Kreative dage i Fredericia

lørdag den 30. oktober 2010

Glas kunst... mums. Fadet er ikke smadret, men skal se sådan ud.

YES! Dagen idag har været super god!! :) Jeg vågnede meget træt i morges, efter en lang og hyggelig aften hos venner igår. Og en nat hvor katten var særdeles aktiv/kreativ ;)

Men jeg glædede mig meget. For jeg skulle mødes med Bettina og Helle, hvorefter vi skulle følges til Fredericia. Vi var der, ikke længe efter åbningen og allerede var der mange mennesker.


FEDT sommerfugle maleri.
 Og som altid hver der ALT hvad hjertet begærer, at gramse på, se på og ikke mindst at slæbe hjem :) Jeg har forelsket mig i malerier, glas, smykker, garn, kunsterartikler... alt muligt.

Feeed trøje!
For at vise et eksempel, faldt både Bettina og jeg for den usansynligt lækre trøje :) Tyk, vamset og med sjove bobler. Men den er en lidt større udskrivning, da den består af 3 forskellige garnkvaliteter.

Men hvem ved? Måske en anden gang?

Sikke en gang nørkleri at sy sådan et skrud hva?
Men der var nu også mange ting at kigge på, som man nok ikke lige smuttede hjem og lavede selv. Se bare den smuke kjole herover! Det er da håndarbejde hva? :)

MÅ eje!!
For tredie år i streg, har jeg set disse ultra lækre, filtede lamper :) og hvert år sværger jeg at NU skal jeg altså lave sådan nogen!!! Men jeg har ikke fået gjort det endnu. Mon jeg snart får det prøvet?

Kæmpe tykt glasfad
Og også inden for glas, blev der åbnet et nyt univers for mig :) TYKKE.... og jeg mener ultra tykke fade! Jeg tror i hvert fald de var 3 eller 4 cm tykke. Lavet ved at bygge en mosaik af små glasstave og så brænde dem i en form med høje kanter. WOW!

Mumsede Sayfarth sjaler
En eller anden dag.... siger jeg dig, så skal jeg altså eje sådan en lækker sag. Jeg er fuldstændig solgt i hendes sjaler og trøjer. I år så jeg også en kort trøje, som bare var lige mig :) Så en dag når modet og overskudet til sådan et projekt indfinder sig, SÅ.....

Men det blev ikke lige det jeg købte. Men vi fik travet en masse blandt MASSER af mennesker! OG jeg fik mødt både Annette, Yt, Moccapigen og søster, Jette... og så de udstillende vi også efterhånden kender :) Fra bla. Geilsk, Modestoffer og mange andre. Hvis jeg har glemt nogen af jer, er det ikke med vilje :) Det er bare lige hukommelsen der skal have tid at synke sådan en super dag.

Vil du se hvad jeg endte med at købe??

glæææder mig
Jeg købte blandt andet tre små fra Kastaniestrik. Nemlig Nissehuer, Æbler og endnu en mobillos taske, denne gang i julemodel :) Søde små sjove projekter!

Kææmpe stanse.
En kæmpe stor stanse, fik jeg også købt. Jeg har længe gået med et projekt i hovedet, hvor jeg skulle bruge mange papirs blomster.... nu kan jeg da lave den. Du ved, når jeg har tid ikke? :)

Kunstgarn
Et enkelt lilla/grønt Kunstgarn nøgle, til et lille projekt jeg har i tankerne :) Mere om det en anden dag.

smykke smykke smykke
Og lidt smykkedele måtte også bare med hjem. Og der var mange smykkeboder i år... både med absolut lavpris perler, men også med masser af godt guf :)

poncho
Og sidst, men ikke mindst, et strikkeprojekt :) !!!!

AJ, *fnis*.... UNDSKYLD jeg fik dig til at falde ned af stolen, kom du bare op på stolen igen :) Men jep, du læste rigtigt... et strikkeprojekt ;)

Jeg har købt et strikkekit, med en lækker lille kort poncho!!! Og i en smuk grøn farve, som jeg bare elsker :)

Men først projekt jakke og nogen ting til julemarked :)

Men alt i alt en suuuuuper dejlig dag, som endte alt for tidligt, hvad angår nysgerrighed, hygge, købelyst osv..... Men måske tidsnok, når det angår mit, i disse dage, trælse kadaver. :)

Tak for en god dag!!!!




Synes du?

onsdag den 27. oktober 2010


Sådan ser frakken-bagstykket ud indtil nu :) Jeg er ved at sy de "stængler" som fjerene sidder på. Det er vældig hyggeligt at sidde med. Og jeg får lært lidt om at brodere og hvad forskellige sting hedder.


