Dating

tirsdag den 7. juni 2011

For noget tid siden blev jeg udsat for lettere "gruppepres" ;) KOM nu ud og date.... var der nogen der sagde. Og efter en tid tænkte jeg: "Okay, okay, så giver jeg det da en chance!"

Så jeg meldte mig til, på et større dansk dating site, med en nervøs og underlig følelse i maven. Det hele føltes lettere kunstigt og kød-katalogs agtigt! Man bladrer rundt og sorterer folk fra, på et tyndere grundlag end man ville vælge sofapuder fra. Næsten på samme plan som, det man ikke må: Nemlig at lave designer babyer... Jeg vil ha' blå øjne, lækkert hår, smækker måz og noget mellem ørerne.

Når du så har siddet og luret lidt, løfter du blikket og opdager at din inbox er oversvømmet af meddelelser fra diverse fyre og så.... .... så starter de samme floskler fra dem alle: Ihhh hvor er du dejlig, du er da vist den eneste ene- agtige brevvekslinger. Nogen mere ihærdige end andre.

Så er det du efter nogen tid sidder og tænker: "Okay, måske er jeg også bare for krævende, kræsen og sart, giv dem nu en chance." Og så er det man kaster sig nervøst ud i en date eller to.

Nu sidder jeg så her nogen måneder og nogen oplevelser rigere! Og det er der kommet nedenstående råd til mænnerne ud af. HVIS nu en af mine dates sidder derude og læser med,,,, så tag nedenstående som det det er, et råd ;) Tag det ikke for nært, for der sidder sikkert andre piger derude, som ikke har samme kriterier som mig. Så jeg har ikke en agenda der går ud på at såre !

