At fotografere

søndag den 17. november 2013

At fotografere, plejer at være min hobby no. 1 ! Uden sidestykke og uden tvivl.

Det er det i og for sig stadigvæk... men hvorfor fotograferer jeg så ikke lige så meget som førhen? Det er i grunden et rigtig godt spørgsmål. For jeg fotograferer jo.... Men mere sådan til avisen, eller til produktfotos.

Det jeg savner er passionen - og lysten til at gå derud, i naturen, og finde de små motiver. At have resourcer nok - både materialemæssigt og modelmæssigt.

Og måske er det i virkeligheden ondets rod: Resourcer i alle aspekter af ordet.

Kistebunden kan stadig ses liiiidt for tydeligt. Energiniveauet er pænt meget i bund og kører en smule på dampene. Og når de to ting er i bund, så sprudler man ikke ligefrem af krudt. Og eens idéer ender på samme måde som når man sidder på Pinterest eller lignende. Man får pinnet en masse idéer, men får ikke udført en hylende fis. :)

Det er ikke sådan at jeg går og piver over den manglende fotograferen. Det slog mig bare idag, hvor lidt jeg i grunden har fotograferet i laaang tid. Sådan cirka siden jeg flyttede herind. Og endnu mindre igen, efter jeg kørte galt i februar i år.

Nakkesmerter gør bare at man ikke hænger helt så godt sammen som man plejer. Nattesøvnen driller. Og døgnet går lidt i smadderkage.

Men med fotograferingen.... tjaaa, mon ikke det pludselig knipses løs igen? :) Det er bestemt ikke fordi hovedet ikke er fyldt med idéer til det. Og hey - jeg fik da taget fotoet her ved siden af!

Læææækre kyskager med lakrids

fredag den 15. november 2013


Jeg var på besøg hos mine forældre idag, hvor min mor var godt igang med at forberede en familie-komsammen imorgen. Hun småsukkede lidt over at hun havde nogen æggehvider til overs og at de jo burde blive til kyskager. Men jeg kunne godt høre på det, at hun havde nok andet at få dagen til at gå med... så jeg foreslog jeg lavede dem for hende.

Så hjem og i gang med røremaskinen. ÅH hvor jeg elsker at jeg har fået sådan én.... den har den tålmodighed til at røre og røre, som jeg ikke altid har ;)


Kyskager er faktisk noget jeg i årevis har bøvlet meget med at lykkes med. Men af én eller anden grund (måske røremaskinen?), kan det pludselig lade sig gøre for mig.

Idag lavede jeg dem med lakrids... uhhmmm, jeg er virkelig glad for lakrids ;)

Får du også lyst til kyskager? Så er min opskrift sådan, som min mormor også laver dem:

1 æggehvide
60 - 65 gram sukker
Lidt rålakrids

Jeg brugte selv en firdobbelt opskrift.
Pisk æggehvider og sukker stift. Pisk lææænge. Fyld massen i en sprøjtepose eller sæt det i toppe med skeer, på en bageplade. Drys dem evt. med rålakrids. (Eller hæld den i massen inden og rør det rundt.)

Bag kyskagerne i ovnen på 100 grader i en time. Sluk ovnen og tag kyskagerne ud når ovnen er blevet kold, eller når du har tid, som min mormor siger. De kan fint stå der natten over og tørre godt igennem.

--------------------------------------
 
 
Idag fik jeg også to stole med hjem. Den ene ser man på billedet øverst. Den er lyseblå og delvist slebet ned. Den anden er magen til, men slebet næsten helt ned. Jeg synes de er fede og jeg overvejer at male dem solskinsgule. Dog tror jeg de ender med at stå i mit kreaværelse. :)
 
 


Aaatjuu

mandag den 4. november 2013


Jeps jeg har lige gået og haft en kildren i næsen :) Jeg har nemlig kogt chilisauce. Opskriften er den jeg fik en 3. plads med, sidste år til chilifestival. Du finder du på min haveside... lige HER!

Den eneste forskel er, at jeg denne gang har puttet BOC chili i saucen, i stedet for habanero. Men det ER min yndlingssauce og nu også med yndlingschilien... så bliver det da ikke ret meget bedre hva? ;)

Denne gang fik jeg dog også lavet sirup af alle resterne. Alle skaller fra mango, kiwi, citroner og limefrugter, røg op i en gryde og blev lige tilsat en enkelt pære. Så har det ellers stået og simret,  mens jeg lavede chilisauce. Til slut blev det siet og tilsat sukker. UHA den er blevet rigtig god :) Og jeg har lært aldrig bare at smide skrællerne ud.

Nu køkkenet alligevel ligner en rodebutik (sådan da, har forsøgt at rydde op hen ad vejen), så kunne man måske alligevel fortsætte med at omsætte de friske pærer der ligger der?

Jeg er godt nok ved at løbe gevaldigt tør for flasker og glas! Hvor ville jeg ønske det var ligesom galten Særimner fra Valhal, som har den fortræffelige egenskab, at hver gang, der skæres en luns kød af ham, vokser den straks ud igen. Tænk om mit skur var udstyret ligesådan? Hver gang jeg tog et par flasker, så stod der to nye? ;)

Men sådan er det ikke her. Så jeg overvejer hvor jeg kan købe glas og flasker, billigst muligt.