Skagen tur/retur

fredag den 13. juli 2007

Manden og jeg fik den skøre og impulsive idé igår, at tage en lille "smuttur" til Skagen!!! Et sted jeg bare elsker, og husker fra barndomsture! Manden har været der som lillebitte og huskede ikke rigtigt det hele, så det virkede oplagt at genopfriske minderne.

Så afsted det gik!! Der er faaamer langt derop, skal jeg lige hilse at sige ;) Men turen er bestemt det værd hvis man spørger mig. Men jeg elsker også natur og flotte udsigter!

Vejret var i et underligt lune, med mørke skyer, der hang deroppe og truede lidt med både det ene og det andet. Heldigvis holdt de sig i skindet, helt indtil vi var på vej hjem igen, kl. 22 om aftenen.

Vi startede med Grenen, som jo ER "Skagen"!! ;) Der er noget særligt over de to vande der mødes! Noget, som jeg ikke er klar over, om findes ret mange andre steder, derude i verden. Jeg føler det er noget unikt! Trods blæsten og det noget usikre vejr, var der forbavsende mange mennesker derude!

Reminder til en anden god gang: Tag nu de sko af!!! ;)Derefter gik turen ooooop, op, op... op i Skagen fyr! WOW en udsigt man lige får deroppefra. Så jeg fik set Grenen både i normal og fugle-perspektv ;)

Reminder til anden god gang: HUSK for guds skyld og at du har gigt, inden du igen tager alle de trapper!!! ;)Man kan ikke være i Skagen og nabolag, uden også at besøge til Tilsandede Kirke!!! Det er et must og jeg husker den også fra turene med mine forældre :) MEN een ting generer mig lidt.

Jeg mener at huske, at da vi var der som børn, der var der stadig fyldt med sand indeni tårnet... og der stod nogen bænke man kunne sidde på!!?? Nu er der bare en souvenir-biks?! :(Jeps du har ret! Man kan heller ikke komme udenom Raabjerg Mile! Den skal også bare ses! :) En helt unik ting, som jeg heller ikke tror man ser mange andre steder! En vandrende mega godylt stor klit. Den flytter sig helt op til 20 m pr. år! Så guderne må vide hvor den er, når jeg engang er blevet gammel og sidder på plejehjem ;)

Reminder til en anden god gang : TAG nu de sko AF!!!

Turen var super skøn og skal helt sikkert gentages :) Dog skal Reminderne huskes ;) Og næste gang skal Nanna med! Hun skal bare trækkes igennem sandet skal hun!!! ;)

Vi tog ret sent hjem igen og landede herhjemme, tids nok til lidt natmad, en sludder ... og sengetid :)

(billederne bør ses i stort format ;) klik på dem)

Flere fotos: Panoramabillede bestående af 6 billeder, taget fra Fyrtårnet! Og Panoramabillede bestående af 12 billeder, taget af Raabjerg mile (180grader).

7 kommentarer:

Jane sagde ...

Åhh Tina det er nogen super billeder du har taget. Skagen er virkelig et besøg værd. Du skulle da ha sagt du kom herop omkring, jeg ville da godt ha givet en bid brød og en kop mocca eller hvad nu I havde lyst til.
Kh Jane

Anonym sagde ...

Hold op nogen fede fotos, du har taget! Anyway, de panoramafotos er det helt vilt flotte. Jeg har aldrig været på Skagen - noget jeg mangler, og dine fotos gav mig bestemt ikke mindre lyst. De kommer vel også på Flickr tænker jeg... God weekend!

Tina - omme i London sagde ...

Ih, nu glaeder jeg mig ENDNU mere til min sommerferie i DK. Vi skal ogsaa en tur til Skagen. Der er bare saa smukt!

Tina sagde ...

Jane: Tak!! Ja det er det bestemt og det bliver ikke sidste gang. Aii jamen jeg vidste jo ikke lige at duu boede der ;);)

Deborah: Tak skal du have!! :) Du kan bestemt glæde dig, hvis i får lyst til at kigge nærmere på Skagen og omegn. Der er smukt!! Mine billeder ligger på flickr allerede. Men ikke på den konto jeg viser på bloggen. Jeg skal nok lige få opdateret lidt ;)

Tina - Omme i london: Du kan godt begynde at glæder dig så!! Der er FEDT i Skagen! Det er ren rå natur, hvis du spørger mig! Man får set lidt til den drilske og barske side af naturen :):)

Og forresten... vi mærkede intet til at det var FREDAG D. 13!!!!! ;);)

Pia sagde ...

Hej Tina,
Ja, der er fantastisk på Skagen - det er godt nok snart nogle (puha, maaange) år siden, jeg har været der, men det var en kæmpe oplevelse, som skal gentages snart...
Forøvrigt har man samme fænomen med vande, der mødes på Sjællands Odde (der kom jeg meget som barn og stod og beundrede at bølgerne slog sammen). Der er dog ikke sand, men sten, så man kan ikke lige så nemt gå derud (som jeg husker det, det er jo også maaaaaaaange år siden) :-)
KH PiaT

Tina sagde ...

PiaT: Okay jeg har faktisk aldrig været på Sjællands Odde :) Det skal jeg vist se en dag!!! Jeg elsker at se nye steder! Og når man alligevel er på tur, kan man jo lige så godt stoppe af og til, og se nogen af alle de spændende steder Danmark har at byde på ;)

Anonym sagde ...

Takk for fine bilder fra steder jeg har vært, selv om jeg bor i Norge!! SKAGEN er nydelig på en solskinnsdag!!!!! Vi trodde vi skulle rekke en liten tur dit på vår ferie, men vi rakk så mye annet!
Det ligger bilder fra vår ferietur i Danmark, i min blogg!

Send en kommentar