Ting du bør huske på 1. date!
Gentleman: Vær en gentleman og husk de små ting. En lille blomst gør underværker. Eller medbring vinen. Åbn døren og hold den for hende. Tilbyd din hjælp. Det kan virke en smule træls, hvis du nærmest møver dig forbi hende på vej ud af en dør. Eller, hvis i har handlet for at lave fælles mad, og du efterlader hende, slæbende på 3 poser varer, mens hun pruster af udmattethed. Og hvis hun så står og laver mad, uden at du tilbyder at hjælpe, så kan det nemt ske at hun næste gang ikke synes at idéen om ”fælles madlavning” rigtigt holder.
Initiativ: Vis nu noget initiativ! Hvis du har en fornemmelse om hvilke film hun kan lide, så bestil nogen billetter… leg ikke 100 spørgsmål til professoren med hende, over noget så simpelt som en biograftur.
Skal i ud og spise, så vis hende du har styr på det. Bestil et bord i forvejen, i stedet for at stå og få at vide at alt er optaget… så i er nødt til at ende med fastfood. Er i alligevel heldige at få et bord, så vælg et bord og led hende derhen, sørg for at i får bestilt.. Intitativ viser du har styr på tingene... giv hende ikke MOR-fornemmelsen, om at hun styrer alt og skal vælge, selv for dig.
Hvis du synes det er mega hyggeligt at spise hjemme og lave mad sammen, frem for biografen, så foreslå det direkte, så du ikke ender med at sidde og småsnorke under en ellers så hyggelig film, mens din date sidder med højrøde kinder af flovhed over dine snorkelyde. For bagefter uskyldigt at sige: ”Sov? jeg sov ikke, det var en tæske god film”, når du i virkeligheden kun har set halvdelen.
Helikoptertunge: Styr nu den tunge! Det er ikke antallet og hastigheden af roterende bevægelser der tæller. Udenom tungen findes to bløde ting, kaldet læber… de vil også rigtigt gerne lege med. Og hvis du nu sætter hastigheden lidt ned, kan du måske nå rigtigt at føle, sanse og mærke din partner. Og måske liiiige lade hende ånde engang og sluge mundvandet!
Chihuahua: På første date er det en kende voldsomt, hvis du render rundt og ”humser” hendes krop, som en lille chihuahua hanhund der vejrer en tæve i løbetid. Dit forplantningsorgan er ikke i centrum idag!! Og du vinder ikke point ved at kaste hende op mod væggene og gnubbe dig op ad hende, mens du fortæller hende hvor dejlig hun er eller hvilken tilstand din kalorius nu er i.  Nus i stedet blidt hendes arm, hendes nakke eller hold hendes hånd mens du fortæller hende nogen søde ting. Tro mig, så når du længere, end at give hende billeder på nethinden, af en lille hund der forgriber sig på en sagesløs bamse, på et stuegulv.
Familie, venner og x-kærester: Dette er første date, når du går hjem, skulle der gerne være flere uudtømte emner tilbage, at tale om. Så sid ikke og fortæl hele dit liv, i punktform…. Det er ikke nødvendigt at fortælle i detaljer, hvornår, hvor længe, og hvor godt du boede sammen med x nr. 1 – 2 og 3. Og hvorfor og hvornår og hvordan i splittede op…. Når man nu bare stiller spørgsmålet: ”Har du været alene længe?”
Det er heller ikke spor nødvendigt at remse hele familien op, med navne, aldre, hvem de er sammen med, hvor mange børn de har og hvad dit forhold er til hver enkelt. Det er ikke en hel tilstandsrapport du skal aflægge på få timer.
Fremtidsplaner: Rooolig nu. Fortæl hende ikke at du lige kan se hende sidde og blive gammel med dig, under det store æbletræ i haven. I ved ikke engang om i overlever første date endnu. Løb ikke rundt i huset og fortæl om diverse ombygninger der kommer, mens du spørger hende om hun vil hjælpe med tips og idéer. Fortæl hende heller ikke at hun kan vælge LIGE det rum hun vil have, til krea-rum, NÅR hun flytter ind. Køl nu ned og find ud af hvad i skal lave I DAG og måske næste gang i ses. Resten skal nok komme, hvis det når dertil! Og hold rundvisningen i et leje, hvor du egentlig bare viser dit hus frem… Mi casa est su casa, kan komme senere….
Moster Oda: Sid ikke og vis hende hele fotoalbummet i warp speed, mens du fortæller at Moster Oda, har fødselsdag om 6 måneder og så sige: ”Men der skal du jo med, så kan du selv se hende”! Husk det nu, du ved ikke om denne date skal gentages. Hvis du kører på med sådanne sætninger, skal du nok regne med at din plads ved siden af dig, til Moster Oda’s fest, er TOM!
De 3 små ord: Vær nu sød at gemme de 3 små ord, til du virkelig kender din date. INGEN kan elske sin date, allerede første gang de mødes. Heller ikke selvom du har skrevet med hende i en rum tid. Du kan måske være FORelsket, eller betaget. Men de der 3 ord, får hende højst til at bakke og tænke at du måske skal stille resten af rødvinen fra dig og gå over til kaffe…. for én eller anden delirium må du have…
Uglet hår: Du har måske set en erotisk film om det… eller læst det et sted. At man roder lidt rundt i håret på hende den lækre, mens man kysser. Hvis du har tænkt dig at gøre dette trick efter, så lyt til mit lille råd…..
At du tager hele din hånd og placerer den på hendes isse, mens du laver den vildeste lyn-toupering, er ikke spor sexet eller hot på nogen måde! Det er længe rigeligt hvis du leger med en lille tot, eller lade dine fingre nusse hende lidt i nakken. Eller måske endda griber fat i håret på hende. Men overlad til hende selv at toupere håret….
Lyt ! : Når hun taler til dig om noget der rører sig i hendes liv, så LYT. Kig på hende og svar! Hvis du spørger hende om hun vil noget bestemt og hun siger nej…. så lyt og tag det alvorligt. Svar ikke med et: Hmm…. Mens du virker meget optaget af tv, telefon eller andet…. For det finurlige ved en date, er tovejskommunikation og at lære hinanden at kende. Her gælder det også at hun ikke magter din enetale.. kvinder KAN godt lide at blive lyttet lidt til… så giv hende chancen for at komme til orde. Spørg ind til hende og LYT!
Internet, telefon og tv: Det duer altså ikke, at du sidder og zapper på et tv, eller leder efter det der feeeede klip på Youtube, mens du fraværende siger: Hmm! Glem alt om ting på internettet, telefoner osv, mens du er på din første date. Det er uinteressant, med mindre i, i fællesskab er kommet i snak om noget bestemt. Og vis så kun den ENE ting…. gå ikke amok i at vise 2½ times klip af forskellig art. Din fraværenhed er enerverende. Og det hjælper ikke spor, at du springer energisk rundt med et grin og siger: ”SE, er det ikke et tæske morsomt klip”, for tyvende gang. For nu er det ikke sjovt mere…. din date kan klukle over sjove filmklip derhjemme, en søndag aften, hvor hun IKKE har besøg af en date.
Lumre mms’er: Igen… dit forplantningsorgan er IKKE i centrum. Spørg ikke på sms om hun vil se kalorius! Og hvis du nu slet ikke kan lade være med at spørge alligevel og hun siger nej tak, så lad være at sende et foto alligevel med ordlyden: ”Surprise! Er du ikke alligevel lidt tændt nu?” – for det er hun sandsynligvis ikke.  Kvinder tænder bare mere på ord end et nærbillede af din elskede insiminator.
Styr dine udtalelser: Tag ikke godt fat i kanterne på dit ellers smukke spisebord, mens du lige rusker lidt i det og med et lummert smil fortæller hende at dit spisebord er solidt og nemt kan holde til DET!!! Det er ucharmerende, så nyd nu bare maden og pigen, og SPIS, ikke?

