I røg og damp

torsdag den 30. august 2012


Puuueha, jeg har indhaleret nogen vilde dampe idag!! Det gav grund til host og nys i lange baner ;)

Jeg har nemlig lavet hjemmelavet chili sauce a la Tina!! :) Saucen er baseret på mango og med habanero chilier. Den er HOT siger jeg bare.

Men dampene, det slog alt. I hele køkkenet, trods emhætte på fuld udblæsning, kradsede øjnene, halsen sved og jeg nyste og hostede ;) Jeg er ret sikker på at mine luftveje nu er godt rensede!


Se, det var disse flotte Orange habaneroer jeg brugte idag :) Og jeg siger dig, de er hotte. Bare mens jeg skar dem over, rev de i øjnene. Så to lag gummihandsker på og så igang!

Den ene flaske chili sauce, skal med i konkurrence hos Chilifestivallen i næste uge. Jeg glæder mig vildt, men er på saucens vegne nervøs. Jeg er oppe imod hærdede og dygtige folk.... så jeg regner ikke med noget. Men hvo intet vover, intet vinder!


Jeg fik også sat nogen flere glas sismofytter i sten idag :) Men jeg baldrede håret på een af dem undervejs. Og en anden havde en revne! Så de er nu flyttet ind i chiliskoven.... :) Et eller andet sted, skal de jo gøre glæde!



Fyn tur

mandag den 27. august 2012


Jeg har været ude og køre en "lille" tur idag :) I Svendborg bor nemlig en dame, der står og skal flytte til Australien inden længe. Og i hendes have stod en del chiliplanter, som hun jo af gode grunde ikke kunne tage med sig :) I øvrigt ville det også næsten være spild, for hun flytter ind hos een der i DEN grad ikke mangler chili!

Så hun havde altså sat sine planter til salg.... Så Trine (strikkekrikken) og jeg, ville ud og se om der var noget vi kunne bruge. Så planen blev, at vi mødtes hos Trine til frokost og så derfra, kørte ud og kiggede planter :)

Trine bor hyggeligt og økologisk i halmhus, med lækkert stort drivhus og have :) Åh baaare det var mig ;)

Jeg valgte kun to planter, da de var væææsentlig større end jeg troede ;) Så jeg har valgt en "7pod Jonah", som dog "kun" er ca. 60 cm høj men meget tæt. 7 Pod Jonah har den stærkest aroma blandt alle 7 - Pod chilier. Duften er så stærk at hvis man skærer den over snuser til den vil man nyse. Mange siger at den er stærkere end Bhut Jolokia... altså omkring 10 på scovilleskalaen.


Og dernæst valgte jeg en Dedo de Moca (orange)... den er ikke vildt stærk, den ligger omkring styrke 3-6 på scoville skalaen. Men planten! DEN er høj! Den er lige nu på højde med mig (160 cm) og den kan blive op til 2 m høj....


Men SÅ kunne Frk. Evigglad ikke rumme flere planter ;) Hmm hvilket måske ikke er helt sandt, for Trines bil kunne "nemt" rumme 3, hvoraf den ende var lidt større end min den store ;)

Og så fik jeg marmelade idag :) 1 glas abrikosmarmelade med en snert af chili, af Trine. Samt en slat (smagsprøve) på en hidsig chilimarmelade, fra hende med planterne ;) Vær forsigtig med den, sagde hun.... puha sveder ved tanken ;)

Så nu er chili bestanden vokset lidt igen og jeg er nu oppe på 12 sorter på en miniterrasse. Trænger SÅ meget til drivhus!!! ;)




Gratis lift

lørdag den 25. august 2012


Det er ikke nogen hemmelighed at jeg haaader edderkopper og er barnligt bange for dem. MEN jeg samlede mig mod til at knipse en idag.

Synet her var nemlig lidt morsomt ;) En edderkop havde åbenbart tænkt sig at få et gratis lift. Den kom dog ikke særlig langt, da sneglen tilsyneladende var ret irriteret over den, knapt så stillesiddende passager!


Sneglen kravlede rundt i cirkler, mens edderkoppen trådte den i både ansigt og bagdel. Hvad den var ude på, ved jeg ikke helt. Men til slut forsøgte den tilsyneladende at bygge et spind rundt om sneglen.