Jeg sidder dog lidt med et lille tvivlsspørgsmål :) Skulle man så nogen perler på, sådan lidt tilfældig, på gumpen af fuglen? Påfugle er lidt melerede ned over ryggen, så måske? ......

Hvad synes du? Og har du andre pynte idéer, fx. med perler?

Frakke - næste afsnit

mandag den 25. oktober 2010


Så fik jeg alle dele syet på det sorte stof :) Takket være Dorthe fra modestoffer, fik jeg endelig fat i noget orange og noget hvidt, til hovedet på pipfuglen!

Næste trin er nu en del syen i hånden. Der skal nogen "fjer-strenge" syes på. Og lidt pynt og andet.

Og så skal der nogen perler i toppen, på påfuglens hovede. Og så nærmer vi os at hele molevitten skal på frakken. Men her er jeg i tvivl om hvorvidt jeg skal sætte det på med strygevlies, eller "bare" sy det på og så hæfte det på midten, ved at sy lidt små blomster her og der :)

Jow jow, spørgsmål er der skisme nok af, når man kaster sig ud i sådan noget....



Træer


Sådanner! To styks tørre træer :) Modsat min venindes træer, nægter mine at stå selv. Så jeg har måttet putte ståltråd i midten af dem. Ved ikke hvad jeg gør anderledes, men samarbejde, DET vil de ikke ;)

Jeg vil prøve at lave et par små træer også, det kunne være de bedre vil samarbejde med mig!


Strikkemaskine og grantræer

søndag den 24. oktober 2010


Jeg har købt en Emperial Knitmaster idag og har kastet mig ud i at strikke grantræer. En veninde havde allerede sådan en maskine, dog uden instruktionsbog..... Og hun har kæmpet for at hitte ud af diverse funktioner osv, ud fra intet. Jeg blev bidt af det og har i mange år ønsket mig sådan een, men aldrig fået gjort noget ved det, da jeg troede de var langt dyrere end tilfældet var. Så nu skulle det være.


Det første jeg kastede mig ud i, var som sagt juletræet. Bestående af 6 trekanter hver. Så jeg får øvet mig i at tage ind. :) Og jeg får i DEN grad øvet mig at strikke på maskine, med en legesyg Cookie-monster på skødet!!!


Men jeg vandt kampen... her er 6 trekanter, strikket og syet ssammen :) Lige klar til vaskemaskinen. De er strikket i Holst garn, som i øvrigt er super, også til dette formål.


Og her er så et færdigt grantræ, lige fra vaskemaskinen :) Så det er stadig vådt og ikke så fluffy som jeg regner med det bliver når det tørrer lidt op.

Til sådan et træ går lige nøjagtigt et 50 grams nøgle.

Nu er så spørgsmålet... kan man lave LILLA grantræer? ;) Jeg har kun lilla tilbage. Hmmm ja hvis det skal matche et helårshjem her hos mig, så skidt, så kan de godt være lilla ;)

(mobilfotos, undskyld kvaliteten, eller mangel på samme)

Frakke og frustrationer

lørdag den 23. oktober 2010


Så er alle dele strøget fast på stoffet. Undtagen lige de 3 øverste fjer, hvor jeg lige skal sy kroppen nedenunder først :)

Frustrationen er bare stor.... jeg mangler stadig en slat orange og hvid stof. Så jeg tripper efter at kunne komme ud og handle mandag! Men typisk når man nu lige står og gerne vil være færdig, ikke? :)

Jeg har besluttet at påfuglen skal fortsætte i et stykke, ned over "bæltet" på frakken, så kun de to flapper med knapper, går ind over fuglen. Sådan at motivet ikke bliver skåret over. Og så skal der fortsætte et par fjer eller fire, ud på selve frakken, sådan at et par fjer er "fløjet" helt om på forsiden af frakken.

Og så mangler jeg bare at få stofbeslået nogen knapper og så en del detaljesyning. Hvoraf noget skal ske inden stoffet syes fast på frakken og andet skal syes bagefter. Så der er stadig lang vej, inden jeg er færdig med projektet. Så håber jeg bare det ser godt ud til allersidst. ;)

Jakken fortsat...

fredag den 22. oktober 2010


Jeg arbejder på højtryk her :) Jeg har nu fået syet alle de dele sammen jeg kan på nuværende tidspunkt. Jeg mangler stadig en stump hvidt og en stump orange stof, til hhv. næb og "øje".