Konklusion: jeg er ikke rigtigt til mere netdating lige nu.... :)


22 kommentarer:

Pernille sagde ...

Tak for et godt grin.
Jeg synes det er gode råd, som absolut bør tages alvorligt af enhver dater, der forventer mere end første forsøg. Og så synes jeg du er sej, at du rent faktisk kastede dig ud i det - jeg har en fornemmelse af (uden selv at have været der) at det kræver noget i retning af nosser af stål, at holde særlig længe i den branche :)

Anette sagde ...

Ja jeg siger også tak for et godt grin. Men hold da op hvor nogle dates du må have haft :-S

Dorthe sagde ...

Du har sgu da heller ikke været helt heldig :-) men du må da have fået dig et godt grin. men hold ud min pige - jeg fandt sgu den store kærlighed der for mange år siden :-)

Lis sagde ...

Tak for et godt grin.

Håber du finder dit livs store kærlighed, måske ikke via netdating, så måske hos glaspusterne eller , tjaa hvem ved!

Kh. Lis

Anita sagde ...

BRAVO! Og jubiii for, at jeg ikke er en mand og jeg ikke skal på date med dig, for så kan jeg godt sige det her, efter at have læst, grinet og stornikket...

I LOVE YOU!

Det er nemlig lige ramt på kornet med dine råd, som er knivskarpe, og jeg kender mindst én (og helt sikkert flere), som ville have gavn af at få læst indlægget højt :-D

Fríða sagde ...

tihi! mænd kan da være for morsomme, om ikke at være sammen med så i hvert fald til at give én et godt grin.
kh.fra Island
Frida

Henriette sagde ...

Ku ik ha sagt det bedre selv.. Har datet på nettet ad flere omgange siden skilsmissen i 2006. Det eneste der har ændret sig fra dengang til nu er den direkte måde jeg er blevet spurgt på, om jeg er til smerte og den slags!!!

Ved gud jeg forstår det ikke? Rigtigt mange mænd har ikke ventet længe før mine præferencer har skullet vendes. Helt ærligt altså..

En enkelt gik så langt som til at tilbyde mig nøgle, og ægteskab PÅ den første date! Jeg kom ret så hurtigt væk derfra ;)

Din liste kan snildt bruges om officiel guideline, og også jeg gider ikke rigtigt date på nettet.

