Læææækre kyskager med lakrids

fredag den 15. november 2013


Jeg var på besøg hos mine forældre idag, hvor min mor var godt igang med at forberede en familie-komsammen imorgen. Hun småsukkede lidt over at hun havde nogen æggehvider til overs og at de jo burde blive til kyskager. Men jeg kunne godt høre på det, at hun havde nok andet at få dagen til at gå med... så jeg foreslog jeg lavede dem for hende.

Så hjem og i gang med røremaskinen. ÅH hvor jeg elsker at jeg har fået sådan én.... den har den tålmodighed til at røre og røre, som jeg ikke altid har ;)


Kyskager er faktisk noget jeg i årevis har bøvlet meget med at lykkes med. Men af én eller anden grund (måske røremaskinen?), kan det pludselig lade sig gøre for mig.

Idag lavede jeg dem med lakrids... uhhmmm, jeg er virkelig glad for lakrids ;)

Får du også lyst til kyskager? Så er min opskrift sådan, som min mormor også laver dem:

1 æggehvide
60 - 65 gram sukker
Lidt rålakrids

Jeg brugte selv en firdobbelt opskrift.
Pisk æggehvider og sukker stift. Pisk lææænge. Fyld massen i en sprøjtepose eller sæt det i toppe med skeer, på en bageplade. Drys dem evt. med rålakrids. (Eller hæld den i massen inden og rør det rundt.)

Bag kyskagerne i ovnen på 100 grader i en time. Sluk ovnen og tag kyskagerne ud når ovnen er blevet kold, eller når du har tid, som min mormor siger. De kan fint stå der natten over og tørre godt igennem.

--------------------------------------
 
 
Idag fik jeg også to stole med hjem. Den ene ser man på billedet øverst. Den er lyseblå og delvist slebet ned. Den anden er magen til, men slebet næsten helt ned. Jeg synes de er fede og jeg overvejer at male dem solskinsgule. Dog tror jeg de ender med at stå i mit kreaværelse. :)
 
 


2 kommentarer:

Lene sagde ...

så godt dine kyskager på FB og tænkte "nu kommer der nok en invitation?" ;D ;D ;D ....ej det er er bare gas. Synes bare jeg savner dig.

Tina sagde ...

Naah de nåede ikke i en kagedåse ;) de fleste skulle min mor have og resten delte nanna og jeg rigtig hurtig ;) men du er velkommen uanset ;)

Send en kommentar