Men her er det hele lagt midlertidigt og løst op på det stof der skal være på ryggen af jakken. Hvordan synes i det ligger? Er det sådan det skal ende? :)

For at vise hvor meget fuglen må fylde, har jeg herunder postet et foto, der viser det felt der er til rådighed. Det er kun det midterste smalle felt på ryggen der skal bruges.


Feltet inden for blyanterne, svarer til feltet midt på ryggen. Så der er ikke ret meget plads at give af. Man kan også se det på tegningen her!

Men alt i alt skrider projektet frem og det er gået bedre end frygtet. Nu står jeg dog overfor et spørgsmål.... skal jeg stryge ALLE delene fast nu og så sy bagefter? Eller stryger man kun en del fast af gangen og så syr langs afsted? :)  Altså jeg tænker at jeg syr kroppen fast først. Og så måske stryge alle fjerene fast og så sy?

Så leder jeg også efter noget skrap blå og grøn glittertråd/garn. Jeg købte noget den anden dag som jeg troede skulle bruges til detaljer. Men det er så super tyndt at det mindst skal ligges 5 dobbelt for at kunne ses. Nogen gode idéer ? Hæklegarn?

Hvis man klikker billedet med blyanterne op i stor størrelse, kan man se jeg har lagt en lille perle på hver fjer. Jeg overvejer at sy en perle fast der, for pynt alene. Men det er endnu een af de ting jeg stadig tygger lidt på. Der kommer en masse finish arbejde med nål og tråd bagefter :)

Spændende spændende... jeg kan næsten ikke lade det ligge :)

Jakken er skudt igang

onsdag den 20. oktober 2010


Så er jakken skudt igang :) Og i får hermed lov at se den første fjer.... som så blev lidt skæv i det sorte. Men øvelse gør mester, har jeg hørt nogen sige. Så jeg fortsætter derudaf og håber på bedring undervejs.


Jeg startede med at lave nogen baner stof med vliesofix på. Og dernæst tegnet fjerene op. Skabeloner har jeg i øvrigt lavet ved at laminere det hele og klippe ud. Et lille fif fra min søde bibliotekar, Lisbeth, som er super dygtig til det her.


På den måde får jeg ikke smadret skabelonerne når jeg har tegnet rundtom et par gange. Så, et godt lille fif.


Men nu ligger her 16 fjer, klippet og klar til at sy. Det er godt og vel halvdelen af fjerene. De næste bliver lidt mindre, hvilket jeg faktisk gruer lidt for. De er allerede svære nok at sy, i denne størrelse. Især den sorte del!

Så hvis der sidder nogen derude og brænder inde med nogen fif og tricks, så sig endelig til. Er der forskel på trykfødder i den her sag? Og hvad med nåle? Jeg har spurgt Anette, som altid er frisk på noget kreativ udfordring, og jeg fik godt nok at vide at trykfoden ikke burde have noget at sige :) Så jeg ved jeg spørger om noget jeg allerede har fået svar på.... Men kunne være der sad nogen hærdede derude, som har opdaget et fif der kunne bruges her :)

I denne post er kun brugt mobil-fotos. Ikke synderligt gode fotos, men meget handy når man nu sidder og arbejder ;)


Stof jagten er næsten endt

tirsdag den 19. oktober 2010


Jeg har været ude og handle idag :) Nu har jeg fundet stof til påfuglen. Dog mangler jeg noget sort taft eller lignende, det havde de desværre ikke mere af. Og så mangler jeg en lille rest orange/gul og lidt hvidt.

Er der mon nogen derude der har nogen små rester liggende? Specielt den orange og hvide.... jeg skal nemlig kun bruge bitte små stykker på ca. 5 x 5 cm.

Der røg også 6 ruller tråd med hjem. Både noget til at sy med, men også noget flot glitter noget, til at pynte lidt med. Og så skulle jeg jo have 5-6 små blå perler til påfuglens top, men det fåes så kun i pakker med maaaange :)

Men nu skulle jeg være klar! Jeg vil så bare lige testsy et par "fjer" så jeg ved hvordan jeg skal gøre det hele :)


Frisk luft

søndag den 17. oktober 2010


Selvom dagen startede med fire graders frost, så har vejret været super smukt ! Og ikke spor koldt at gå ude i. Solen skinner, så frosten glimter, i de kroge solen endnu ikke har fået varmet op.

Overalt i krogene glimter små diamanter af frost, på grene, blade og græs.


Og kigger man så en halv meter længe henne af stien, forsøger solen at få bugt med frosten og små perler af dug bliver ladt tilbage.


