Krapylet

tirsdag den 31. juli 2012

Bevæg dig, og jeg angriber, stille som en ninja!
Det lille krapyl til Garmin, er begyndt at føle sig RET meget hjemme ;) Der angribes, leges, flåes og leges.... og ikke mindst spises der til den store guldmedalje.

Jeg vejede hende idag og hun vejer sølle 1070 gram!! Lille myr i forhold til Oskar :) Men hun skal nok vokse sig stor, med den appetit hun render rundt med.

Idag lavede jeg også halsbånd til hende. Jeg er MEGET imod halsbånd med elastik og med såkaldte sikkerhedslåse. Sidstnævnte købte jeg til Oskar, men med det resultat at han ikke kom hjem en nat. Og da han endelig kom hjem, var han uden halsbånd, men med hele bugen og hovedet smurt ind i harpiks. Samt alle klører ret slidte. Så ingen tvivl om at han har siddet fast, TRODS sikkerhedslås, der "så let som ingenting vil springe op", ifølge sælgeren.

Så nu har jeg kreeret mine egne halsbånd. Jeg har købt en stak skråbånd, navnemærker til at stryge på, samt velcrobånd. Så nu bliver de klippet i stakkevis og de ryger MEGET nemt af, så der kommer til at mistes mange af dem. Men hellere det, end en kvalt kat.

Og her omkring har folk meget mere respekt for et kulørt halsbånd, end et øremærke, har jeg fundet ud af. Så nu får hun et skrigrødt halsbånd på. Og for at vænne hende til det, er jeg begyndt allerede nu. Oskar var nemlig MEGET utilfreds med sit, da jeg først startede da han var noget større.

Garmin siger ikke en lyd til sit halsbånd. Dog ligner det hun er ved at blive kvalt, da hendes hals er mega tynd, inde under alt den tykke pels ;)

Uhmmm torskerogn!

Garmin

torsdag den 26. juli 2012


Så flyttede vores nye familiemedlem ind, her til aften :) Hun hedder Garmin (så kan hun altid finde hjem, siger Nanna) og hun er lige godt 12 uger gammel.

Hun er 1/4 Hellig Birma og rigtig lækker :) Sød, kælen, og skrap nok til at sætte en mini collie på plads ;)

Så hende glæder vi os vildt til at have glæde af i forhåbentlig rigtig mange år!! IKKE om jeg magter at miste hende også, ligesom Oskar!!


Hun har sådan en sjov pels, lidt a la Oskar. Lang men ikke lang. Stribet men ikke stribet :) Alt i alt en underlig blanding.

Men modig DET er hun :)



Årh, DET var godt !

mandag den 23. juli 2012


Weeeeee, jeg har været ude og fået luftet frisuren idag!!! :) Jeg troede dagen skulle være sådan lidt kedelig.... Den eneste plan jeg havde, var at hente min bilradio fra reperation. Og jeg var SÅ forberedt på at skulle ind og skændes med dem.... Mest fordi, at de gange jeg har fået noget repareret har det altid været i stykker stadig, eller overhovedet ikke rørt ved.

Så stor var overraskelsen, da de bare langede en ny over disken og sagde: Værsågod, den ku ikke repareres. Men så absolut en behagelig overraskelse. Så nu har jeg endelig musik i bilen igen!

Og da jeg kom hjem kl. 04 i nat, efter besøgs maraton to steder, var jeg egentlig bare forberedt på en halvflad dag.

MEN så kom der en sms fra een af mine gode kammerater, om jeg ikke ville med ud og køre en tur?! :) Og SÅ vidste jeg godt at det betød vind i håret, lidt hastighed, lidt YAYYY følelse i maven. Så det sagde jeg bestemt ikke nej til :)

Det er sjovt som lidt centermotor, lidt åben bil, solskin og lidt vind i håret, kan redde en dag sådan! Men det gjorde det idag :) aaahhh.

