Advarsel ! Ubehagelige billeder

søndag den 6. januar 2008

Er det så svært at sige, inden de smækker sønderrevne kroppe, klude med blod og død og ødelæggelse, LIGE op i fjæset på een, når man tænder for Nyhederne???

Igen idag, viste TV2 billeder af døde kroppe, forvredne og blodige, men uden antydningen af advarsler, om barske billeder!!!

Det gør mig harm. Man bliver sådan pumpet med det idag, at unge mennesker, ikke engang blinker, når de ser det på skærmen. Jeg synes det er usmageligt på flere måder!
  • Det er usmageligt at se på lemlæstede kroppe, som det er.
  • Det er usmageligt at de efterladte kan se deres døde familiemellemmer, broadcastet i hele verden.
  • Det er usmageligt at man skal hærdes så man ikke ville blinke over død og ødelæggelse mere.
  • Det er usmageligt at man ikke engang dækker døde mennesker til.
  • Det er usmageligt at man skal filme HELT ned i ansigtet på dem.

Fy for den!! Tag jer dog sammen derinde på nyhedsstationerne!!!! Er det bare mig der er sart ??

8 kommentarer:

Tine sagde ...

Jeg kan godt fortælle dig, at jeg er lige så sart. Jeg kan heller ikke forstå, at man ikke kan vise lidt medfølelse både for dem, som det drejer sig om, men så sandlige også for deres pårørerne.

Mette sagde ...

Jeg er rørende enig. Mennesker er forskellige og nogle har det fint med at se sådan nogle ekstrem billeder m.v. - og andre har ikke. Når det kommer til det ekstreme (så som billeder af død og lemlæstelse) synes jeg bestemt at der som det mindste bør advares før de knalder op for det. Og da dette ofte ikke er tilfældet, ser jeg faktisk ikke ret tit tv-avisen. Jeg har ikke spor lyst til at sidde og være skidt tilpas bagefter :/

Tineke sagde ...

Lige mine ord, det synes jeg ikke er "at være sart", vi risikerer at vi (og vores børn) bliver afstumpet af eller imuun overfor disse billeder og begivenheder, og her anstrenger vi os som forældre at lære vores børn at være tolerant, tage ansvar, og respektere både sig selv og omverdenen.....

Tina sagde ...

Tine: Ja og sørmer også for os som uforvarende kommer til at se rigtig grimme sider af døden!! :) det er ikke ret fedt når man ikke selv har valgt at se det. Idag så jeg det, lige midt i min aftensmad og jeg er normalt SLET ikke særlig sart mht. at se på billeder. Men idag ramte de mig godt og grundigt.

Mette: Lige netop!!! Jeg bliver som regle ikke som sådan skidt tilpas når jeg ser sådanne billeder. Ligesom jeg heller ikke har så meget imod at se TV-operationer! MEN jeg har noget imod ikke at blive advaret. Jeg har noget imod at det er blevet hverdag at børn og alle os andre ufrivilligt får smækket virkeligheden helt op i fjæset uden tilsløring!!
Bare mine 25 ører :)

Tineke: Ja jeg tænker også mest på vores børn... lige netop dem! :)Nanna sad sammen med os, under aftensmaden og fortrak ikke en mine. Jeg himlede op og forbandede dem langt væk.
Jeg synes det er mangel på respekt at de ikke advarer.
Fy for den da!!

Tanterne, Charlotte sagde ...

Det er ikke bare dig.
Min mest brugte sætning når jeg får øje på fernsynet er efterhånden; "Er det for børn?" For det er sjældent egnet - hverken for børn eller voksne.

Kamilla sagde ...

Og - der har du så en stor del af forklaringen på hvorfor jeg ikke har et tv. Jeg gav slip på det for 1½ år siden, da jeg kl 7 om morgenen lige inden jeg skulle på arbejde, så billeder, der jagede mit sind med kvalme hele dagen.

Jeg tændte ikke for det igen.
Jeg gav det væk.
Jeg nyder hver en dag uden.

Bettina LL sagde ...

Netop derfor er min eneste kilde til nyheder (desværre) de mange online-aviser, for vores børn skal ikke se tv-nyheder, når de nu har fået den karakter, de har. At deres forældre så bliver lidt aktualitetsmæssigt afstumpede må vi jo lære at leve med. ;o)

Men før jeg fik børn var tvnyhederne nogle af mine yndlings-tv-udsendelser...

Tina sagde ...

Charlotte: Ja det er bestemt ikke for børn mere. Ikke at det nogensinde har været det.. men endnu mindre idag.

Kamilla: Jeg kan godt forstå at nogen vælger tv'et fra. Meeen der er nu meget andet godt i Tv, end lige nyhederne. Så som hjemmegående førtidsp. kan jeg ikke helt undvære at have tv ;)
Godt du klarer dig fint uden og nyder det! Det har jeg stor respekt for :)

Bettina: Jamen aviserne skal også nok oplyse om det man har brug for at vide :) Jeg elsker at se CNN og TV2 NEWS... men jeg hader de øjeblikke hvor de "glemmer" at advare.

Send en kommentar