Men det ER altså ikke let at bygge et hjem, rundt om en bevægeligt objekt.... heller ikke selvom den ikke flytter sig så hurtigt ;)




Lange arme

fredag den 24. august 2012


Nøøøjjj jeg har lange, tunge, ømme arme nu :) Men nu er skulpturen vist også færdig! Det holdt hårdt - jeg er stædig og lidt dum. For jeg ved at det koster en tåre eller to imorgen med mine arme. Men det er vist det værd.

Jeg er blevet ganske godt tilfreds. Og trods det jeg gav andre kursister hjertebanken, da jeg satte boremaskinen på skulpturen og forborede huller, endte det ganske udemærket ;) Intet knækkt og fine huller til slut.

Men hjemtransporten derimod, tog et hjørne af foden. Så jeg måtte lige hjem og forme lidt mere på foden, for at glatte ud ;) Gasbeton KAN ikke holde til større slag altså....

Nu går jeg lidt og grubler over, om den skal males eller lakeres... eller begge dele :) Uanset hvad, skal den stadig være hvid.


Vil du dele en kiks med mig?

søndag den 19. august 2012


Garmin og jeg har haft besøg af min lille bonus-niece og hendes mor :) Jeg var lidt spænde på hvordan Garmin tog sådan en lille højlydt pige. Men hold da op hun tog det godt.

Trods høje hvin og en anelse hårdhændet kæl (Pigen er vant til laborador), blev Garmin liggende og delte en mariekiks med Malou ;)


Selv sutteflasken gad Garmin vist godt ;) Og ja så undskylder jeg at baby og kat synes det var bedst at sidde i fotovinklen, LIGE foran min allermest rodede hylde hehe.

Ellers har jeg kun hyggeshoppet med veninden, samt arbejdet lidt mere på min skulptur. Men pyyyh, det er alt for varmt til det :)


Jeg kæmper en kamp for at få de der "bobler" helt bløde i formen, uden "kanter". Men det er ikke så let med de midler jeg har :) Men skal nok vinde til sidst. Og til slut skal der gerne hul i mindst een af de 3 bobler.

Nu må vi se hvordan det ender :) I hvert fald et sjovt og taknemmeligt materiale.


Garmins første møde med haven

lørdag den 18. august 2012

Om lidt angriber jeg....

Puuuueha, sikke et hedebølge vi har haft idag, med over 30 grader. Så alle mand var ude og få lidt luft, da hytten snart føles som en varm rugekasse.

Så Garmin røg i selen og ud på græsplænen. Uh en verden!!! ;) Alt skulle undersøges og helst alt det udenfor snorens rækkevidde. Men det gik godt og hun var slet ikke irriteret over snoren, på samme måde som Oskar var, da han skulle lære det. Han lagde sig ned, som om han blev væltet af noget tungt, igen og igen ;) Garmin synes bare snoren er træls når hun ikke kan komme længere væk.


Og på intet tidspunkt udviste hun skræk for noget. Hverken den larmende Harley der blev startet op i genboens have. Eller råb, musik og støj fra naboerne. Heller ikke hverken pludseligt dykkende fugle eller andet.

Nu mangler vi snart bare at møde naboens store Maine Coon. Den var ikke at se idag :)


Så tiden gik med undersøgelser af alt i haven, afslapning midt i solen (go figure)... eller en kort slapper under havebordet, i håb om at smage den honningglaserede hornfisk vi fik på grillen ;)

Og lige om lidt falder hun vist ned af sofaen.... Liggende helt ude på kanten af at armlæn, hvor hun flytter sig cm for cm, for at mærke ny kølig stof ;)


Smuk morgen


Ja altså, det var igår den var smuk. ;) Da jeg stod op, hang der tunge dugdråber overalt. Efter en nat med ret tæt tåge, var alt indhyldet i et fugtigt lagt af glimtende små dråber.

Så mig, der ellers ikke kan lide edderkopperne og deres spind, måtte give mig og knipse dette flotte syn :)


Jeg ved ikke om sommerfugle drikker dug, men nektaren er jeg med på ;) I hvert fald har sommerfugle, humlebier og svirrefluer mægtigt travlt for tiden. Og for første gang i maaange år, har jeg en have, så jeg selv kan se det hele på nært hold!