Men så må jeg vist også hellere få overstået det mindre sjove imorgen, nemlig græsplænen! Den er stukket af i højden, efter at jeg ikke har været hjemme en uge. Og indrømmer gerne at det ikke var det sidste jeg ordnede, inden jeg tog i sommerhus ;) Så nu går den altså ikke længere!

Seee, det var denne lille najse dyt jeg var ude og køre i idag :) Havde jeg råd til det, skiftede jeg Frk Evigglad ud med sådan en targa! (ikke nødvendigvis en MR2, men bare noget der kan give vind i håret)




Sidste aften

fredag den 20. juli 2012


SÅ er det sidste aften i hytten her.... Og selvom det har været intet mindre end MEGA hyggeligt og dejligt, så må jeg tilstå jeg ser frem til egen seng og en HEL sofa, kun til miiiig! ;)

Aj jeg har nydt det, det skal ingen være i tvivl om. Jeg har allerede lovet at jeg godt tør tage med en anden gang.

Sidste dag, er blevet brugt til både kræmmermarked (alt det vi ikke fik gramset igår pga. regnen) og for Louises og mit vedkommende, et smut til Skive for at nyde lidt indendørs solskin ;)

Men før det, ville vi lige holde ind ved havnen for at knipse nogen fiskerbåde, jeg havde haft et godt øje til hele ugen. Men i stedet mødte vi både en lille fiskerbåd (ovenfor)... som jeg i øvrigt er helt vild med.... Og som hed:


Najs ikke? ;) Jeg har en navnefælle i en BÅD!


Men i stedet for at knipse gamle fiskekuttere, blev vi fanget af en nysgerrig hob af mennesker, der stod på havnen. Noget spændende skete... og nysgerrige som vi jo er, måtte vi lige se hvad der skete.

De var så ved at hive et gammelt skibsvrag op af vandet. På bedste Anders And manér, med flydepuder og trækspil.

Louise og jeg nåede at brygge mange teorier sammen, om hvorfor den mon var sunket i sin tid. Men min nysgerrighed blev for stor... jeg kunne ikke tage hjem uden at vide hvorfor. Så en venlig fiskermand blev spurgt... og han kunne forklare at den var sunket i vinters pga den tykke tykke is!

Så øv - (undskyld) men ikke nogen spændende dramatisk historie om hvorfor den gik til bunds.


Men interessant var det nu alligevel at se, hvordan man får sådan en tung fætter hevet op af vandet igen.

Dykkerne var i hvert fald på arbejde længe... brrrr siger jeg bare, jeg håber man kan holde varmen i sådan en dragt, for JEG synes det var koldt nok oven vande!!


Vi kunne dog ikke stå der og vente indtil de havde fået båden op, for det var en liiidt mere langsommelig affære end vi først havde regnet med :)

Så vi smuttede videre til Skive for at hilse på den indendørs solskin... så vi også kunne komme hjem igen.

Og vel hjemme igen, gik der totalt tegnehygg i den ;) Sjovt som børn pludselig gerne vil tegne, hvis de voksne begynder for dem!




Dansk sommer når den er vådest

torsdag den 19. juli 2012


Puuueha, det er altså en ret våd sommer! Idag havde vi planlagt at besøge det lokale kræmmermarked, lidt nede ad vejen. Men lige som vi fik jakkerne på, begyndte det at regne.... IGEN!

Men vi besluttede at UD, det skulle vi altså. Så da det stilnede lidt af, hankede vi op i os selv og gik hjemmefra. Det buldrede i det fjerne og det dryppede lidt tungt...

Efter at have gået lidt på markedet, kom lyn, bulder og brag tættere på at sluserne åbnede sig!! Hold da helt kaje en omgang regn vi fik.


Men SÅ var det jo godt, at de havde stillet et øltelt op. Så vi søgte ly der, fik en pølse og lidt drikkelse fra det lokale Hancock bryggeri :) Jeg er helt vild med etiketten på sodavandsflasken.