Mange tak og knus
Henriette :))

Mivs sagde ...

Lyder som nogle... Ahem... Interessante dates du har været på :-) men er sikker på det ikke har været alt slemt, du har da fundet præcis ud af hvad du ikke bryder dig om og hvad du måske gør :-) lykke til i dating-tilværelsen.

Tanterne sagde ...

Du er da blevet temmelig erfaren udi dating - hvis ellers alle de gode råd bunder i egne oplevelser ... Jeg håber det næsten ikke, for mens det er underholdende at snakke om bagefter, så er det bestemt ikke sjovt mens det står på.
Og, som tiden går må frekvensen af singlemænd der aldrig lærer dét der med kvinder, desværre være stigende.

Helle K. sagde ...

:) for søren da - selv om det er alvorligt, så beskriver du det altså sjovt.
Jeg har jo været gift og afsat i så mange år, at jeg knap kan huske, hvordan man dater...

Bebiane sagde ...

Meget spændende læsning, det er ikke let at være til. Du finder sikkert manden i dit liv, på en helt og ganske uventet måde :-)

Christina sagde ...

Hvad sker der lige med de mænd? Håber snart du støder på nogen som har noget mere interessant at byde på.

Sigrid S. Eriksen sagde ...

Jeg kunne nok godt have ønsket mig at du havde udgivet denne liste for mange år siden - det kunne have gjort mit "datingliv" lidt nemmere.
Når det er sagt, så er jeg på 5. år gift med en fantastisk dejlig mand som jeg fandt gennem en eller anden datingside, som jeg ikke kan huske hvad hed - det var ikke Scor!!! Så held og lykke.

Jette sagde ...

Sidder bare her og skraldgriner over noget som egentlig er mega sørgeligt, at sådanne mænd findes, men du har skisme ramt meget godt og rigtig god underholdning, håber at mange af disse mænd læser med, men lige de typer du nævner der, er nok for egoistiske til at fatte budskabet.
Godt skrevet.

Dortheivalo sagde ...

godt, at du kan grine lidt af det (nu) helt morsomme typer har det da ikke været, som du har været i nærkontakt med (selvom altså jeg sidder og skraldgriner over dit indlæg endnu.. måden du beskriver de arme stakler på) Godt at du har andet at give dig til :-) Hav en god dag

Lene sagde ...

Hold ud, er på 7. år sammen med min netdate - afangst. De to sidste år som gift kvinde.

Og husk, på netdating er der nogle mænd der altid vil være netdatere!

Tina sagde ...

Tak for alle jeres kommentarer :) både de grinende, de ynkende og dem der heldigvis kan fortælle at det KAN lykkes ;)

I skal ikke have ondt af mig, for jeg har moret mig! Og jeg er på INGEN måde desperat.... ejg har det ganske godt som single faktisk ;) Så ingen ynk!

Har moret mig og er ikke skræmt... har bare liiiige en lille pause altså :D

Anette sagde ...

Du gav mig dagens grin! Jeg har ladet mig fortælle at der findes datingsites for asiater, afro, store og små kvinder og tykke og tynde mænd. Sikke da et kødmarked og sikke da nogle oplevelser man kan få.

Bettina sagde ...

Åh nej, åh nej, åh nej, åh nej, åh nej, åh nej, åh nej,åh nej, ÅH NEJ!

(og fedt at se dig igen i dag i Vejen!)

Tina sagde ...

Anette: Hehe ja der findes alt muligt derude ;)

Bettina: Jow jow oplever et og andet ;) Og i lige måde... må snart ses hvor du ikke er arbejdsramt imens ;)

Anonym sagde ...

Hej,

Gnæk gnæk, det var lige mine ord. Jeg har også prøvet netdating og har af samme årsag som dig valgt at lægge det på hylden igen....

Super godt skrevet.

God pinse til dig:-)

dating sagde ...

Tak for at give sådan en vidunderlig artikel. Jeg afventer Deres næste artikel Medstat nysgerrighed.

Send en kommentar