Men selv de flotte dugdråber får ikke lov at hænge, så meget magt har solen dog stadig. Og den mørke uldfrakke bliver da også ret varm at gå i.

Men hvor går det dog stærkt med at smide bladene i år. En gang nattefrost og nu solskin, gør meget ved sagerne. Så man skal bestemt ikke vente mange øjeblikke, hvis man vil ud og nyde farverne!



Frakke projekt

lørdag den 16. oktober 2010

Mon det går?
Jeg leget lidt med projekt frakke! Jeg har drømt om at eje en Desigual frakke længe, men da pengene ikke rækker til sådan en luksus, begyndte jeg at lege med tanken om at lave en Poulsen-frakke!

Påfugle er smukke og jeg har en mindre svaghed for dem og deres farver. Så lige nu leger jeg med tanken om at putte sådan een bagpå.

Meningen var først at jeg ville have broderet det på. Men da jeg har søgt mig frem til at det er en temmelig bekostelig affære, må det istedet blive andre metoder der skal tages i brug.
Næste tanke har så været at applikere påfuglen på. Og stoffet skal være forskellige former for blanke stoffer i klar blå og grøn.

Det midterste lange felt på frakken, hvor fuglen skal sidde, skal beklædes med sort satin lignende stof, med prægning af blomster eller lignende. Så både frakken, som er sort uld, og baggrunden bag fuglen fortsat er sort i sort.

På stropperne på ryggen, med knapperne i og på lommerne foran, vil jeg så bruge samme farver satin, som indgår i selve fuglen. Og en enkelt knap foran, vil jeg få stofbeslået, igen i samme farver.

Mon dette er en bæredygtig idé!? Jeg gaber som ofte over en del, da jeg ALDRIG har prøvet at applikere før! ;)

Til dem der ikke lige helt kan se dig for sig :) Her er min skitse:




Cookie

fredag den 15. oktober 2010


Thaaat's the way the cookie crumbles..... eller er det sådan den sover? ,) Cookie blev missekattens navn! Hun ligner en chokolade cookie i farven og er ikke meget større end een. Jaja, størrelsen forandres jo nok.  Så bliver hun bare en XXL cookie ;)

Hun har nu været her i to dage og hun er mere end faldet til. Det er som at få små børn i huset igen. ALT er sjovt at lege med, især planterne. Men også noget så let og billigt som papirskugler, som hun vader rundt med i munden som en anden hund.

Hun drikker vand på to måder. Både den almindelige måde som nu katte gør, men også ved at dyppe poten i vandet og slikke poten bagefter. Det har jeg aldrig set før. Mange sjove vaner har mine katte haft, som f.eks. at drikke af en rindende vandhane, men aldrig sådan her.

Foderet forsvinder fra skålen lige så hurtigt jeg kan fylde op. Så appetiten fejler intet. Og den lille spindemotor kører på højtryk det meste af tiden. Modsat vores sidste kat, Miss Bianca, elsker dette lille myr at hænge oppe. Enten på skødet af een når man sidder og ser TV, eller helt oppe i nakken, hvis man læner sig lidt tilbage. Om natten helst puttet helt ind til halsen, mens der bliver æltet løs i eens hår og en livlig smasken og spinden ind i mit øre.

Hun kan lide at blive nusset overalt. Både på maven, poterne osv. I det hele taget er hun en stor-hyggende-opmærksomhedskrævende-kælemis. Hun sidder på skødet med ryggen mod min mave, læner sit hovede tilbage mens hun kigger op på een og miaver, med hendes lille tynde stemme og tigger: SNAK med mig!

Behøver jeg sige at jeg har fået hænderne fulde? :) Sød det er hun... men sørmer også en prøvelse hvad angår løstliggende/hængende genstande.


Meeen indimellem bliver primadonnaen alligevel for udmattet og må overgive sig til søvnen. Og som med småbørn, er hun nu meget sød når hun sover! ;)

Ny beboer

onsdag den 13. oktober 2010


Denne søde lille pige, forsøgte at flytte ind hos min bror, ude i hans værksted. Så han forsøgte ihærdigt at afsætte hende til mig, da det ellers blev dyrlægen der fik hende.

Og det kunne jeg altså alligevel ikke nænne. Hun virker sund og rask og lækker. Helt utroligt kælen og kontaktsøgende. Vil helst ligge helt oppe i nakken på een, mens hun storspinder.