Men selv de bedste intentioner kan vise sig at blive lidt trætte i kanten. Så hjemad igen, til tørvejr og tørre sokker! Skiltet herover er i hvert fald lidt en joke, i denne danske sommer. For støver, DET gør vejen helt sikkert ikke ;)

Men aldrig så snart vi kom hjem, skinnede solen som var den betalt for det. Sig mig, er vi jinxed eller hvad??


Men i hvert fald betød det så, at det planlagt indehygge, blev til udehygge. Heldigvis da :)

Baby kom ud og rykke i lidt græs og grine af vild hund. Se lige lidt søskendekærlighed herover hva?

Ja for ikke at tale om nedenfor her også :)


Normalt er jeg ikke så meget til opsatte portrætfotos :) Men ungerne har jo travlt og fiser rundt eller ligger og flyder foran en film i regnvejret. Så her fik jeg lige samling på 3 af de 5 unger :) Og får de lov at fjolle lidt undervejs, så går det jo alligevel!

Men måske man lige skulle fange dem alle 5 i godt humør i morgen og prøve igen ;)

I morgen begynder pakningen allerede, for lørdag er hjemrejsedag. En uges ferie er snart ovre. Jeg fatter ikke at det er gået så hurtigt!!


Onsdagen gik ....

onsdag den 18. juli 2012


For at starte dagen sådan lidt bagvendt - er vi lige kommet hjem fra en travetur. Vi har nu været her i flere dage og ikke rigtigt set den lille hyggelige havn. Så op af stolene lige efter aftensmaden, for at se de flotte både. Jeg er FULDstændig skudt i de små blå fiskekuttere.

Og heldigvis kom der lige een tøffende ind i havnen, mens vi stod der og spiste vores is!


Seee bare, en mumset lækker is, med chokoladekrymmel :) Så er det da sommer, ikke? Eller....


Stemningen ved sådan lille hygge havn, er bare helt unik. Lydende af mågerne der flyver skrigende rundt. Duften af havvand og lyden af fiskekuttere der kommer tøffende tungtlastede ind mod havn.

AJ jeg kan slet ikke få nok - måske jeg faktisk godt kunne komme til at bo sådan et sted engang ;)


 Og se så lige de små røde huse! Jeg aner ikke hvad de egentlig er til, men de ser så hyggelige ud. Og jeg bliver sådan draget af dem, hver gang jeg ser dem et sted.


Men også langs bredderne, lå der små fine både fortøjret. Regnen dryppede tungt og vi overvejede om vi skulle gå hjemover. Personligt, kunne jeg godt have været blevet dernede på havnen og kigge på det små blå fiskekuttere, der kom ind ude fra fjorden.


Hvis svalerne kan holde pause på fortøjringerne, så kan jeg også være ude i regnen, ikke? ;)


Men okay, jeg bøjer mig for flertallet og smutter med hjem igen ;) Nu sidder vi så og slapper lidt af, mens det stadig drypper udenfor. Uh hvor jeg håber på en god dag i morgen!

Vi er også trætte nu,for Louisen og jeg startede tidligt med at tage ind til Skive, for at finde et møntvaskeri. Bunkerne var blevet lidt store efterhånden.... Puuueha, jeg kan godt mærke at vi hjemme hos os kun er TO mennesker om at fylde vasketøjskurvene ;)


 Heldigvis fandt vi et sted, med nogen store maskiner! Igang med dem - rundt og rundt og... gaaab. Det gad vi ikke sidde og kigge på ;) Og da vi havde spottet et solcenter på den anden side af gaden, smuttede vi derover i ventetiden.


Aaaaaahhhhh, hvis solen ikke vil komme til os her i Danmark, så må vi jo komme til den ;) Ikke at jeg overrender sådan et sted, men iihhh hvor mit korpus bare trængte til varmen lidt.

Men vi fik da både vasket og blev branket.... OG kigget på lidt butikker...

