begge de to kameraer, som generer mig lidt:
Umiddelbar ulempe ved 60D er vippeskærmen (svagt punkt - kan knække)
Ulempe ved 7D , andre hukommelseskort end dem jeg har allerede.
 
Der er 3000 kr forskel på de to kameraer, med samme objektiv. Kan den forskel retfærdiggøre køb af 7D frem for 60D? Eller burde differencen i stedet lægges i et bedre objektiv?
 
Sidder der nogen derude, der kan gøre mig klogere og guide mig nærmere et endeligt valg? :) Har du et af de to? Eller har du måske et tredje alternativ, jeg ikke har overvejet?
 
Giv mig endeligt dit besyv med !!!
 
 
 

7 kommentarer:

Linda Eg sagde ...

Du vil kun vælge i mellem Canons? Har ikke den helt store forstand på deres kameraer, men Nikons og Olympus ved jeg en del om... Men hvis du ikke allerede ved det, så skal du i hvert fald tjekke ISO på dem du vakler i mellem, google evt nogle sammenligninger med billeder hvor der bliver skiftet i ISO... :) Håber du findet et perfekt et til dig ;)

**Perler på snor** / Dorthe DK sagde ...

Jeg er SÅ glad for 600D med vippeskærm - stor fordel ved macro og koncerter mv.
Jeg havde STOR glæde af at læse mange forskellige test's på de forskellige kameraer inden jeg købte.

Held og lykke med det.
:-) Dorthe

http://www.mydigitalphotos.dk/canon-eos-600d/#more-6115

Tina sagde ...

Linda: Jeg tænker umiddelbart Canon, da jeg er vant til dette mærke :) Så hvis jeg skifter, skal jeg skifte alt hvad jeg har af udstyr.
ISO værdien er ikke nødvendigvis løsningen alene ;) Du kan godt få et kamera med høj iso værdi, der ikke udnytter det til fulde.

Dorthe: Jeg har læst tests, så jeg er helt grøn i hovedet ;) Og nogen af forskellene synes små, på tekst og andre store. SÅ derfor tænkte jeg at høre jer læsere ad, hvad jeres erfaringer var med egne kameraer. ;)

Kludemutter sagde ...

Hej !
Tillader at blande mig ;)
Jeg kikker nemlig selv på at udskifte mir 500D.
Har været på kursus og talt med min lære om det.
Har prøvet at stå med et 7D, det er tungt at stå med. Har været i Vefafoto i Vejle også,han mente også et 60D,forskellen er ikke særlig stor bortset fra prisen.
Så mit valg vil være 60D.
Går dog og venter har ladet mig fortælle der er nye modeller på vej, men så er prisen jo igen en helt anden ;)

Håber du finder det kamera du bliver mest glad ved.

Yt.

Tina sagde ...

Hej Yt :)
Det er også Vefa foto i vejle jeg handler hos og tænkte at tage op og høre deres besyv med.
På et fotoforum får jeg også denne besked: Spar pengene på kamera og køb i stedet objektiver. Så kan man få et 600D til at blive tæske godt. Men omvendt... køber man fx et 7D og har halvgode objektiver, så vil man opleve en fremgang der er næsten mindre.

Deborah sagde ...

Jeg havde også store overvejelser, da jeg købte i sin tid. Og vidste simpelthen ikke, hvor jeg skulle spørge. Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, havde jeg måske valgt anderledes, men er meget glad for mit 40D. Det var en opgradering i str. og en model baglæns so to speak for at få så meget kamera som muligt for pengene.

Grunden til det, blev det, var at det ikke er for tungt, men har titaniumhus (holdbart) og at det tager 6 fotos pr. sekund. Det sidste, var især et kriterie for mig, til fotografering af hestene.

Jeg handlede hos Kamerahuset, som både har online og fysisk butik, og fandt senere ud af, at de kan give gode kompetente råd. Så dem kan jeg godt anbefale.

Alt er jo relativt, og afhænger også af pengepung, især i vores situation. Jeg er sikker på, de få mangler, jeg kunne have i forhold til mit kamera nu, er objektiv betinget.

Jeg vurderede heller ikke, at jeg ville få den store brug for video, men det er måske noget, jeg vil overveje, når jeg engang skal skifte. Håber det var til lidt hjælp?

Tina sagde ...

Deborah: Jah til heste, biler og andre bevægelige genstande ville jeg HELT sikkert vælge et 7D idag... men da jeg fortrinsvis skyder stillestående ting, sparer jeg de 3000 kr og "nøjes" med 60D'eren :)
Jeg handler hos Vefafoto i Vejle og har gjort det altid. De er ikke de aller billigste, men deres priser er rimelige og servicen er helt i top :)
Jeg har helt sikkert et brgrænset budget, så må derfor prioritere desværre. Der er video i 60D, men det kommer jeg ikke rigtigt til at bruge.

Send en kommentar