God dag til jer :) En VARM een af slagsen idag. En af de ekstremt få rigtige sommerdage, denne sommer. Og så endda med udsigt til et par tropenætter efter hinanden. Husk nu at drikke godt med vand og pas på jer selv - og NYD det! ;)


Det hvide spøgelse

fredag den 17. august 2012


JEP det er mig! ;) Jeg har været heeelt hvid af gasbeton-støv idag. Jeg har været igang med at lave en gasbeton-skulptur. Det foregår med sav, hammer og mejsel, samt diverse file :)

En ret støvet affære, kan jeg hilse at sige. Støv og svineri overalt.

Men når det er sagt, så er det ret sjovt at arbejde med. Tilpas hårdt til at holde facon, og tilpas blødt til at file og arbejde i. Bevares, det er hårdt for sådan nogen kagearme som mine, men man styrer jo selv hastighed og vedholdenhed ;)

Og se lige skoene... det ER altså mine æblegrønne Converse, der inde under støvet.



Lad dig ikke narre

torsdag den 16. august 2012


Lad dig ikke narre af det kønne udseende ;) At vi har navngivet missetatten "Garmin", har vist sig at kunne være bedre valgt ;)

Navne som : Ninja, Godzilla, Killer eller lignende, kunne have været meget mere rammende. ALDRIG har jeg set en kat angribe fødder under en dyne, med så stor voldsomhed, som denne lille frøken ;)

Seriøst - hun farer på tæerne, igennem en tyk dyne.... og ikke bare bider, men RUSKER dynen og trækker så hårdt i dynen, det lille kræ, at hun snart kunne trække den af een ;) Jeg skal forsøge om jeg kan filme det en dag.

Meeen lækker er hun altså. Og du kan ikke komme ind af døren og bare ordne det du skal.... hun slapper først af, når du lige har siddet med hende i 5 minutter, som på billedet herover ;)


Sol og sommer

onsdag den 15. august 2012


Så kom varmen da vist lige :) Dejligt!! Jeg har for første gang i maaaange dage, en dag hvor jeg intet skal. Og det nydes stort, kan jeg hilse at sige... det er intet mindre end mega-voldsomt-vildt meget tiltrængt.

Jeg har plukket nogen kørvel (tror jeg de hedder), som jeg er helt vild med. En ukrudtsblomst, der hitter på min top 10 over definitioner på sommer.

Så dem måtte jeg lige knipse idag. Så frem med kamerat og knipse blomster og migselv. Jow jow.... den opmærksomme læser (eller i hvert fald dem der kender mig godt) ville blive chokeret, når jeg nu fortæller at jeg faktisk har kjole på idag ;)

Men helt ærligt, så gik den ikke med andet end kjole, til sådan nogen sommerlette blomster.... vel?



Se lige, som sådan en buket kan ligne et hjerte :)

Men der ud over, skal jeg intet idag. Og jeg nægter at lave noget jeg ikke har lyst til :) Det er nemlig lige præcis det der gør forskellen på, om man slapper af eller ikke. "Lyst til "!!

Så det er præcis hvad jeg vil, slappe af, og lave det jeg har lyst til :) Håber du får en god dag derude.... og at du får tid til at nyde vejret lidt også.

Frk. Evigglad skinner

tirsdag den 14. august 2012


Neeeej hvor Frk. Evigglad skinner og ser pæn ud :) Da jeg købte den, var den fyldt med buler hen langs den ene side. Som i HELE vejen fra snude til bagende....

Een ting var, at det ikke så specielt kønt ud. Men de tykke lag maling der var knækket, dannede grobund for ny rust. Så efter at bilen blev synet nu her, blev vi enige om at NU skulle de buler rettes ud, spartles, slibes og males pænt op.


På billedet herover, ser man tydeligt alle bulerne og skrammerne. Billedet er taget hos sælger, med mobillos. Derfor den lidt sjove farve! Men KORS en forvandling.

Først af med lygter og diverse. Dernæst rette buler nødtørftigt op, spartle slibe .... ooog spartle og slibe igen og igen... indtil siden var bygget pænt op igen. Især den lange "knæk" midt på bilens side, var svær at få pæn igen :) Men "min far kan alt" ;) Eller i hvert fald er han sluppet intet mindre end godt fra det.