Så hjemad igen for at hænge bunkerne af tøj op. Men først, lige et lille svinkeærinde. For vi havde nemlig spottet en by, med samme navn, som Louises efternavn.

DET måtte da lige foreviges!


 HALD og FRU. HALD! ;) Jow jow... og også et skilt til Gl. Hald - som jo så må være møntet en smule på Louises far.

Da vi havde hængt vasketøj op og fået lidt frokost at spise, kaldte et lækkert vejr simpelthen bare på os. UD og trave og ned til vandet. Idag, var dagen hvor vi skulle have robåden i fjorden. Nu har den ligget der og lokket i flere dage!


Så på med redningsvestene, fiskestænger og årer over skuldrene og så afsted. Jeg må blankt indrømme at jeg så frem til en lille frisk rotur!


Men som det tålmodige menneske jeg jo er (hø hø), måtte jeg vente til anden ombæring, mens Jørn og nogen af ungerne, tog første runde ;)


Men HOV, hvad er det der plasker i vandet, der ved siden af båden??! Dette var ikke bare et lille plask, men et ret stort et. Men ungerne var ikke i tvivl og høje råb lød ude fra båden: "SEEEE, EN SÆL!"


Så da jeg selv kom i båden, kunne jeg komme tæt nok på, til at knipse den. Den var meget nysgerrig og kom ret tæt på båden. Den svømmede bare rundt og kiggede på os, med sine store brune nysgerrige øjne.


Se bare.... næææsten inden for rækkevidde. :) Mon den ville tættere på, hvis vi havde haft et par fisk til den?


Men desværre kunne vi ikke finde ud af at fange andet end tang ;)


Så i stedet satte Louise kursen mod land, så vi istedet kunne fokusere på at forsøge at fange nogen fisk og nogen krabber. Desværre blev det ikke lige til det helt vilde, af hverken det ene eller det andet.


Men både jeg, og mine gule gummirøjsere var der... og vi nød det! ;)


Måske, jeg i virkeligheden bare skulle købe det lille grønne hus, der ligger og ser lidt idyllisk ud, mellem de store grantræer lidt nede ad vejen? :) NØJ det ser hyggeligt ud.


Shoppedag

tirsdag den 17. juli 2012


Idag tog vi turen ind til Skive for at futte nogen penge af! Eller dvs. ungerne havde nogen lommepenge, der var MEGET tæt på at brænde store huller i lommerne!

Og det ka vi ikke ha! Så ind og se om de kunne bruges på noget "skrammel" ;) Og DET kunne de... især een ting kunne jeg godt tænke mig at konfiskere ;) En MEGAFON!!!


Selv købte jeg lidt tøj på tilbud og eeehh øhhh hmm .... et par tørklæder! Men til mit forsvar vil jeg lige sige at de var GRØNNE ;)

Hjemme igen, mens ungerne leger med det nyindkøbte, kom Minna løbende ind med en fin hjerteformet blomst... godt spottet alligevel.


Og da vi snød fødselsdagsbarnet for lagkage igår, grundet runde mætte maver, måtte vi lave een idag i stedet :) Men vi opdagede at vi ikke havde nogen tyller med, trods god og omhyggelig planlægning af alt ;) Så gode dyr var rådne.... Et låg fra en smørpakke, blev vasket og klippet, så den lignede en stjernetylle! WOW vi er bare kreative nå ;) Og dermed ikke et ord om mine manglende konditorevner udi dekoration vel?


Grundet delte meninger om lagkager, måtte vi dele den op i to ! Så den ene halvdel fik chokolade creme med bananer. Og den anden fik jordbær creme med jordbærskiver i. Fy den var sød, vammel og ret lækker ;)


Mætte og trætte efter en shoppedag og lækker mad, vil vi nu slappe lidt af :) Vejret har ellers været nogenlunde idag.... dog med små byger af og til. Denne regnbue nåede vi lige at se inden vi gik ind for aftenen. Desværre var jeg ikke hurtig nok til at spurte ind efter kameraet.