Men jeg mangler et navn!! Har du en god idé? :) Imorgen skal hun til dyrlægen, hvis de har tid. Så skal hun lige tjekkes og hun skal have gættet en ca. alder.

Noget siger mig at jeg får en lidt sjovere grund til ikke at sove godt om natten, i en periode ;)


Er i live endnu

søndag den 10. oktober 2010


Og jeg får da også lavet lidt :) fx er min sommerfugl nu brændt og venter på at blive indfattet i rundstål, på samme måde som guldsmeden! Fingrene har bare ikke lige været til at bukke jern.

Derudover laver jeg punge/tasker i pull tabs, så jeg er helt grøn i hovedet. Der er jo snart julemarkeder og julegavetid.

Men i disse dage er der lige stilstand. For selvfølgelig, nu der er weekend, fik jeg tandpine som ret hurtigt stod klart at en hævelse helt ud i kinden var uundgåelig. ØV hvor er jeg dog inderligt træt af at bøvle med tænder. Hvorfor er det nogens lod at bøvle med dem?

Men nå, efter næsten en hel weekend på youghurt, kan jeg næsten ikke vente til tandlægen åbner.

Derudover var jeg tæt på at få et rækkehus i denne uge. Men desværre var der een der overhalede mig indenom. Jeg var ellers klar på at indrette hus og have, til den store guldmedalje. Men jeg håber så på bedre held næste gang! ;)

Og ellers krydser jeg fingre for at min indre rastløshed snart munder ud i noget nyt kreativt. Eller en fototur! Nogen der vil med? Evt. til Skamlingsbanke, eller andet fedt sted?

Shopping

søndag den 3. oktober 2010


Jeg har været ude og shoppe lidt idag :) Tiltrængt, det var det bestemt. Kulden er over os og jeg fryyyser. Så jeg har hentet en lækker ulden frakke idag. En frakke som jeg har lidt småplaner om at modificere lidt, så den får en snert af Disigual eller St. Martins over sig. Nu må vi se om jeg har modet til det :)

Og samtidig røg der et par støvler med hjem. Dem jeg gik i sidste år og vist også forrige år er færdige. Så det var heller ingen luksus. Men glæder mig til at tage det i brug.





Lidt fra ugen

fredag den 1. oktober 2010

Pigen i lunden

Selvom jeg ikke har skrevet så meget, så har jeg været rimeligt aktiv. Jeg fik langt om længe gravet mit malergrej frem på spisebordet, det i sig selv er en opgave ;)

Jeg startede faktisk med maleriet herunder, som dog røg i skammekrogen, da det slet ikke ville som det jeg havde i mit hovede. Hvad der gør det ved jeg ikke helt, så det er stadig i venteposition.

Dernæst hev jeg et lærred mere frem og lavede det der vises foroven. Det er jeg bedre tilfreds med. Det er lidt som hun sidder i en lund bag et tung løv. Men har en mindre malerblokering, der er så meget jeg gerne vil have ud på lærred, men evnerne vil ikke rigtigt slå til :)


Men jeg må bare klø på og male lidt oftere. Eller måske tage et kursus, for at lære nogen af de teknikker jeg så gerne vil kunne.

Jeg har også fået sat mågerne i sten. Det ene sæt er afsat og jeg håber den kommende ejer kan lide dem. :)
De har været ret sjove at lave og endte ganske godt ud. Stenen gør en forskel synes jeg.


Og ellers er jeg lige kommet hjem fra en rigtig kvinde aften. Nabobyen havde lavet et super fedt arrangement, med en masse boder af lokale butikker, med tøj, sko, smykker, frisører, massage, zoneterapi, psykoanalyse, clairvoyance, kunst og ikke mindst fællesspisning. KUN for kvinder! :)

Bestemt noget jeg godt kunne dyrke oftere! Der var så mange smukke ting jeg ville ønske jeg kunne købe med hjem, men nøjes med en smuk ring :) Og jeg ville gerne have prøvet både massage, zoneterapi, og frisør, men men men.... der er ikke penge til alt.

Men prøvede en Skriftpsykolog/Psykoanalytiker... skræmmende så præcis hun var med alder, tanker, personlige ting, og drømme, så jeg stadig har gåsehud. Ikke sådanne overfladeting som enhver kan gætte sig til, men dybdegående ting og meget specifike ting, så man undres over hvad hun kan få ud af 5 linjer håndskreven, tilfældig tekst.

Men så fik man også prøvet det :)

Samtidig fik vi god mad og vin og senere oste/frugt bord, så det var en fryd :) Og ikke mindst i selskab med en kæmpe hønsegård!