Men det så herrens ud undervejs. Med de store gullige pletter og slibestøv overalt! Og jeg mener virkelig overalt ;) Der var ikke en eneste lille kringekrog, hvor der ikke var støv!


Men så i forgårs var vi endelig klar til at grundmale bilen :) Allerede der kunne man se hvor fin den ville blive. Med de helt lige linje på bagskærmen især.


Men nu ser den godt ud, den lille Frk. Evigglad. Fin, rød, ren og nypudset ;) Den fik en tur med støvsuger, klud og vinylmakeup, så den nu skinner "som en katskid i måneskin", som min far sagde.

Men se lige min hæklede Pingo bag på anhængertrækket - nøøøj den ser falmet ud nu. Det går da slet ikke :) En ny må der til.



Solskinsvejr og lange arme

lørdag den 11. august 2012


Deeejligt vejr, der har været idag! Det har været savnet og jeg har nydt det. Ikke nydt det, som i siddet på terrassen, men stadig nydt det.

Sommerfuglene er også kommet frem fra deres skjul idag. Så, som pauser, i det der gav lange arme, knipsede jeg sommerfugle. :)


Jeg ville ønske der var flere forskellige smukke sommerfugle :) Men her hos os, er der kun ovenstående og en hvid een af slagsen. Navnene er jeg ikke spor inde i, men smukke, det er de.

Det der gav mig lange arme idag, var slibearbejde. Ikke at jeg er den der har taget det store arbejde, for det er jeg ikke. Det har min far uden tvivl :)

Da jeg købte min bil, var den fyldt med buler og skrammer og knækket maling, langs hele den venstre side. Noget der skæmmede bilen meget og som på sigt, selvfølgelig ville være skyld i mere dybdegående rustarbejde.

Så beslutningen blev, at spartle og male bilen. Så far har lagt et kæmpe arbejde i at spartle og opbygge linjer, der ikke længere var der. Og i morgen skal bilen så males. Hold KÆFT et arbejde, siger jeg bare. Og jeg er mega taknemelig for at far kan og gider sådan et arbejde :)

Vi er ikke proffer, men når man ser før og efterbilleder, SÅ jeg er mere end glad!! Jeg skal nok vise fotos når den er færdig :)


Da jeg tog hjem, stod solen og bagede i horisonten og sendte rødorangefarver op mod skyerne. Sikke et smukt syn. Og da jeg havde kameraet med, måtte jeg jo liiiiige stoppe op og knipse et par fotos. Denne gang MED fuldt batteri ;)




Dejlig dag

torsdag den 9. august 2012


Idag, har været sådan en dag, jeg har savnet længe :) Solskin og TØRVEJR! Temperaturen har ikke været vildt høj, men bare det at det var tørt :) Noget som både jeg og "fruerne" her har nydt.


Måske vi får tid med sol nok til at mine chili, tomater og andet godt, kan nå at modne :) DET ville bare være super.

Lige nu har jeg mange mange grønne chili der bare venter på modning.


Mine habanero vælter frem nu og bliver større og større :) Og så snart farven melder sig, står jeg klar til at smage denne hotte sort. Bål og brand, siger jeg bare.


Espeletten har godt gang i anden runde og har store grønne frugter nu... Atter engang under 10 stk på en omgang. Men de smager godt, så de er værd at vente på, uanset mængden.

Og de nye og stærkeste sorter jeg har, har først lige delt sig i andet punkt. Så er er lang vej endnu. Normalt ville jeg fjerne MANGE blomster i starten, for at give planterne krudt nok til at vokse af. Men da vi er sent på sæsonen, vil jeg ikke fjerne ret mange. Men bare lade planterne sætte de frugter den kan nå i år. Kun for at jeg kan nå at få frø af dem.


Men de ser fine og sunde ud. Så jeg ville ønske jeg havde haft bedre tid :)


De her derimod, går det hurtigt med nu. Den der store røde een bliver vist klar allerede i morgen :)




Den gamle lampe

onsdag den 8. august 2012


For nogen dage siden, sad jeg over en kop kaffe hos mine forældre og talte om ting de skulle have sat til salg, på den blå avis.

Jeg fortalte så at jeg ledte efter sådan en gammeldags arbejdslampe, med klemme, til at sætte fast på en hylde. Min far gik grinende fra bordet.... Og tilbage kom han med en gammel arbejdslampe, præcis som jeg havde i tankerne.