Fødselsdag


Igår var bare sådan en lidt langom dag! UHA det havde vi brug for.... Især Lullen og miiig! Vi var liiidt sent oppe dagen før og havde også moret os en lille smule med Kaptajn Morgan og hans venner. Det var herre sjovt... indtil om morgenen, gaaab.

Men op skulle vi, for Cecilie fyldte 12 år og huset skulle pyntes og boller skulle bages, inden vi skulle ind og vække hende med fødselsdagssang :)


Så da pigerne endte med at sidde sådan her, efter endt gaver, boller og hygge, måtte vi altså lige op i omdrejninger igen :)

Så enden blev, at det lokale badeland skulle besøges. Ungerne var fyr og flamme og rææættig godt gennemtrætte da de kom hjem igen.


For DET var os voksne i hvert fald SLET ikke!! Vi var energiske og sprængfyldt med energi ;)

Ikke? aaah okay, vi gik døde ved enhver given lejlighed... og da måzen blev smækket i sofaen til aften, faldt både Louisen og jeg i søvn... hovsa!

Endt dag.... og en ny er godt igang :)


Sommerhuuuus

mandag den 16. juli 2012


Så landede vi i sommerhuset! Der blev pakket ud, sat på plads og nærområdet er undersøgt :)

Første aften pakkede vi bare ud og kom på plads ... vejret var også kun til indendøres hygge, da det pænt sagt, stod ned i stænger.

Søndag besøgte vi stranden, nedenfor huset. Ungerne var blevet stillet i udsigt at fange krabber, så frem med snøre og klemmer :) Men det viste sig at være umuligt at finde muslinger... så det store krabbe-net-fisker-tegn måtte hives frem.


Seeee bare, modige mig ;) Det var ikke mange unger der turde holde de farlige rovdyr. Nogen var mere skræmte end andre... Ikk' Louise?! ;)

Men der stod en flok unger da vi kom, DE var eeeeejjermame hærdede til det der krabbesjov.


Louise og Minna, søgte ellers længe efter muslinger! Hvor gemmer de sig, her i Klisterkanalen?


Så videre hen til ungerne der vidste hvordan!


Og så er det første gang, jeg har set en Laborador, der ikke ved hvordan den skal forholde sig til vand!!! ;) Tre skridt ud og et kæmpe forskrækket hop baglæns.... så den nær druknede sin ejer ;) Hihi måske der skulle læses lidt op for Charliehunden om hvorfor en Laborador hedder det den gør?!


Det er hårdt sådan at fange krabber og slæbe på baby.... så pauser må der til. Området er faktisk ret hyggeligt og indbyder til lange gåture. Så mangler vi bare at vejret ville være en aaaanelse bedre :)


Vi ville jo også gerne ud og sejle i båden her. Den hører til sommerhuset og er til fri rådighed. Meeen har vi nu også lige kørekort til sådan een?


Vi bor i Virksund... og de har den überhyggeligste lille havn, med blå fiskekuttere og fiskere på molen :) Der skal jeg ned og knipse nogen fotos en dag.


For at fordrive lidt af tiden søndag eftermiddag. Smuttede vi en tur ind og gik en tur i Skive by. Hold da op! Jeg troede faktisk at Skive var en bette by, uden noget at byde på. Men den har da en RET lang gågade!


Og så har de en flok aber gående i gågaden ;) Minna mente dog det var bjørne! Hmmm... jow jow, bjørne har da også lange haler. ;) Men efter endt ridetur, gik det hjemover igen, efter jordbær og aftenhygge.


Og baby hygger og charmer alt og alle :)


Og så har vi "Ridderen af Hello Kitty ordenen", med et sværd så dybt begravet i bukselinningen og ned i buksebenet, at man går som en sørøver med træben ;)

Så må vi se hvad dagen idag byder på!  Jeg håber Nanna hygger sig med huspasningen derhjemme og ikke sulter alt for meget! :)