Blandet nytår!

tirsdag den 1. januar 2008

Jeg håber i alle har det godt, her dagen derpå! :)

Vi startede Nytårsaften med at hygge os i venners lag. Vi fik en lææækker middag, bestående af rejecocktail med flutes. Dernæst Oksemørbrad med hasselbagte kartofler, taziki, salat, hjemmelavet whiskeysovs og hvidløgsflutes! MUMS!!! Og til slut, til dessert, fik vi nøddekræmmerhuse med is og eksotiske frugter! Tro mig, jeg var tæt på at revne :):)

Som om det så ikke var nok, rykkede vi over i de behagelige sofaer og indtog adskillige mængder slik, chips og kransekage! Og diverse skønne drikkevarer, men med måde! :) Jeg nød en skøn aften med gode venner, god mad, lidt krudt, skudt af under ordnede forhold og ingen fulde personer!!! :)

Men DET skulle ændre sig. Da vi kom hjem til lejligheden, holdt overboen, som ventet fest. Det var en varslet fest (det plejer han ellers ikke).
Det er i og for sig også fint nok. Og vi gik ind til det med åben pande og mente, at han da selvfølgelig skulle feste,, en nytårsaften.

Men da klokken nærmede sig 04.00, begyndte tålmodigheden at krakelere lidt. En flok , piger vil jeg tro, trampede så hårdt og vedvarende, at det lød som om der var verdensmesterskaber i at hamre søm i væggen!!! Uden overdrivelse, sådan lød det. Selv Nanna, som normalt sover fra ALT, var ked af det.

Så jeg sendte en kort SMS op til overboen, med spørgsmål om, hvorvidt det var nødvendigt med den trampen? Strax råbte han til sine gæster, om der kunne blive lidt ro!!
TAK, tænkte jeg lige og nåede at lukke øjnene! Så fortsatte festen ufortrødent.

Jeg har aldrig før været midt i så vild en fest. Musik, sang, gæster og støj lød som om det var i VORES stue inde ved siden af, selvom det var to etager oppe. Så højt, at man ikke på nogen måde, kunne abstrahere fra det mere.

Magen fangede så overboen udenfor og de fik en sludder. Han lovede lidt bedring, men at han bestemt ikke rigtigt var enig med os i at var et problem.

Festen fortsatte meget højlydt til kl. 7 i morges.

Er jeg utolerant? Bør selv den bedste nytårsfest ikke udvise en lille smule hensyn? Når man nu VED, at man bor i så lydt en ejendom, at selv en bøvs kan høres mellem etagerne? Ville DU så ikke forsøge at aftale at festen blev holdt hos nogen der ikke boede så lydt?

Jeg ved ikke,,,, jeg synes det var udmattende!

8 kommentarer:

Rikke sagde ...

Er helt ening ang. dien betragninger vedr. Nytaårs fedt - personligt hae jeg tilkladt politiet eller gået op til festen med hele fmilen og været så meget lyseslukkere at alle havde gået hjem. Jeg synes ikke nogen kan tillade sig at holde fest på den facon når man bor tæt.

Randi sagde ...

Jeg bor selv i lejlighed og igennem årerne er blevet af den opfattelse at der skal være plads til os allesammen. Hvis jeres overbo normalt ikke holder fester til langt ud på natten, så lad ham dog gøre det Nytårsaften. Vi oplever 2-3 gange om året, de der fester der først stopper næste formiddag og hvor bassen er høj hele natten - men når det ikke er mere en et par gange om året, så hidser det mig ikke op. Når man bor tæt, bliver man nødt til at være lidt mere eftergivende, ligesom jeres naboer også skal være det overfor jer når i larmer...og vi larmer jo alle sammen. Naboer med hunde, papegøjer og børn kan være mindst ligeså støjende som naboer med festgen ;o) Håber i får taget en snak med ham og at i kan finde en gylden middelvej for hans fremtidige fester :o)

Tina sagde ...

Rikke: Vi overvejede at tilkalde politiet... men frygtede bare de blev værre!! Jeg har ikke noget imod fester og han fester jævnligt... men denne gang var larmen så voldsom så jeg tror at selv den mest hærdede ville synes det var NOK!

Randi: Jeg kan godt se hvad du siger. Forskellen her er så at han jævnligt fester, og hver gang med meget larm. Men denne gang var det helt over gevind.... når 10 tøser i høje hæle står og stamper løs på et trægulv i over en time uden pause... DET er enerverende.
Jeg er normalt meget meget tolerant. Vi er IKKE støjende mennesker... ;) VI har ikke hund, støjende børn papegøjer eller lignende! Og vi fester ALDRIG ;)
Sådan er ejendommen indrettet... 80% ældre eller stille mennesker.
Og der er skarpe husregler om RO kl 22 og stadig agtpågivenhed ved fester.

Jeg synes godt man kan have fest... også høj musik... også HELE natten! Det har flere beboere haft.
Men når støjen bliver til umanerlige tramp og råb UDE i opgangen. Slag mod vores egen dør, råben og sang hvor man kan høre samtlige ord i teksten... og samtlige sange på stereoen og ikke kun en BAS. osv i den dur... så løber tålmodigheden ud og det synes jeg i bund og grund vi har lov til ;)

Men en snak ska der til....

Helle K. sagde ...

Nytårsaften ville jeg give lang snor, og være tolerant, MEN der må også være en grænse og jeg synes, at I var meget tålmodige... hensyn bør vi da alle vise.

Tina sagde ...

HelleK: Vi giver altid ret lang snor synes jeg. Han fester HVER gang der er fodbold i TV. Ofte til langt hen på natten/morgenen. Forskellen denne gang var bare at den støj de frembragte var HELT unødvendig og laaaangvaaariiig!!!

Mette H. sagde ...

I var tålmodige. Jeg havde ikke stået model til det. Det er vel også jeres næste dag der bliver ødelagt.

Tanterne, Charlotte sagde ...

Jeg havde hanket op i familien, og fundet et andet sted at sove.

Erfaring har lært mig at en skreven advarsel til naboen og en klage til udlejeren kan være løsningen, - med mindre kommunen kan anvise bolig i ejendommen.

Tanterne, Charlotte sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

Send en kommentar