Den hang på loftet, for at han kunne se at betjene deres Genvex. Men jeg måtte da godt få den, hvis jeg liiiige ville hjælpe ham med at tømme den gamle pc og flytte data til den nye. Jow jow, DET ville jeg da!!


Så idag var jeg på værkstedet for at rense den gamle lampe. Bulet, beskidt og fyldt med maling og ting fra brug på et værksted.... siden før jeg blev til.

NØJ det sad fast. Godt far har så mange sjove remedier. Så i søjleboremaskinen med en polereskive af en slags og så ellers igang.

Dernæst hjem og påmontere en lidt smartere ledning og samle den igen :) Nice!

Men der er også en større forvandling fra da jeg fik den, til nu. GOSH hvad lidt knofedt kan gøre!


Jeg synes ofte at gamle lamper er sjovere og har mere sjæl, end sådan en ny shiny lampe :) I hvert fald er jeg glad for min byttehandel :)


Aftenhimlen

mandag den 6. august 2012


Da jeg lige var ovre på tanken, spottede jeg nogen smukke skyer, der simpelthen kaldte på mig og mit kamera. Så jeg måtte hjem og hente kameraet og afsted igen :)


Der var så stor og flot kontrast i skyerne, sammen med solnedgangen, at jeg blev nødt til det. Jeg elsker store flotte skyer i mange nuancer.


Men så lige idag... dagen hvor jeg virkelig havde lyst til at knipse, skyerne var pæne og alt i den skønneste orden - løb jeg tør for batteri?!?! Hvad er nu det for noget? Det er sådan noget der ikke sker for mig ;)


Men nå, der var jo ikke at gøre ... hjem i laderen med batteriet. Og jeg må bare ærge mig over de motiver jeg gik glip af ;) Og så ellers håbe på at min photomojo er der igen imorgen!


En snegl på vejen...

søndag den 5. august 2012


Her har sangen: "En snegl på vejen, er tegn på regn, i Spanien", fået en ny tekst. Nemlig "En snegl på havebordet, med snorkel, er tegn på skybrud"..... eller noget ;)

I hvert fald var der nogen snegle der i den grad måtte hive snorklen frem, da de tog på vandring, tværs over det sorte glasbord udenfor. :)


Og regn, bulder og brag, det har vi haft :) Og dråberne faldt tungt og fyldte den nyindkøbte regnvandstønde. Dejligt dejligt!


Og samtidigt gav det mulighed for smukke regnbuer. Desværre er udsigten fra min have, ikke ligefrem fremmende for det smukke farvespil :) Men den er der da! Men havde jeg nu stået overfor en smuk høstgylden mark, så havde jeg knipset regnbuen der i stedet ;)

Når vi nu har fyldte regntønder, blomsterne er glade og bønderne sikkert ville være enige med mit statement: SÅ vil vi godt have noget af den somme vi er blevet snydt lidt for! ;)



Hjemmedag

fredag den 3. august 2012


Se, en lille snegl, der legede bjergbestigning midt på min terrassedør idag :) Tak for slimsporet kammerat.

Snegl har jeg ikke selv været idag. Jeg har nemlig fået ordnet alle bedene idag. Ukrudt er væk og kultivatoren igennem det hele bagefter. Bagefter ryddede jeg grundigt op på terrassen og fejede og satte på plads. Ihhhh hvor det pyntede :)


Seee bare :) ryddeligt og pænt. Alle chilierne i een side/hjørne. Og bag mig på billedet, er mine 5 tomater og 1 agurk placeret. Så er der styr på tropperne.


Efter den store haverunde, fik jeg lyst til at fotografere. Så jeg gik en tur ved åen. Idag var så bare ikke rigtigt dagen hvor det fængede for alvor. Nogen dage ser man bare millioner af motiver og alt lykkes bare.

Idag var bare en modsat dag. Der var ikke så mange motiver der passede mig og intet ville rigtigt som jeg ville!

Men så er det bare at tøfle hjem igen og vente på bedre dage ;)


Men humlenumserne har travlt og de hvide blomster, som jeg ikke husker hvad hedder, står tæt :) Så DE to ting ku jeg da idfange idag :)